Bachelor in de medische en stralingsfysica

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Cursus samenvatting

Medische en stralingsfysici werken op veel verschillende gebieden met betrekking tot de menselijke gezondheid om de kwaliteit van leven te verbeteren. Ze zijn bekend met aspecten van ioniserende en niet-ioniserende straling die wordt gebruikt voor stralingsgeneesmiddelen. Ze zijn bekend met verschillende vormen van oncologische therapeutische radiotherapie en met verschillende methoden voor diagnostische beeldvorming van straling, en de mechanismen van hoe dergelijke straling interageert met het menselijk lichaam. Ze zijn ook bekend met opwindende nieuwe stralingsgeneesmiddelen die worden ontwikkeld voor de voortdurende verbetering van de behandeling van ziekten bij de mens.

Deze graad

De Bachelor in de medische en stralingsfysica is zeer praktijkgericht met grote praktische componenten in alle onderzochte onderwerpen om de onderliggende theoretische fysische principes aan te vullen.

Om te zorgen voor het hoogste niveau van betrokkenheid van de industrie, zullen professionele medische fysici van grote ziekenhuizen en keynote sprekers uit de industrie lezingen en praktisch werk leveren, en onderzoeksprojecten coöpereren.

In het tweede jaar doe je hands-on ervaring op in fotonen, neutronen en geladen deeltjesfysica in de niet-gegradueerde fysica laboratoria, en maak je ook excursies naar versnellingsfaciliteiten zoals de Australische Nuclear Science and Technology Organization (ANSTO). In het derde jaar doe je ook praktische ervaring op, met name in de elektronen- en röntgenstraling gerelateerde medische fysica in centra voor kankerbehandeling en via ANSTO.

Je studeert af met een sterke achtergrond in de natuurkunde en specialistische theoretische, praktische en programmeervaardigheden in stralingsgeneeskunde die nodig zijn om werk te vinden in ziekenhuizen, onderzoekslaboratoria of aanverwante bedrijfstakken. Als je je studie voortzet naar een Honours- of Master-diploma, leer je over nucleaire geneeskunde, radiobiologie en stralingsbescherming in ziekenhuizen.

Wat ga je studeren

Je leert waar medische fysica het meest van belang is: in ziekenhuizen, klinieken en onderzoeksfaciliteiten op nucleair gebied. In deze cursus verkrijgt u kennis op het gebied van nucleaire geneeskunde, radiotherapie-fysica, de modellering van stralingstransportfysica, detector- en instrumentatiefysica en gegevensanalyse.

Cursus leerresultaten

Cursusleerresultaten zijn uitspraken over leerprestaties die worden uitgedrukt in termen van wat de leerling geacht wordt te weten, te begrijpen en te kunnen doen na voltooiing van een cursus. Studenten die afstuderen aan deze cursus zullen kunnen demonstreren:

 1. Identificeer medische stralingsgerelateerde instrumentatie en pas technieken toe die geassocieerd zijn met diagnostische beeldvorming en bestralingsoncologie.
 2. Vergelijk theoretische, praktische en professionele informatie en communiceer kennis, ideeën en procedures met andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg / artsen, onderzoekers en andere belangrijke belanghebbenden.
 3. Identificeer de biologische effecten van straling en de toepassing ervan voor stralingsveiligheid en voor bestralingsbehandeling.
 4. Toepassen van kennis van de basisstructuur en functie van het menselijk lichaam die relevant is voor klinische diagnostische beeldvorming en bestralingsoncologie.
 5. Classificeer straling en radioactiviteit, de eigenschappen, maateenheden, dosimetrie meetconcepten en -methoden.
 6. Identificeer stralingsveiligheidspraktijken en procedures in verband met diagnostische beeldvorming en bestralingsoncologie.
 7. Maak gebruik van onafhankelijke leerstrategieën om professionele kennis van innovaties in medische stralingsfysica zelf te evalueren en bij te werken
 8. Toepassen van kennis van fundamentele natuurkundige wetten om gedrag en eigenschappen van verschillende fysieke systemen te analyseren.

Cursusstructuur

Alle studenten moeten het vereiste aantal studiepunten halen (144) en voldoen aan alle cursusvereisten voor de graad, volgens de onderstaande cursusstructuur. De Bachelor of Medical and Radiation Physics heeft normaal drie jaar nodig om te voltooien als deze in de herfstsessie is begonnen. Alle studenten moeten met name rekening houden met de cursusregels met betrekking tot de minimale voortgang.

Hoofdonderwerplijst

Jaar 1

Onderwerp Code

Plus ÉÉN keuzevak (6cp) gekozen uit het algemeen schema.

