BSc (Hons) in Humane Voeding en Diëtetiek

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Humane voeding en diëtetiek is de toepassing van de voedingswetenschap op de preventie en behandeling van ziekten en de bevordering van gezondheid.

GCU heeft het langst lopende dieetleerprogramma in Schotland. Het biedt een diepgaand inzicht in voeding en metabolisme, verkregen door de studie van fysiologie, biochemie, farmacologie en voedingswetenschap, met erkenning van de beïnvloedende aspecten van psychologie en sociologie.

De sterke praktische focus van het programma draait om probleemgestuurd leren in het klaslokaal, het voedingslaboratorium en het laboratorium voor klinische simulatie, maar ook bij plaatsing.

Het programma is geaccrediteerd door de British Dietetic Association en de Health and Care Professions Council (HCPC). Het leidt ertoe om in aanmerking te komen voor HCPC-registratie (studenten moeten 1000 uur klinische stage voltooien om in aanmerking te komen) en volgt het kerncurriculum van de British Dietetics Association.

Je carriere

De meeste afgestudeerden zoeken werk in de NHS, gespecialiseerd in gebieden zoals kindergeneeskunde, voedingsondersteuning, sportvoeding, oncologie, nierziekten, intensive care en community dietetics. Anderen gaan op onderzoek uit, werken in de media, publiceren, particuliere praktijken en de voedingsmiddelenindustrie.

Wat ga je studeren

Jaar 1

Fundamenten van de menselijke fysiologie, grondslagen van de gezondheidszorg, essentials van voedingswetenschappen, Inleiding tot de psychologie, cellen en biomoleculen, Inleiding tot voeding

Jaar 2

Introductie tot Microbiologie, Voeding doorheen de Levenscyclus, Energiekosten en Lichaamssamenstelling, Onderzoeksmethoden in de Psychologie, Voedingsleer, Mechanismen van Cellulaire Regulatie, Plaatsing.

Jaar 3

Toegepaste klinische studies, counselingvaardigheden, fundamentele farmacologie, therapeutische dieetleer, voeding en volksgezondheid.

Jaar 4

Plaatsingen en Honours Project.

Honoraria en financiering

Het collegegeld dat u betaalt, wordt meestal bepaald door uw tariefstatus. Wat is de status van mijn studententoeslag?

Collegegeld 2018/19

  • Thuis: £ 1820
  • RUK: £ 9250 *
  • EU: £ 1820
  • Internationaal: £ 11.500

* Het totale collegegeld voor RUK-studenten die een studiecyclus van drie of vier jaar volgen, heeft een limiet van £ 27.750. Specifieke vergoedingen moeten door de Schotse regering worden bevestigd en kunnen na bevestiging worden gewijzigd.

Als u begint met uw studie in september 2018 of januari 2019, zijn dit de jaarlijkse of modulekosten die gelden voor de duur van uw cursus; de kosten kunnen echter worden gewijzigd. Lees onze tarieven en ons terugbetalingsbeleid voor meer informatie over hoe kosten kunnen veranderen.

Bijkomende kosten

Naast het cursusgeld, kunt u tijdens uw verblijf aan de universiteit extra kosten tegenkomen.

Beurzen

We bieden hoogwaardig onderwijs voor een eerlijke prijs; als de universiteit voor het algemeen welzijn zetten we ons in om toegankelijk hoger onderwijs aan getalenteerde studenten aan te bieden door ons collegegeld laag te houden en een royaal studiebeurspakket van meer dan £ 2,5 miljoen per jaar te bieden.

Als je vragen of vragen hebt over beurzen beschikbaar voor 2018/19, neem dan gerust contact op met het studentonderzoeksteam.

