Bachelor in de nucleaire geneeskunde technologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het Nucleaire Geneeskunde Technologie Programma van The University of Findlay voorziet technologisch nucleaire geneeskunde van hoogopgeleide, deskundige, gewetensvolle en competente aanbieders van hoogwaardige patiëntenzorg in de medische gemeenschap.

Uw trainingsprogramma voor nucleaire geneeskunde

Degree-opties

Je kunt een certificaat van voltooiing, Associate of Arts en een Bachelor of Science-graad in nucleaire geneeskunde-technologie behalen aan The University of Findlay .

Nuclear Medicine Institute

Het Nuclear Medicine Institute (NMI) in Findlay is een wereldwijd bekend, eenjarig programma dat je voorbereidt op het aanvragen van een of mogelijk beide van de nationale certificeringsexamens in de technologie van de nucleaire geneeskunde.

Klinische training

Tijdens je klinische opleiding voer je nucleaire geneeskundige procedures uit onder toezicht van een gecertificeerde nucleair geneeskundige technoloog.

Wat is nucleaire geneeskunde?

Technologie voor nucleaire geneeskunde is een paramedisch gebied dat zich bezighoudt met het gebruik van radioactieve materialen, voornamelijk voor de diagnose van verschillende pathologische ziektetoestanden en, ten tweede, voor de behandeling van enkele gespecialiseerde aandoeningen.

Aan The University of Findlay schrijven studenten zich in voor de juiste cursussen om te voldoen aan de diplomavereisten en om te voldoen aan de toelatingseisen voor het Nuclear Medicine Institute-programma. Sterk faculteitsadvies en programmaflexibiliteit zijn belangrijke componenten van de UF-programma's voor gezondheidsberoepen. Studenten worden grondig geadviseerd over alle academische opties gedurende hun hele loopbaan bij UF.

Een NMT is vereist voor een antecedentenonderzoek en / of drugsscherm.

Wat doet de nucleair geneeskundige?

Een nucleair geneeskunde technoloog (NMT) is een hoog opgeleid persoon met een solide achtergrond in wiskunde en fysische, chemische en biologische wetenschappen. Onder toezicht van een arts is de NMT verantwoordelijk voor stralingsveiligheid, kwaliteitscontrole, het voorbereiden en toedienen van de radiofarmaca, het uitvoeren van beeldvormingsprocedures, het verzamelen en bereiden van biologische monsters, het uitvoeren van speciale laboratoriumprocedures en het voorbereiden van gegevens voor interpretatie door een arts.

De NMT werkt nauw samen met ander geallieerd gezondheidspersoneel en professionals binnen de medische gemeenschap om hoogwaardige patiëntenzorg te bieden.

Werkvooruitzicht

Zoals gerapporteerd door de Society of Nuclear Medicine and Molecular Imaging (SNMMI), biedt nucleaire geneeskunde procedures die essentieel zijn in veel medische specialismen, van kindergeneeskunde tot cardiologie tot psychiatrie. Nieuwe en innovatieve behandelingen voor nucleaire geneeskunde die moleculaire niveaus in het lichaam targeten en lokaliseren, brengen een revolutie teweeg in ons begrip van en een benadering van een reeks ziekten en aandoeningen.

 • De SNMMI stelt ook dat de nucleaire geneeskunde een voorloper zal blijven in de voorhoede van de moderne klinische geneeskunde en technologische ontwikkeling. De toekomst is nog nooit zo rooskleurig geweest dankzij:
 • De ontwikkeling van nieuwe radiofarmaca voor diagnostische en therapeutische doeleinden
 • Veelbelovend onderzoek en ontwikkeling van kankerdetecterende en kankerdodende middelen, zoals genetisch gemanipuleerde antilichamen

Het groeiende klinische gebruik van opwindende nieuwe technologie die bekend staat als Positron Emission Tomography (PET) en Positron Coincidence Detection (PCD), die nieuwe en unieke middelen bieden voor het bestuderen van biochemie en metabolisme in levende weefsels.

Eigenschappen, vaardigheden en / of vaardigheden waarover een technoloog voor nucleaire geneeskunde moet beschikken, zijn onder meer:

 • Demonstreer normaal of gecorrigeerd gehoor zodat de technoloog een patiënt kan horen die om hulp roept of zachtjes spreekt als er veel achtergrondgeluid is.
 • Wees medelevend en / of sympathiek.
 • Handel te allen tijde professioneel met een hoog niveau van integriteit en tact.
 • Wees een harde werker die verantwoordelijk en betrouwbaar is en deel kan uitmaken van een zeer actief team dat goed werkt onder druk.
 • Wees detailgericht.
 • Werk langdurig achter een computermonitor.
 • Manipuleer kleine objecten, voer venapunctie uit, voer patiëntbeeldvorming uit en behandel radioactief materiaal.
 • Beschikken over de handmatige behendigheid om procedures uit te voeren.
 • Werk met een patiëntenpopulatie zonder enige oordeel over de eigenschappen of geschiedenis van de patiënt.
 • Til patiënten en / of zware apparatuur op, verplaats ze en / of verplaats ze en u kunt langdurig staan, zitten of lopen.
 • Kijk met normaal of gecorrigeerd zicht om onderscheid te maken tussen verschillende tinten en kleuren en om objecten van dichtbij en op afstand te kunnen zien.

