Bachelor in de geneeskunde, Bachelor in de chirurgie (MBBS)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Klinische vaardigheden, vanaf het allereerste begin

De Queen Mary University of London is er trots op een vijfjarige Bachelor of Medicine, Bachelor of Surgery (MBBS) -programma aan te bieden dat wordt gegeven op de mediterrane eilanden van Malta. De MBBS wordt gegeven door Barts en The London School of Medicine and Dentistry, een faculteit van Queen Mary, een lid van de Russell Group van vooraanstaande door onderzoek geleide Britse universiteiten.

De MBBS Malta in 12 duidelijke punten

 1. Fulltime programma van 5 jaar
 2. Engels gegeven op het eiland Gozo, Malta.
 3. Afgestudeerden krijgen een Medicine MBBS van Queen Mary University of London (Barts en The London School of Medicine and Dentistry)
 4. Studenten melden zich rechtstreeks aan bij de Queen Mary University of London, niet bij UCAS
 5. Alle studenten moeten de UK Clinical Aptitude Test (UCAT) doen
 6. Junior Doctor (FY1 en FY2) posities beschikbaar in Malta
 7. Vermeld in de World Directory of Medical Schools
 8. 2e gerangschikt in The Guardian University Guide 2020 en The Complete University Guide 2020
 9. 3e in de wereld voor onderzoekscitaties in de geneeskunde door de QS World University Rankings 2019
 10. Hetzelfde kerncurriculum als de MBBS in Londen
 11. Vroege klinische ervaring met een innovatief onderzoekgestuurd curriculum
 12. Studeer aan een hypermoderne medische school, als geen ander in Europa

Het programma is ontworpen om studenten de medische kennis, klinische vaardigheden en professionele attitudes te bieden die nodig zijn om een competente Foundation Year (FY1) Doctor te worden. Ons spiraalcurriculum wordt gegeven in een reeks modules op basis van lichaamssystemen die op hun beurt verschillende wetenschappelijke en medische thema's omvatten. Het curriculum is geïntegreerd en probleem- en systeemgebaseerd en bevordert vroeg contact met de patiënt en klinische vaardigheden. Het programma lijkt qua inhoud, leveringsmethode en selectiecriteria sterk op het MBBS London-programma.

Over Barts en de London School of Medicine and Dentistry

Een van de toonaangevende medische scholen in het VK, Barts en The London School of Medicine and Dentistry, brengt twee eerbiedwaardige onderwijsinstellingen samen: St Bartholomew's Hospital, dat dateert uit 1123, en The London Hospital Medical College, dat het eerste speciaal gebouwde medische school in Engeland en Wales, opgericht in 1785.

Deze rijkdom aan traditie wordt gecombineerd met enkele van de modernste medische faciliteiten in het VK, waaronder het grootste nieuwe ziekenhuis in Europa, het eerste nieuwe tandheelkundige ziekenhuisgebouw in het VK sinds 40 jaar en het Blizard-gebouw, met enkele van de grootste openstaande ziekenhuizen. -plan biomedische onderzoekslaboratoria in Europa.

Zoals je zou verwachten van een medische universiteit die 230 jaar ervaring heeft met het opleiden van de volgende generatie artsen en chirurgen, zijn onze studenten zeer tevreden met hun leerervaring - in de meest recente Nationale Studenten Enquête (NSS 2017) was 93 procent tevreden met de kwaliteit van hun cursus. We zullen dezelfde normen van innovatief, door onderzoek geleid onderwijs en investeringen in uitstekende faciliteiten naar onze MBBS in Malta brengen.

Onderzoekskracht

Volgens het Research Excellence Framework (REF 2014) worden Barts en The London School of Medicine and Dentistry geplaatst in de top zeven Britse instellingen in alle drie de beoordelingseenheden - Clinical Medicine; Volksgezondheid, gezondheidsdiensten en eerstelijnszorg; en paramedische beroepen, tandheelkunde, verpleging en farmacie.

Onderwijzen en leren

Je docenten zullen je ondersteunen en aanmoedigen om een onafhankelijke houding ten opzichte van leren te ontwikkelen, zoals het nemen van beslissingen over hoe je kernonderwerpen aanpakt en deze onderzoeken en bespreken met medestudenten.

Deze benadering bereidt u voor op het leven als een gekwalificeerde arts, waarbij u de verantwoordelijkheid op zich neemt om uw kennis up-to-date te houden door middel van voortdurende professionele ontwikkeling.

De gebruikte lesmethoden zorgen ervoor dat u zowel de principes van de geneeskunde begrijpt als uw kennis op dezelfde manier kunt toepassen bij de behandeling van een patiënt.

In vergelijking met meer traditionele programma's spelen hoorcolleges een kleine rol in het MBBS Malta-programma.