Toelatingseisen

Jaar 1

SQA hoger

BBBB inclusief Engels, Scheikunde en een andere wetenschap, plus Nat 5 Wiskunde en Engels bij B

Een level

BCC inclusief chemie plus GCSE Engels en wiskunde B / 6 en chemie op C / 4

ILC hoger

H2 H2 H3 H3 inclusief scheikunde, Engels en een andere wetenschap op hoger en gewoon niveau Wiskunde op gewoon 01 of 02

IB Diploma

24 punten inclusief chemie en een andere wetenschap.

Level 3 Extended Diploma

DMM in relevant onderwerp, inclusief scheikunde en een andere wetenschap.

College

SWAP Toegang tot Diëtetiek / Wetenschap aan het Kelvin College. HNC Science Qualification moet voldoende dekking van de chemie bevatten.

de Engelse taal

Studenten van wie de eerste taal geen Engels is, moeten normaal gesproken het equivalent van een academische IELTS-test van totaal 7,0 met 6,5 in elk element hebben.

Extra informatie

Aanvullende vereisten

Van de aanvragers wordt verwacht dat ze bewijs tonen in hun toepassing van hun interesse in de diëtetiek en alle vaardigheden en vaardigheden die ze hebben opgedaan in hun levens- en werkervaring, wat van voordeel zou zijn voor een toekomstige carrière in de diëtetiek.

We verwachten niet dat al onze kandidaten een diëtistische afdeling hebben bezocht, maar als u het geluk heeft om ervaring op te doen met een diëtist of een diëteteam te bezoeken, dan is het passend om dit in uw persoonlijke verklaring op te nemen.

Informatievereisten

Studenten moeten voorafgaand aan hun plaatsing een uitgebreide procedure voor het openbaar maken van strafbare feiten ondergaan bij Disclosure Scotland.

Professionele accreditatie

Het programma is geaccrediteerd door de British Dietetic Association en de Health and Care Professions Council (HCPC).

Internationale startdatums voor studenten

Voor nieuwe internationale studenten starten oriëntatie-evenementen op 14 september 2018 . Deze extra tijd is speciaal ontworpen om nieuwe internationale studenten te helpen zich te vestigen in het Verenigd Koninkrijk en de GCU voorafgaand aan de start van de algemene inductie van studenten en lesgeven.

Er zullen tijdens deze periode heel veel leuke en informatieve activiteiten plaatsvinden, waaronder rondleidingen op de campus en in de stad, en welkomstevenementen waar u andere internationale studenten kunt ontmoeten.

Evaluatiemethoden

We gebruiken een breed scala aan leer- en lesmethoden om ervoor te zorgen dat u over de benodigde kennis en inzicht in bedrijf en management beschikt en over een portfolio van intellectuele en persoonlijke vaardigheden.

Elke module in het programma gebruikt zijn eigen leer-, onderwijs- en beoordelingsstrategie om leerdoelen te bereiken. Beoordelingsmethoden variëren tussen modules en kunnen ongeziene examens, klassentests, essays, managementrapporten, case-study's, presentaties en groepswerk omvatten.

Leer methodes

De leer- en lesmethoden die we gebruiken zorgen ervoor dat ons programma zowel beroepsmatig relevant is als academisch uitdagend. Onze aanpak is studentgericht, praktisch, participatief en relevant voor de behoeften van werkgevers.

We zijn afgestapt van het traditionele, leerkrachtgerichte leren naar een meer onafhankelijke leerbenadering, waarbij je wordt aangemoedigd om kritisch te denken.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The School of Health and Life Sciences, one of three academic schools in GCU, brings together the departments of Life Sciences, Psychology, Social Work and Allied Health Sciences and Nursing and Commu ... Lees meer

The School of Health and Life Sciences, one of three academic schools in GCU, brings together the departments of Life Sciences, Psychology, Social Work and Allied Health Sciences and Nursing and Community Health. Working in partnership with our staff, students and external stakeholders, the School of Health and Life Sciences has created a unifying vision designed to meet the 2020 University Strategy, embedding excellence, engagement and energy into every aspect of school life. Lees Minder