Bachelor in de algemene geneeskunde

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De vooruitzichten voor de ontwikkeling van gezondheidszorg, kwaliteit en toegankelijkheid van medische diensten hangen af van het professionele niveau van medisch personeel als de belangrijkste bron van zorg. Het medische beroep is essentieel in de moderne samenleving en vereist een sterke interesse in de wetenschappen en een passie om anderen te helpen. Deze twee factoren bieden de motivatie die van groot belang is op het pad van training gedurende vele jaren om het doel te bereiken om een volledig gekwalificeerde arts te worden.

De bacheloropleiding in de algemene geneeskunde beoogt studenten te voorzien van gedegen theoretische en praktische kennis die hen in staat stelt medisch te denken en zijn / haar opleiding op het gebied van geneeskunde te verdiepen. Het is een interdisciplinair programma dat biomedische wetenschappen en klinische vaardigheidstraining combineert. Studenten verwerven uitgebreide theoretische kennis, die hen zal helpen wetenschappelijk te denken en hun opleiding in elke gespecialiseerde branche te verdiepen.

Van succesvolle afgestudeerden van dit programma wordt verwacht dat zij:

 • Bekwaam zijn in het kritisch beoordelen en toepassen van het best beschikbare bewijsmateriaal in hun praktijk.
 • Bewijs tonen van de sociale, economische, ethische context van gezondheid en ziekte en zorgverlening.
 • Wees bezorgd over kwesties van kwaliteit en menselijkheid in de gezondheidszorg.
 • De vaardigheid hebben om de belangrijkste kwesties aan te pakken die relevant zijn voor medicijnen.
 • Bied voorbeeldige primaire, secundaire en tertiaire gezondheidszorg en andere aanverwante gezondheidsdiensten aan de gemeenschap.

Onderdelen van het programma

De bacheloropleiding in de algemene geneeskunde is een vierjarig voltijds programma dat theoretische studie en klinische training combineert. Theoretische vakken omvatten vakgebieden als cardiologie, longziekten, allergologie, immunologie, nefrologie, gastro-enterologie, endocrinologie, hematologie, reumatologie en andere die een gedegen kennis geven van de specifieke kenmerken van elk medisch gebied.

Klinische training biedt studenten brede klinische wetenschappelijke vorming met blootstelling aan patiëntenzorg en de praktijk van geneeskunde. Het programma is gebaseerd op een verscheidenheid aan instructiemethoden om studenten uit te rusten met de kritische denk- en communicatievaardigheden die essentieel zijn voor het bieden van deskundige zorg. Door klinische training verwerven studenten basisklinische vaardigheden en leren ze hoe ze nauw kunnen samenwerken met een van de meest diverse bevolkingsgroepen van het land. Klinische training biedt studenten een opmerkelijke kans om praktijkervaring op te doen bij de toonaangevende experts op het gebied van geneeskunde.

Carriere vooruitzichten

Geneeskunde biedt enorm veel kansen. Als bachelor afgestudeerd in algemene geneeskunde heb je uitgebreide loopbaanmogelijkheden:

 • Ambulante artsen:
  • artsen in landelijke, districts- en regionale ziekenhuizen.
  • spoedeisende artsen.
  • artsen van klinische diagnostische laboratoria en afdelingen.

123633_pexels-photo-433267.jpegPixabay / Pexels

Toelating

Voor toegang tot de universiteit moet je de volgende documenten overleggen:

 1. Een verklaring gericht aan de rector van de universiteit;
 2. Het origineel van het document secundair onderwijs (algemeen voortgezet onderwijs), technisch en professioneel of hoger onderwijs (certificaat, hbo-diploma, enz.)
 3. 6 foto's (formaat 3x4);
 4. Het medische certificaat van een formulier 086-U (met een fluorografiefoto)
 5. Het originele certificaat van UNT of CTA;
 6. Het gezondheidspaspoort (of 063 vormt vaccinatiekaart);
 7. Het identificatiedocument en zijn kopie (identiteitskaart of paspoort).

Kort overzicht

Taal van instructie Engels / Kazachs / Russisch
Looptijd 5 jaar
Aantal studiepunten (hoofddisciplines) 73
Starttijd Herfst semester 2020 (september)
Studietype Full time
Veld van interesse chemie, biologie, fysiologie

Contacten

Coördinator van het programma Decaan medische faculteit
Svetlana Muratbekova
e-mail: medicina.fakultet@bk.ru
telefoon: 7 (716) 2721954
Bureau voor internationale zaken

Manager van het International Affairs Office
Altynay Akhmetova
e-mail: academ.dep.poly@gmail.com
telefoon: 7 (716) 2721122

Laatst bijgewerkt op nov 2019

Over de school

Sh. Ualikhanov Kokshetau State University is one of the leading regional universities in Northern Kazakhstan. It is more than 50 years in the lead of the education system. The university was establish ... Lees meer

Sh. Ualikhanov Kokshetau State University is one of the leading regional universities in Northern Kazakhstan. It is more than 50 years in the lead of the education system. The university was established in 1996. Today Sh. Ualikhanov Kokshetau State University is a modern, actively developing higher education institution with a worthy tradition, great potential and serious plans for the future. Lees Minder