Praktische sessies

In het begin van het programma vinden de sessies plaats in onze klinische kamers, uitgerust met computers en gesloten tv-circuit.

Communicatie vaardigheden

U krijgt praktische training in interviewtechnieken en speciale sessies gewijd aan de communicatie tussen artsen en hun patiënten.

Project Werk

Projectwerk brengt je in contact met de lokale gemeenschap door samen te werken met huisartsen en gemeenschapsbegeleiders.

Probleemgestuurd onderwijs

Een centraal element van het medische curriculum is probleemgestuurd leren. Bij het PBL werken groepen van acht tot tien studenten samen om onder begeleiding van een tutor de centrale problemen van een probleem te begrijpen en uit te leggen.

Effectief teamwerk is essentieel voor PGO: door onafhankelijk onderzoek te doen en je bevindingen aan de groep te presenteren, kun je de informatie vasthouden en zo je communicatieve vaardigheden ontwikkelen. Het vroege gebruik van klinische scenario's zal u helpen uw kennis toe te passen.

Beoordeling

Het beoordelingspatroon is een combinatie van permanente evaluatie en regelmatige examens doorheen de opleiding, met elk jaar eindexamens. Een schema van verdiensten en onderscheidingen beloont uitstekende of uitstekende prestaties in elke sector van het curriculum. Er is ook een uitgebreid prijzenprogramma om bijzondere bekwaamheden te erkennen, zowel bij de hoofdexamens als bij gespecialiseerde vakken.

Doorlopende beoordeling

Voortdurende evaluatie biedt u regelmatige mogelijkheden om uw leerproces te consolideren. U kunt uw eigen voortgang volgen en het onderwijzend personeel kan studenten identificeren die mogelijk extra hulp nodig hebben bij hun studie. Continue evaluatie kent vele vormen: korte examens tijdens de cursus, schriftelijke verslagen van problemen of bestudeerde gevallen, poster, klinische of andere presentaties, logboeken, werkboeken, directe observatie of klinische harde cijfers. Deze aanpak van de eindejaarsexamens resulteert in minder proppen en examenstress voor studenten.

Eindejaarsexamens

Eindejaarsexamens meten de voortgang door het basiscurriculum en gebruiken een reeks innovatieve beoordelingsmethoden. Schriftelijke papers testen kennis en de toepassing ervan op het oplossen van problemen, met uitgebreide matchingsvragen, korte antwoorden en aangepaste essayvragen die vaak worden gebruikt in combinatie met klinische scenario's. Daarnaast worden computergebaseerde examens voor anatomie, histologie en data-interpretatie gebruikt in de eerste twee fasen van het programma.

Objectieve gestructureerde klinische onderzoeken (OVSE's)

Deze worden vanaf het eerste jaar van het programma gebruikt om competentie in klinische, communicatieve en praktische vaardigheden te beoordelen. Leerlingen doorlopen een reeks stations, waar ze vijf of tien minuten hebben om een bepaalde taak uit te voeren met een echte of gesimuleerde patiënt of een mannequin.

Formatieve beoordelingsworkshops

Formatieve evaluatieworkshops (waarbij scores niet meetellen) en informele feedback in kleine groepslessen helpen u uw kennis en persoonlijke en groepsvaardigheden tijdens het programma te ontwikkelen.

Beoordeling van door de student geselecteerde componenten

SSC's worden individueel beoordeeld op een eenvoudig beoordelingssysteem, dat wordt ingebouwd in een portfolio dat vele aspecten van de geneeskunde omvat. Ze moeten aan het eind van elk jaar met succes worden afgerond om door te gaan naar het volgende jaar en kunnen helpen bij het toekennen van verdiensten in andere delen van het programma.

Engelse Taalvereisten

De voertaal van het MBBS Malta-programma is Engels. U moet uw Engelse taalvaardigheid aantonen als onderdeel van ons sollicitatiebeoordelingsproces, namelijk:

 • GCSE Engelse taal of
 • Een IELTS-score van 7,0 in het algemeen, genomen binnen twee jaar.

Voor degenen die nog niet aan onze vereisten hebben voldaan, zullen we dit opnemen als onderdeel van uw aanbiedingsvoorwaarden, indien geselecteerd. Zie onze Engelstalige pagina voor meer informatie.

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Queen Mary University of London (QMUL), a Russell Group university in the UK has opened a medical campus in Malta, Europe. We are accepting applications for September 2021 entry and our application de ... Lees meer

Queen Mary University of London (QMUL), a Russell Group university in the UK has opened a medical campus in Malta, Europe. We are accepting applications for September 2021 entry and our application deadline is Saturday 30 June 2021. Lees Minder
Victoria , Londen + 1 Meer Minder