BMedSc in biomedische materiaalkunde

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De cursus Biomedical Materials Science biedt u de mogelijkheid om een uitgebreide achtergrond te verwerven in de medische wetenschap en engineering van de biomaterialen die worden gebruikt om beschadigde, zieke of ontbrekende weefsels in het menselijk lichaam te herstellen of te vervangen.

Heupvervangingen, tandheelkundige implantaten, contactlenzen, pacemakers, vervangende bloedvaten en hartkleppen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van biomaterialen die worden gebruikt om beschadigde of zieke weefsels te vervangen en die relevanter worden voor een steeds ouder wordende bevolking.

De Biomedical Materials Science-cursus in Birmingham is een van de weinige cursussen in het VK die zich evenzeer richt op de biologische en materiaalkunde, met een grote focus op tissue engineering, orthopedische en tandheelkundige biomaterialen. Dit bereidt je voor op een verscheidenheid aan carrièremogelijkheden op een breed scala van gebieden die verband houden met medische en tandheelkundige wetenschappen zodra je afstudeert.

BMedSc Biomedical Materials Science wordt gegeven op verschillende afdelingen, waaronder tandheelkunde, geneeskunde en metallurgie en materialen, en is gecentreerd rond de eenheid biomaterialen, een van de belangrijkste onderzoekseenheden binnen het Birmingham Dental Hospital en de School of Dentistry. Dit is de enige cursus in zijn soort die is gebaseerd en wordt gegeven in een ziekenhuis, in het Birmingham Dental Hospital en de School of Dentistry, wat betekent dat er directe input is van clinici in de cursusinhoud.

Eerste jaar

Je bestudeert de structuur en eigenschappen van materialen - waaronder polymeren, keramiek en metalen - anatomie, fysiologie, inleiding tot cel- en moleculaire biologie en bacteriologie, naast biomechanica en een algemene introductie tot de ontwikkeling en het klinische gebruik van biomaterialen. Het eerste jaar omvat ook een cursus studievaardigheden die je een praktische basiskennis biedt over het gebruik van zoekmachines, IT en statistieken. Waar mogelijk wordt lesmateriaal versterkt met praktijklessen. Na de examenperiode in de zomer bezoekt u lokale ziekenhuizen waar u bijvoorbeeld een heup- of knievervangende operatie zult zien.

Tweede jaar

In dit jaar richt je je op de reacties van het lichaam op biomaterialen, hoe deze materialen worden ontworpen en verwerkt tot componenten die gebruikt kunnen worden in de medische toepassing. Je leert ook over de factoren die de prestaties van biomaterialen in dienst beïnvloeden. Modules omvatten cel- en moleculaire biologie, orthopedische en tandheelkundige biomaterialen, microscopie, infectie en immunologie en materiaalontwerp. Praktische sessies geven je meer ervaring met het hanteren en testen van biomaterialen.

Derde jaar

Je laatste jaar geeft je de mogelijkheid om deel te nemen aan state-of-the-art lopend onderzoek binnen je uitgebreide onderzoeksproject van twee semesters. Je leert meer over tissue engineering en biomateriaalontwerp, ontwikkelt je laboratorium- en projectmanagementvaardigheden en verdiept je wetenschappelijke kennis. Je zult je onderzoeksproject uiteindelijk presenteren als een proefschrift vergezeld van een poster, die beide putten uit je wetenschappelijke schrijf- en presentatievaardigheden die je in het eerste en tweede jaar hebt opgedaan. Uw werk kan uiteindelijk worden gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift.

Toelatingseisen

  • Aantal benodigde A-niveaus: 3
  • Typisch aanbod: AAB
  • Vereiste vakken en cijfers: Twee wetenschappen vereist op A-niveau, waarvan er één Biologie of Chemie moet zijn.
  • Algemene studies: niet geaccepteerd, maar een goede prestatie kan in aanmerking worden genomen als u niet voldoet aan de voorwaarden van de aanbieding

BTEC Extended Diploma: Grade DDD in Applied Science plus een extra AS of A Level grade C in een wetenschappelijk vak.

BTEC-diploma: rang DD in toegepaste wetenschap naast nog 1 A-niveau graad B

Uitgebreid certificaat: graad D beschouwd naast 2 Science A-niveaus cijfers BB (behalve Applied Science die kan worden beschouwd naast 1 science A-Level en Applied Human Biology die kan worden beschouwd naast een A-level Science behalve Biology). Acceptabele vakken bij het aanbieden van 2 wetenschappelijke A-niveaus: luchtvaarttechniek, toegepast recht, toegepaste psychologie, kunst en design, zaken, informatica, elektrotechniek, engineering, forensisch en strafrechtelijk onderzoek, gezondheidszorg en sociale zorg, informatietechnologie, productietechniek, werktuigbouwkunde , Muziek, farmaceutische wetenschappen, sport, sport en bewegingswetenschappen en
Sport- en bewegingswetenschappen.

Andere kwalificaties zoals een Foundation Year, een Access to Science-cursus of een combinatie van kwalificaties worden overwogen. Neem contact op met de Admissions Tutor of Admissions voor meer informatie.

Disclosure and Barring Service (DBS): Studenten moeten een succesvolle Disclosure and Barring Service (DBS) -controle voltooien voordat ze tot het programma worden toegelaten omdat we in een ziekenhuis zijn gevestigd.

Internationale studenten

Internationaal baccalaureaatdiploma: 6,6,5 op hoger niveau (inclusief chemie of biologie) met een minimum van 32 punten in totaal.

Standaard Engelse taalvereisten zijn van toepassing.

employability

Onze afgestudeerden in de biomedische materiaalkunde hebben weinig problemen met het vinden van werk of bijscholing. Velen gaan door met medisch en biologisch onderzoek, terwijl anderen verschillende carrièremogelijkheden hebben gevolgd in de gezondheidszorg en aanverwante gebieden, zoals bloedperfusie, optometrie, audiologie en werk bij regelgevende instanties voor medische hulpmiddelen. Sommige afgestudeerden zetten hun studie voort met het oog op het behalen van een diploma geneeskunde of tandheelkunde. Een aanzienlijk deel is ook toegetreden tot traditionele carrièregebieden voor afgestudeerden, zoals financiën, publicatie, boekhouding en IT.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The College of Medical and Dental Sciences at the University of Birmingham is a major international centre for research and education in medicine, medical sciences, dentistry, nursing and physiotherap ... Lees meer

The College of Medical and Dental Sciences at the University of Birmingham is a major international centre for research and education in medicine, medical sciences, dentistry, nursing and physiotherapy. Lees Minder