NMI-afgestudeerden werken in verschillende omgevingen, waaronder:

 • Medische centra
 • Gemeenschappelijke ziekenhuizen
 • Universitair Onderwijs Ziekenhuizen
 • Imaging Centers
 • Particuliere industrie
 • Overheidsinstellingen
 • Radiofarmacie

leerplan

Nuclear Medicine Institute aan The University of Findlay

Het Nuclear Medicine Institute (NMI) werd opgericht in 1966 in Cleveland, Ohio en verhuisde in 1984 naar de campus van het toenmalige Findlay College. Het is geaccrediteerd door de Joint Review Committee on Educational Programmes in Nuclear Medicine Technology (JRCNMT) om een Certificaatprogramma van 52 weken in de technologie van nucleaire geneeskunde. Dit certificaat van voltooiing wordt momenteel geaccepteerd door zeven aangesloten hogescholen, naast The University of Findlay , voor een diploma. NMI is eigendom van The University of Findlay en werkt in overeenstemming met de accreditatienormen die zijn uiteengezet in de "Accreditatiestandaarden voor het onderwijs in nucleaire geneeskunde." Een kopie van deze normen is beschikbaar op de volgende website: www.jrcnmt.org. Na succesvolle afronding van het programma komt de student in aanmerking voor het aanvragen van een of mogelijk beide van de nationale certificeringsexamens die worden aangeboden in de technologie van de nucleaire geneeskunde.

Technologie voor nucleaire geneeskunde is een paramedisch gebied dat zich bezighoudt met het veilige en effectieve gebruik van radioactieve materialen voor de diagnose van verschillende pathologische ziektetoestanden en voor de behandeling van enkele specifieke aandoeningen. Een nucleair geneeskunde technoloog is een hoog opgeleid persoon met een solide achtergrond in wiskunde en fysische, chemische en biologische wetenschappen. Onder supervisie van een arts is de nucleair geneeskundige technoloog verantwoordelijk voor radiofarmaceutische bereiding en kwaliteitscontrole; de prestaties van in vivo beeldvormings- en niet-beeldvormingsprocedures, instrumentatiekwaliteitscontrole; en de computeranalyse van de gegevens die door de arts zijn verkregen en gebruikt voor een diagnose. De technoloog voor nucleaire geneeskunde werkt nauw samen met andere gezondheidswerkers binnen de medische gemeenschap om kwalitatief hoogwaardige patiëntenzorg te bieden.

Het NMI-programma van 52 weken is zeer geconcentreerd, met lessen die 28-32 uur per week worden gegeven tijdens de academische sessie en waarvoor 40 uur training per week nodig is tijdens de klinische sessie. De academische sessie duurt één semester en wordt gehouden op de campus van The University of Findlay . Tijdens deze sessie ontvangt de student de theorie en concepten van nucleaire geneeskunde technologie. De klinische training duurt 34 weken en vindt plaats bij een of meer van de klinische NMI-filialen. Tijdens de klinische opleiding leert de student de praktische toepassing van de theorie en doet hij praktijkervaring op in het uitvoeren van nucleaire geneeskundige procedures onder toezicht van een gecertificeerde nucleair geneeskundige technoloog. Een beoordelingssessie van een week en het eindexamen zijn gepland aan het einde van de klinische training.

Neem contact op met het programma of de afdeling voor informatie over specifieke toelatingsvereisten of toepassingspakketten bij het Nuclear Medicine Institute.

 • NMED 406 Molecular Imaging Mathematics
 • NMED 416 Molecular Imaging Physics
 • NMED 425 Molecular Imaging Radiobiology
 • NMED 435 Molecular Imaging Radiation Protection
 • NMED 445 Moleculaire niet-beeldvormingsprocedures
 • NMED 455 moleculaire beeldvormingsprocedures
 • NMED 462 Radionuclidetherapieën
 • NMED 465 Radiochemie en radiofarmaca
 • NMED 472 Molecular Imaging Instrumentation
 • NMED 475 Molecular Imaging Spect
 • NMED 477 Molecular Imaging Pet
 • NMED 485 Klinische nucleaire geneeskunde I
 • NMED 486 Clinical Nuclear Medicine II
 • NMED 487 Capstone met moleculaire beeldvorming

Bachelor diploma vereisten

Een baccalaureaatdiploma van de universiteit is een gestructureerd studieprogramma voor ten minste 124 semester-uren, dat bestaat uit CORE + Curriculum voor algemeen onderwijs en belangrijke vereisten, en mogelijk keuzevakken afhankelijk van de studierichting van de student. Baccalaureaatstudenten kunnen kiezen uit meerdere majors, minors, aantekeningen en / of certificaten. Een baccalaureaatcursus stelt studenten in staat om gerichte vakgebieden in aanzienlijke diepte te verkennen die correleren met verschillende loopbaan- en / of onderwijspaden.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Findlay is a flexible, forward-looking institution that is constantly seeking ways to better serve students and the community. In today’s fast-paced world, Findlay is continually ada ... Lees meer

The University of Findlay is a flexible, forward-looking institution that is constantly seeking ways to better serve students and the community. In today’s fast-paced world, Findlay is continually adapting programs and teaching methods to meet the needs of current students who are preparing for tomorrow’s careers. Lees Minder