CSU's Bachelor in de medische stralingswetenschappen is ontworpen om studenten te voorzien van de theoretische kennis en professionele vaardigheden die nodig zijn om te oefenen als een gekwalificeerde medische stralingswetenschapper.

Waarom deze cursus te bestuderen?

Er is een toenemende vraag naar hoogopgeleide en flexibele medische stralingswetenschappers in reactie op de vergrijzing van de bevolking en organische groei van de industrie (medische beeldvorming, radiotherapie en nucleaire geneeskunde). Er is ook een evolutie in de medische stralingswetenschappen naar een meer integrerend model waarbij de grenzen tussen de ene discipline en de volgende steeds minder worden gedefinieerd. CSU's Bachelor of Medical Radiation Science is ontworpen om te anticiperen op de behoeften van de industrie en bevindt zich in een unieke positie om afgestudeerden een concurrentievoordeel op de arbeidsmarkt te bieden.

De apparatuur die door medische stralingswetenschappers wordt gebruikt, is in het afgelopen decennium steeds geavanceerder geworden en er is een uitgebreide kennis van de werking van de apparatuur, bediening en computerinterface vereist. Met de nadruk op de technieken en apparatuur die worden gebruikt in diagnostische radiografie, nucleaire geneeskunde en in andere beeldvormingsmodaliteiten (zoals echografie, computertomografie (CT), magnetische resonantiebeeldvorming (MRI) en positronemissietomografie (PET)), biedt deze cursus een lonende en bevredigende carrière voor mensen die geïnteresseerd zijn in een technisch georiënteerde gezondheidszorg.

Studenten van Port Macquarie Campus kunnen alleen de specialisaties Medische Beeldvorming of Nucleaire Geneeskunde selecteren.

Deze cursus biedt de volgende specialisaties:

  • Medische beeldvorming
  • Nucleair medicijn
  • Bestralingstherapie
Learning-voorzieningen

Om er zeker van te zijn dat u ervaring hebt met het gebruik van de apparatuur en technieken op de werkplek, omvatten onze faciliteiten:

  • CR-eenheden
  • een klinisch echoapparaat
  • Philips PRISM 1000 Gamma-camera en meerdere Odyssey VP / FX / LX-computers
  • Vita medische technegas beademingsapparatuur
  • GE 400AC SPECT Gamma Camera en camstar computer
  • Volledig uitgerust laboratorium voor radiofarmacie
  • ADAC - Sun Sparc Ultra - 10-aangesloten computersysteem voor beeldanalyse.
Professionals leer je

De klinische en technische aspecten van de cursus worden gegeven door toegewijde professionals met jarenlange ervaring in de collectieve sector. Fundamentele gebieden van de cursus worden aangevuld door ervaren natuurkundigen en anatomen / fysiologen met een diep begrip van de behoeften van klinische medische beeldvorming en nucleaire geneeskunde.

Carrièremogelijkheden

Medical Imaging Specialisatie

Afgestudeerden werken als diagnostische radiografen / medische beeldvormingstechnici hetzij in openbare ziekenhuizen of privéradiologische praktijken in een staat van Australië. Afgestudeerden kunnen ook solliciteren op werk in elk land. Afgestudeerden komen in aanmerking om zich te registreren bij de Medical Radiation Practice Board of Australia (MRPBA).

Nucleaire Geneeskunde specialisatie

Afgestudeerden werken als wetenschappers in de nucleaire geneeskunde in openbare ziekenhuizen of in privé-nucleaire geneeskunde in Australië. Afgestudeerden kunnen ook solliciteren op werk in elk land. Afgestudeerden komen in aanmerking om zich te registreren bij de Medical Radiation Practice Board of Australia (MRPBA).

Specialisatie van de specialisatie van de straling

Afgestudeerden van de specialisatie Stralingstherapie kunnen werk vinden als radiotherapeut in openbare ziekenhuizen of particuliere oncologische bestralingspraktijken in Australië en het buitenland. Carrière-opties kunnen ook specialisatie omvatten op gebieden zoals tomotherapie en IMRT. CSU is op zoek naar accreditatie van deze cursus, zodat afgestudeerden in aanmerking komen om zich te registreren bij de Medical Radiation Practice Board of Australia (MRPBA).

Toelating informatie

indicatieve ATAR

70.00 HSC-vakken, of equivalenten tussen staten, zijn niet gespecificeerd als een vereiste voor toegang tot de Bachelor of Medical Radiation Science. Vooronderstelde kennis omvat echter NSW HSC wiskunde en natuurkunde, of interstate-equivalent.

Voor degenen zonder achtergrond in HSC-natuurkunde maar geaccepteerd voor de cursus, biedt de universiteit een cursus van acht weken in basisfysica door afstandsonderwijs aan in december / januari en op andere momenten gedurende het jaar. Deze niet-verplichte, fee betalende korte cursus wordt sterk aanbevolen aan iedereen zonder een natuurkundige achtergrond. Neem contact op met info.csu op 1800 334 733 (gratis bel) voor meer informatie.

Fysiek vermogen

De Bachelor of Medical Radiation Science houdt lichamelijke eisen aan studenten in, met name in klinische stages. Deze eisen omvatten het heffen van patiënten en apparatuur, het verplaatsen van apparatuur, staan ​​en lopen gedurende het grootste deel van de werkdag en kijken naar monitorschermen en felgekleurde röntgenview boxes.

Studenten die denken dat ze problemen hebben met deze vereisten, worden geadviseerd contact op te nemen met de cursuscoördinator of de studentendienst via info.csu op 1800 334 733 voordat ze zich inschrijven.

Bachelor in de medische stralingswetenschappen. Aangenomen kennis voor toegang is voor HSC-equivalent van natuurkunde en 2U wiskunde

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 4 andere vakken van Charles Sturt University »

Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
jan 2020
jan 2020
Duration
4 jaar
Voltijd
Op locaties
Op datum
Begindatum
jan 2020
Aanmeldingslimiet
Begindatum
jan 2020
Aanmeldingslimiet
Begindatum
jan 2020
Aanmeldingslimiet