Afgestudeerde certificaat in de ethiek - gezondheidszorg

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Graduate Certificate in Ethiek (Gezondheidszorg) wordt gezamenlijk gecoördineerd door MDI, DCU Instituut voor Ethiek en DCU School of Nursing en Humane Wetenschappen. Deze interdisciplinaire cursus biedt deelnemers met kennis, vaardigheden en competenties in de gespecialiseerde gebied van Health Care Ethics aan verschillende ethische kwesties, uitdagingen en dilemma's die ontstaan ​​in de dagelijkse context van de verstrekking van gezondheidszorg aan te pakken. Lezingen worden gedreven door een creatieve en actieve integratie tussen theorie en praktijk, die wordt vergemakkelijkt door samenwerkende groep leren, discussie, debat en de analyse van de verschillende scenario's. De Graduate Certificate in Ethiek (Gezondheidszorg) wordt aangeboden op een part-time basis over een jaar.

Wie is dit programma voor?

Het programma is speciaal gericht op verpleging en medische professionals en andere geallieerde zorgverleners die geïnteresseerd zijn in het leren over de ethiek in het algemeen en de gezondheidszorg ethiek in het bijzonder. Het zou ook interessant zijn voor mensen die op ethische toetsingscommissies en klinische ethische commissies zitten. De cursus richt zich op een aantal onderwerpen, waaronder:

 • Voorspraak
 • Autonomie en Toestemming
 • Concept van zorg
 • Ethische theorieën
 • Ethische besluitvorming: Principes & Frameworks
 • Menselijke waardigheid en mensenrechten
 • Morele Concepts, Redeneren & Argumentatie
 • Privacy en vertrouwelijkheid
 • Resource Allocation
 • Technologie in de Zorg

Programma Modules

Het programma is van een modulair design. De deelnemers zullen worden verplicht om drie 10-credits onderwezen modules te voltooien:

 • Inleiding tot de Ethiek
 • Health Care Ethics
 • Global Bio-ethiek

Inleiding tot de Ethiek

Deze module biedt een inleiding tot de ethiek aan cursisten in staat stellen om verder te verkennen belangrijkste hedendaagse ethische kwesties. Het onderzoekt hoe ethische theorieën, waardesystemen en principes beïnvloeden ethische besluitvorming en bieden kaders voor ethische redenering en analyse.

Health Care Ethics

Deze module geeft een uitgebreid overzicht van het gebied van de gezondheidszorg ethiek. De aard van de gezondheidszorg en de ethische dimensie van de gezondheidszorg de praktijk worden onderzocht; zo wil sleutelbegrippen die wordt gezegd dat de klinische praktijk in de geneeskunde, verpleegkunde en paramedische disciplines onderbouwen.

Global Bio-ethiek

Deze module wordt ingegaan op de hedendaagse bio-ethische kwesties en zich verder ontwikkelt vaardigheden in het toepassen van ethische theorieën en modellen om praktische instellingen. De module past verschillende ethische principes aan de hedendaagse bio-ethische kwesties, studenten bloot te stellen aan een breed scala van actuele problemen.

Stand Alone Modules

Het is mogelijk om ETH5A Inleiding nemen om Ethiek als een stand-alone module voor controle of krediet. Een beperkt aantal parkeerplaatsen is beschikbaar voor de controle van andere modules op het programma.

Wie zal het programma te leveren?

De cursus wordt gegeven door:

 • Academisch personeel van Mater Dei Instituut voor Onderwijs
 • Academisch personeel van DCU Institute of Ethics
 • Academisch personeel van DCU School of Nursing en Humane Wetenschappen

Leerresultaten

Na succesvolle afronding van de opleiding voor deze prijs, zal een afgestudeerde in staat zijn om:

 • Aantonen dat er een systematisch inzicht in een breed scala van ethische theorieën, waardesystemen en principes die in de voorhoede op het gebied van Health Care Ethics.
 • Toon een kritisch bewustzijn van de hedendaagse vraagstukken waarmee professionals in de gezondheidszorg samen met nieuwe ethische inzichten ontwikkeld en op de hoogte door een verscheidenheid van filosofische en ethische perspectieven.
 • Toepassing en beoordeling van verschillende kaders voor het omgaan met ethische problemen, uitdagingen en dilemma's om zo te kunnen handelen en reageren in een breed en vaak onvoorspelbare professionele context van de gezondheidszorg.

Awards Beschikbaar

Na succesvolle afronding van dit programma van de studie, de Graduate Certificate in Ethiek (Gezondheidszorg) wordt toegekend door de Dublin City University (Niveau 9 van het National Framework of Qualifications).

Toelatingseisen

De algemene criteria voor de toegang tot dit geleerd postdoctorale programma is dat aanvragers normaal houden een honours primaire diploma en / of een beroepskwalificatie met aanzienlijke werkervaring.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Mater Dei Institute of Education is a foundation of the Archdiocese of Dublin, a College of Dublin City University and a designated higher education institution under the Higher Education Authority.

Mater Dei Institute of Education is a foundation of the Archdiocese of Dublin, a College of Dublin City University and a designated higher education institution under the Higher Education Authority. Lees Minder