Bachelor in de geneeskunde

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Ben je geïnteresseerd in de functies van het menselijk lichaam en wil je bijdragen aan het verminderen van ziekten en lijden? Wilt u een remedie vinden tegen ziekten zoals kanker en diabetes? Wil je een opleiding die geneeskunde en wetenschap combineert met praktische vaardigheden en toepassingen?

Dan is biomedicine iets voor jou . Je wordt begeleid door actieve onderzoekswetenschappers, waarvan sommige wereldleider zijn op hun vakgebied. Je maakt vanaf het begin deel uit van een onderzoeksomgeving en neemt deel aan de nieuwste technieken en onderzoeksresultaten.

Huidige problemen voor biomedische wetenschappers:

  • Hoe kunnen nanodeeltjes worden gebruikt in geneesmiddelen tegen kanker?
  • Antibioticaresistentie, wat moeten we doen als onze medicijnen niet meer werken?
  • Kunnen we onze eigen reserveorganen maken met behulp van stamceltechnologie?
  • Welke invloed hebben genetica, milieu, voedsel en levensstijl op de gezondheid van ons en onze kinderen?

Na de training

Het biomedische programma geeft je de mogelijkheid om op veel gebieden door te gaan na je bachelor. Je wordt een expert in biomedische probleemoplossing en fungeert als een belangrijke schakel tussen nieuwe biologische kennis en praktisch medisch gebruik .

De overgrote meerderheid van de afgestudeerde studenten kiezen ervoor om verder te studeren voor een masteropleiding. Na een masteropleiding kunnen biomedische wetenschappers bijvoorbeeld werken met:

  • Onderzoek in de academische wereld of biowetenschappen
  • Deskundige ondersteuning voor overheden en bedrijven
  • Geneesmiddelenontwikkeling en klinische proeven
  • Bio-ondernemerschap en marktanalyse
  • Medisch schrijven en wetenschappelijke journalistiek

Meer informatie is te vinden op https://moodle.med.lu.se/course/index.php?categoryid=254

Waarom Lund University ?

Lund University werd opgericht in 1666 en is een van de oudste, breedste en beste universiteiten van Noord-Europa. De universiteit behoort tot de top 100 van universiteiten ter wereld in de QS World University Rankings 2020 en is de # 1 keuze voor internationale studenten die naar Zweden komen - een van 's werelds meest innovatieve, duurzame en democratische landen.

Als u wilt beginnen met het opbouwen van uw internationale netwerk in een globale klasomgeving, is Lund University een geweldige optie. Ervaar een andere manier van leren in een land dat gerangschikt is als een van de beste ter wereld op het gebied van hoger onderwijs. Groepswerk en informele leerkracht-leerlingrelaties maken diepgaand leren mogelijk.

De universiteit is gevestigd in Lund, een charmante en compacte universiteitsstad in het zuiden van Zweden, op slechts 35 minuten van de luchthaven van Kopenhagen in Denemarken. De stad staat bekend om zijn levendige studentenleven en is ook de thuisbasis van vele toonaangevende onderzoeksfaciliteiten en internationale bedrijven.

Lees meer over Lund University op www.lunduniversity.lu.se

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A ... Lees meer

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A degree from Lund University is a hallmark of quality both in Sweden and abroad. Lees Minder
Lund , Malmö , Helsingborg + 2 Meer Minder
Ga naar de website van de school