Bachelor pedicure

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De podoloog is een zorgverlener die zich bezighoudt met huidproblemen en nagel en aan alle voorwaarden met betrekking tot de voet structuur en wandelen (of hardlopen). Het beheer van deze specialistische paramedicus kan educatieve, preventieve en curatieve zijn.

Met of zonder een recept, realiseerde hij zich na een volledig lichamelijk onderzoek, zorg, adviseert over de boot, ontwerpt en fabriceert apparatuur voor bescherming of correctie en zolen.

Podiatrist moet voorkomen, herstellen en compenseren pathologieën en / of lokale gebeurtenissen en niet systemisch gerelateerd aan de voet van zijn patiënten (kinderen, volwassenen, atleten en ouderen).

Erkend door het RIZIV, is ook nodig om te zorgen voor diabetespatiënten.

Hij kan alleen of in een multidisciplinair team uit te oefenen, in de particuliere praktijk, in ziekenhuizen, in verpleeg- en verzorgingshuizen, medische centra, sportclubs, ...

Een professionele training

De vorming van drie jaar volledig uit te oefenen, tijdens de dag, bestaat uit:

• 1/3 van de fundamentele wetenschappen,

• 1/3 van podotherapie kunst (met inbegrip van laboratoria)

• 1/3 klinische cursussen en seminars

Een opleiding outreach, wetenschappelijke en menselijke

Het docententeam bestaat uit het veld professionals en docenten die gespecialiseerd zijn in het gebied van podologie.

Terwijl de leidende en begeleiden, training pleit voor autonomie, verantwoordelijkheid en participatie van de student. Het team is voorstander van actieve werkvormen bevorderen reflexiviteit, interdisciplinariteit, onderzoek en innovatie.

Training doelstellingen:

De podoloog training heeft twee hoofddoelen:

• leermethodes podotherapeutische onderzoeken en behandelingen opeenvolgende structurele en functionele stoornissen van de statische, dynamische biometrische afwijkingen en verstoringen in verband met neurologische aandoeningen en vaataandoeningen,

• Ten tweede moet de student vaardigheden in preventieve en therapeutische behandeling van epidermale en nagel voet kwalen te verwerven.

Als een paramedicus, een van de prioriteiten van de podotherapeut is om te kijken naar de pathologie of de oorzaak (s) van één (s) -CI. Deze bevoegde professionele aanpak stelt hem in staat om zijn tussenkomst podoloog te verankeren in een globale aanpak van de persoon.

Wat zijn de mogelijkheden?

De podoloog in prive-praktijk of de patiënt thuis, in ziekenhuizen, in verpleeghuizen, geriatrische instellingen, diabetologie, orthopedie, sportcentra ... Zijn rol is om voet ziekten te voorkomen, te worden behandeld door de technologie tip, om deel te nemen in het onderzoek naar de statica en dynamica van het lopen.

De podoloog oefent op diverse terreinen van de preventieve en curatieve gezondheidszorg in institutionele zorg zoals algemene en gespecialiseerde ziekenhuizen.

Hij wordt gezocht door de gespecialiseerde diensten in de beslissing diabetische voet voor zijn bijzondere expertise in de zorg en voetzolen niet laden.

  • Prive-praktijk of medisch of paramedisch centrum,
  • Hospital Practice (diabetes, orthopedie, geriatrie ...)
  • Praktijk verpleeghuis
  • thuis te oefenen
  • Activiteiten in sportieve kringen ...
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

L’asbl, dont le siège social est établi à Forest (1190), avenue Besme n°97, a pour but d’organiser de l’enseignement. Elle peut poser des actes se rapportant directement ou indirectement à son but ou ... Lees meer

L’asbl, dont le siège social est établi à Forest (1190), avenue Besme n°97, a pour but d’organiser de l’enseignement. Elle peut poser des actes se rapportant directement ou indirectement à son but ou de nature à faciliter la réalisation de celui-ci. Lees Minder