Bachelor in de fysiotherapie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Fysiotherapie: www.hanzegroningen.eu/ip

Gezondheidszorg aanspreekt. Je houdt van werken met mensen en je zou graag iets voor hen betekenen. Je bent een goede luisteraar, vindt u het gemakkelijk om jezelf in de schoenen van anderen te zetten en je hebt geduld. Maar je ook bewust maken een tribune voor jezelf. U liever houden alle opties open en het creëren van je eigen kansen. Mocht je het gevoel dat dit allemaal op u van toepassing, dan is fysiotherapie misschien wel iets voor jou.

Met een fysiotherapie diploma, heb je een brede toekomst. In uw eigen land als in het buitenland kun je beginnen in een ziekenhuis, verpleeghuis, revalidatiecentrum of medisch kinderdagverblijf. Of natuurlijk kon je het opzetten van uw eigen praktijk. Internationaal gezien is de Nederlandse training hoog aangeschreven.

Programma-overzicht

Competentiegericht curriculum

De opleiding fysiotherapie is een professionele paramedische programma. Om te garanderen dat uw kennis voldoet aan de door het werkveld vastgestelde criteria, worden deze criteria vertaald naar competenties. Je opleiding draait om de ontwikkeling van deze competenties. Voorbeelden van deze competenties zijn:

  • planmatig werken en klinische toepassing-gebaseerde denken
  • aan de belanghebbenden informatie over het voorkomen
  • onderzoek uitvoeren
  • tot vaststelling van een professionele houding
  • communiceren met anderen in uw vakgebied, en met andere gezondheidswerkers.
fysiotherapie

opbouw van de studie

Het fysiotherapie-programma is een programma (240 EG) vier jaar. Elk jaar is verdeeld in twee semesters en elk semester in twee blokken. Tijdens deze blokken, zul je ongeveer 17 contacturen per week hebben; zelfstandig leren en praktische opleiding vul de resterende uren. Het theoretische gedeelte wordt aangeboden in kleine onderwijsgroepen (12 studenten). Een beoordeling vindt plaats aan het einde van elk blok.

In het buitenland studeren

Als lid van het Europees netwerk van Fysiotherapie Hoger Onderwijs (ENPHE), zal de bacheloropleiding van Fysiotherapie betrokken bij de ontwikkeling van de Europese norm voor fysiotherapeuten. Als gevolg van dit netwerk kun je een echt internationale oriëntatie te verwerven: u misschien denkt, bijvoorbeeld aan uitwisselingsprogramma's met buitenlandse bacheloropleidingen. Op deze manier krijg je de kans om stage in het buitenland doen.

Beroep

Als fysiotherapeut werk je aan de kwaliteit van het leven. Een defecte bewegingsapparaat beperkt mensen in hun activiteiten. Het beïnvloedt hun vrijheid. Of het nu een oude dame herstellende van een heupoperatie, een bouwvakker met rugklachten of een sporter met een blessure - allemaal worden belemmerd in hun mogelijkheden. In deze gevallen pijn speelt vaak een belangrijke rol. Als fysiotherapeut, heb je een aantal technieken en instrumenten ter beschikking om de aan u door de huisarts en / of specialist verwezen patiënten te helpen. Soms bent u in staat om de klachten te verhelpen, soms kun je ze voorkomen en soms kun je mensen helpen om optimaal te beheren binnen hun beperkingen. Je beoordeelt de patiënten, maken de fysiotherapeutische diagnoses, het opstellen van plannen voor de behandeling, bij te wonen aan patiënten en geven hen informatie, bijvoorbeeld over oefeningen en preventie. Alles wat je doet is gericht op de mens achter de aandoening.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

If you choose to study at Hanze University of Applied Sciences, Groningen, you will be joining a learning community where we bring education, applied research and the business field together. And on t ... Lees meer

If you choose to study at Hanze University of Applied Sciences, Groningen, you will be joining a learning community where we bring education, applied research and the business field together. And on top of that, you will be living in the best student city of the Netherlands. Lees Minder
Groningen , Groningen , Leeds , Vilnius , Assen + 4 Meer Minder