Paramedici spelen een integrale rol in de gezondheidszorg, het reageren op acute en sub-acute gezondheidsproblemen in een reeks van uiteenlopende en ongecontroleerde instellingen. Paramedici bieden ongeplande zorg aan patiënten van alle leeftijden, omgaan met gezondheidsklachten die zich uitstrekken over het gehele spectrum van ziekte en letsel ernst en complexiteit. Ze zijn vaak nodig om te communiceren met de eerstelijns gezondheidszorg of de gemeenschap paramedische zorg, wat bijdraagt ​​aan de inter-professionele zorg van de patiënten in de setting out-of-ziekenhuis.

Western Sydney University paramedicine programma is ontwikkeld om u te voorzien van de nodige vaardigheden, kennis en inzicht die u zullen toelaten om effectief te functioneren als een paramedicus in een regering ambulance dienst of in de private paramedicine industrie. Een sterke nadruk wordt gelegd op de hedendaagse en toekomstige modellen van paramedicine, uitgebreid scopes van paramedische praktijk, en klinische besluitvorming. De cursus maakt gebruik van een evidence-based practice benadering, in combinatie met innovatieve flexibele learning en assessment strategieën om je voor te bereiden voor een gevarieerde en succesvolle carrière in paramedicine.

De Bachelor of Health Science (paramedicine) is een volledig erkende cursus met de Raad van Ambulance autoriteiten.

Praktische ervaring

In het tweede en derde jaar, onze studenten voeren een totaal van drie maanden onder toezicht klinische praktijk met een noodsituatie ambulancedienst in NSW of ACT, in landelijke of grootstedelijke locaties.

Deze stages komen in drie blokken van tussen de 3-5 weken, en omvatten weekend en ploegenarbeid. De studenten zijn verantwoordelijk voor alle reis- en verblijfkosten regelingen en kosten in verband met de verplichte stages. Kansen voor internationale klinische stages bestaan ​​voor in aanmerking komende studenten.

Extra kortdurende stages zullen plaatsvinden in de particuliere paramedicine industrie, hulpdiensten departementen, en in de gemeenschap en primaire gezondheidszorg.

Carrièremogelijkheden voor Bachelor of Health Science (paramedicine)

State-based ambulancedienst paramedicus

Paramedici worden meestal in dienst van de staat op basis van de overheid ambulancediensten. Paramedici spelen een integrale rol in de gezondheidszorg, het reageren op incidenten met patiënten met acute en sub-acute gezondheidsproblemen in een waaier van diverse en ongecontroleerde instellingen. Paramedici bieden ongeplande, out-of-ziekenhuis zorg aan patiënten van alle leeftijden en omgaan met gezondheidsklachten die het spectrum van ziekte en letsel ernst en complexiteit overspannen. Afgestudeerden in dienst van de overheid op basis van ambulancediensten kan verder onderzoek in gespecialiseerde paramedische functies, waaronder Intensive Care paramedicine, uitgebreide zorg paramedicine, Community paramedicine, Special Operations paramedicine, de paramedicus onderwijs en wetenschappelijk onderzoek uit te voeren.

Private sector industriële paramedicus

Industriële paramedici werken in de particuliere paramedicine industrie het verstrekken van medische en basisgezondheidszorg in diverse sectoren, waaronder entertainment en evenementen, de mijnbouw en de bouw, sport en recreatie, massa-evenementen openbare en bijeenkomsten, en afgelegen gebied

Toelating

  • Veronderstelde kennis: elke 2 eenheden van het Engels; Wiskunde
  • Aanbevolen studies: Biologie; PDHPE
  • Aanvragen van Australische en Nieuw-Zeelandse burgers en houders van een permanente verblijfsvergunning visa moet worden gedaan via de Universiteiten Admissions Centrum (UAC).
  • Aanvragers die studies in het buitenland hebben ondernomen kan hebben om een ​​bewijs van bekwaamheid te bieden in het Engels. Lokale en internationale aanvragers die een aanvraag via de Universiteiten Admissions Centrum (UAC) zal de details van de minimale Engels taalvaardigheid eisen en aanvaardbaar bewijs van de UAC website. Lokale kandidaten rechtstreeks van toepassing zijn op de universiteit moet ook de informatie die op de UAC website informatie te gebruiken.
  • International aanvragers moeten rechtstreeks van toepassing op Western Sydney University via het International Office.
  • Internationale studenten die naar de universiteit door het International Office kan de details van de minimale Engels taalvaardigheid eisen en aanvaardbaar bewijs op hun website te vinden.

Speciale vereisten Vereisten

Om in te schrijven in Second Semester Eerste jaar units, moeten alle studenten: 1. National Criminal Record Check (National Police Certificate), 2. Verboden Werkgelegenheid aangifteformulier vóór 1 juni 2010 of werken met kinderen Bekijk Student verklaring na 1 juni 2010. 3. First Certificate Aid (inclusief reanimatie). Klinische stages zijn een verplicht onderdeel van deze cursus. Om in aanmerking te komen voor de klinische stages, studenten moeten; 1. Voldoen aan de NSW Health vaccinatie eisen en bereid zijn om een ​​voltooide Adult Immunisatie Card indienen om de plaatsing instellingen. NSW Health kan de details van de benodigde vaccinaties te bieden. 2. Ontvang een speling bij een geautoriseerde Western Sydney University-goedgekeurde provider na het succesvol voltooien van een gezondheid / medisch / fitness assessment zoals voorgeschreven door de universiteit. 3. Studenten moeten ook voldoen aan de NSW Health Records en Information Privacy Act (2004) en afwerken van een relevante verklaring. In klinische plaatsing eenheden, moeten de studenten de Western Sydney University paramedicine uniform, die voldoet aan de NSW uniforme eisen te dragen. Dit uniform zal worden gekocht voor rekening van de student.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 2 andere vakken van Western Sydney University »

Deze cursus is Campus gesitueerd
Duration
3 jaar
Voltijd
Prijs
27,400 AUD
Op locaties
Op datum