Bachelor in de biomedische technologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Biomedische technologie

Ingenieurs vinden een oplossing voor een bepaald probleem of om te voldoen aan een vereiste van een tastbaar product (machines, uitrusting, systeem of proces). Een ingenieur ontwerpt, bouwt, exploiteert, onderzoekt het product en het gedrag onder verschillende bedrijfsomstandigheden om het te verbeteren en te ontwikkelen. Problemen die oplossingen en andere complicaties vereisen, stellen ingenieurs in staat hun kennis in het veld uit te breiden en te verdiepen. Nieuwe technische disciplines komen in dit proces voor. Biomedical Engineering is een van deze zich ontwikkelende en groeiende momentums in de afgelopen vijftig jaar.

Biomedische technologie houdt zich vaak bezig met biologische systemen, met name op hoog niveau georganiseerd in een complex systeem, de componenten van de structuur van het menselijk lichaam, inzicht in de interacties en functionele beperkingen om de benodigde hulpmiddelen, apparatuur en systeemontwikkeling.

Voorbeelden van de problemen die zijn betrokken bij biomedische engineering:

 • Elektronische apparaten zoals EKG en MRI worden gebruikt voor diagnostische doeleinden, het ontwerp en de fabricage van de volgende apparaten zoals cauterisatie en katheter gereedschappen worden gebruikt voor behandelingsdoeleinden, dialyse-apparaten, chirurgische robotsystemen, het dragen van verschillende medicijnen, indien nodig de emissie van microplatforms zoals kunstmatige materialen, gehoorapparaten, instrumenten die de nauwkeurigheid en gevoeligheid van ledematen en orgaanfuncties, bot- en vaatprothesen en hartkleppen vergroten.
 • Interfaces worden ontworpen, geproduceerd en klaargemaakt voor gebruik door het doorvoeren van prestatietestapparatuur, -systemen en -processen op het gebied van gebruik van de hoge prestaties die nodig zijn om de ontwikkeling van de menselijke computer te ondersteunen;
 • Om de kwaliteit en efficiëntie van gezondheidsdiensten te verbeteren, worden verschillende processen, management en ontwikkeling van organisatiemodellen vastgesteld;

Biomedische apparaten en systeemprestatietests worden uitgevoerd om verschillende virtuele platforms, mechanische en biologische modellen, ontwerp, productie en testen te creëren.

Bahcesehir University Biomedical Engineering Department is opgericht om ingenieurs op te leiden en opgeleid in de productie en het gebruik van theoretische en praktische vaardigheden als onderzoekers en professionals met een gevoel van verantwoordelijkheid. De afdeling richt zich op wetenschap, menselijke anatomie en fysiologie, fundamentele en toegepaste wiskunde, systeemmodellering en analysemethoden, materialen, elektronica, besturings- en computervraagstukken, basiskennis van medische producten en ontwerp van apparatuur.

Naast andere engineeringafdelingen hebben de afdeling Genetica en Bio-informatica en de Faculteit der Geneeskunde programma's die in overeenstemming met het trainingsprogramma worden uitgevoerd. Het programma richt zich op de interesses en capaciteiten van de studenten, hun studieperiode, expertise en flexibiliteit voor een postgraduate werkomgeving die studenten zelf kunnen bepalen. Studenten die het programma succesvol afronden, worden direct blootgesteld aan het beroepsleven.

Ziekenhuizen en andere zorginstellingen:

 • In universiteiten
 • Medische onderzoekscentra
 • Medische apparaten en apparatuur voor de productie, verkoop en levering van after-sales support voor organisaties
 • In de farmaceutische industrie
 • Zorgverlener in de informatieverwerkingseenheid

Studenten kunnen ook werken als ze willen in biomedische, biomaterialen, biomechanica, bioinformatica, medische fysica en genetische manipulatie. Studenten zullen in staat zijn om door te gaan met een graduaat in verwante gebieden, zoals tissue engineering. Studenten zullen ook de mogelijkheid hebben om buitenlandse universiteiten te bezoeken die een gezamenlijk programma hebben met onze universiteit.

Cursusstructuur diagram met credits

 • TR-gemarkeerde cursussen worden in het Turks gegeven.
 • EN gemarkeerde cursussen worden in het Engels gegeven.
 • Daar markeerde TR-EN een deel van cursussen in zowel het Engels als het Turks.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The slogan “At the heart of Istanbul” is suitable for a university like Bahcesehir University (BAU). With its main campus on the edge of the Bosphorus in Besiktas each day begins early with rapid mobi ... Lees meer

The slogan “At the heart of Istanbul” is suitable for a university like Bahcesehir University (BAU). With its main campus on the edge of the Bosphorus in Besiktas each day begins early with rapid mobility and continues throughout the day. Moreover, it is possible to encounter an event at almost every part of the university. Lees Minder
Istanbul , Turkije online + 1 Meer Minder