Jaar 2

Onderwerp Code

Jaar 3

Onderwerp Code

Plus ÉÉN keuzevak (6cp) gekozen uit het algemeen schema.

Honors

Alvorens de opleiding af te ronden, kunnen studenten met een WAM van 80 of hoger een toelating tot de Bachelor of Medical and Radiation Physics Advanced (Honours) aanvragen. Voor meer informatie wordt u ten zeerste aangeraden om met uw programmacoördinator te spreken.

accreditatie

De Bachelor of Medical and Radiation Physics degree voldoet aan de vereisten voor lidmaatschap van het Australian Institute of Physics en het Australasian College of Physical Scientists and Engineers in Medicine.

Waarom kiezen voor deze cursus

Wanneer je aan UOW studeert, word je lid van een levendige gemeenschap die bestaat uit vooraanstaande wetenschappers en docenten op het gebied van fundamentele fysica en medische stralingsfysica. Je maakt deel uit van de hoog aangeschreven UOW School of Physics, een die is gerangschikt 'above world standard performance' door Excellence in Research for Australia (ERA) in Condensed Matter Physics and Medical Radiation Physics.

Ons Medical Radiation Physics (MRP) -programma wordt ondersteund door klinische associaties met lokale en Sydneyse ziekenhuizen: meer dan 50% van de huidige praktiserende medische fysici in NSW werden opgeleid en opgeleid aan UOW.

Onze sterke banden met industrieën en overheidslaboratoria zoals ANSTO en CSIRO zorgen ervoor dat u gedurende uw gehele opleiding in de industrie wordt blootgesteld.

Carrièremogelijkheden

 • Biomedische ingenieur
 • Computer Architect
 • Computer Systems Engineer
 • Burgerlijk ingenieur
 • Bouw Manager
 • Elektronica-ingenieur
 • Elektrotechnisch ingenieur
 • Milieu ingenieur
 • Geotechnical Engineer
 • Materials Engineer
 • Mechanical Engineer
 • metallurgist
 • Mijningenieur
 • Netwerktechnicus
 • Productietechnicus
 • Beveiligingsingenieur
 • Software ontwikkelaar
 • Bouwkundig ingenieur
 • Systeem analist
 • Telecommunicatie-ingenieur
 • Transport Engineer
 • Water Quality Manager

Toelating

Een reeks toelatingsopties is beschikbaar voor studenten van alle leeftijden en academische achtergronden. De toelatingsprocedures zijn vastgelegd in de toelatingsprocedures van UOW en het toelatingsbeleid van de UOW.

Neem voor specifiek advies of vragen over een aanvraag contact op met het Future Students Team.

Krediet voor voorafgaand leren

Als u kunt aantonen dat u de leerresultaten voor onze vakken hebt bereikt door voorafgaandelijk leren, zoals eerdere tertiaire of TAFE-kwalificaties, komt u mogelijk in aanmerking voor een tegoed voor uw graad. Indien relevant voor het UOW-diploma, kan het gespecificeerde krediet voor specifieke vakken worden gegeven; indien niet relevant voor de graad, kan onbepaald krediet worden toegekend.

Engels Vereisten voor internationale studenten

Het volgende niveau van het Engels is vereist om toegang te krijgen tot dit programma:

IELTS Academic

 • Totale score: 6.0
 • Lezen: 6.0
 • Schrijven: 6.0
 • Luisteren: 6.0
 • Sprekend: 6.0

TOEFL (op internet gebaseerd)

 • Totale score: 70
 • Lezen: 18
 • Schrijven: 18
 • Luisteren: 17
 • Sprekend: 17

UOW College: Engels voor tertiaire studies: credit (gewogen gemiddelde cijfer van 50 algemeen en minimum 50 in academisch lezen en schrijven)

Andere kwalificaties kunnen ook worden overwogen. Volledige informatie is te vinden op onze website met Engelse taalvereisten.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

In just 40 years, University of Wollongong has become a benchmark for Australia’s new generation of universities; dynamic, agile, innovative and prominent in national and international rankings for th ... Lees meer

In just 40 years, University of Wollongong has become a benchmark for Australia’s new generation of universities; dynamic, agile, innovative and prominent in national and international rankings for the quality of our teaching and research. The University began as an institute for the then the New South Wales University of Technology, Sydney at a single location in Wollongong. Since gaining independence in 1975, UOW has grown into an international multi-campus University, expanding to occupy two Sydney campuses and five regional campuses, as well as locations in Hong Kong and Dubai. With now over 36,000 students, more than 2,400 staff, and an economic impact of around $2 billion in activity annually, UOW is an influential part of its communities and the catalyst for Wollongong’s transformation into a University city. Lees Minder
Wollongong , Liverpool + 1 Meer Minder