Bachelor in de verloskunde

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De cursus verloskunde is een cursus van drie jaar en richt zich op de theoretisch-praktische training voor de toekomstige verloskundige.

De focus ligt op diepgaande kennis van fysiologie, promotie en onderhoud van de gezondheid van vrouwen in alle levensfasen, met bijzondere aandacht voor het moeder-kind-paar.

De Degree Course omvat de verwerving van 180 studiepunten, waarvan 60 voor praktische trainingsactiviteiten. De professionaliseringsactiviteit wordt op de verschillende opleidingsgebieden begunstigd door de ondersteuning van een netwerk van klinische docenten die zijn toegewijd aan elke individuele student in een één-op-één-relatie.

Aan het einde van de cursus presenteert de afgestudeerde student een adequate professionele autonomie en klinisch oordeel bij de ondersteuning van de fysiologie en kan hij samenwerken bij het beheer van obstetrische-gynaecologische pathologie onder toezicht van artsen

Toegang tot de cursus is gepland op nationaal niveau.

De cursus wordt geprojecteerd op internationalisering. Naast het Erasmus Plus-programma en het Overword-programma, stelt het samenwerkingsprotocol met de "Universidade de São Paulo" (Brazilië) studenten die slagen voor de selecties op basis van de excellentie van het curriculum in staat om ook de graad "Obstetricia" te behalen Aan de Braziliaanse universiteit, en dus de mogelijkheid om het beroep zowel in Italië als in Brazilië uit te oefenen.

Contactpersoon voor internationale uitwisselingen:
Dott.ssa Laura Fieschi - e-mail laura.fieschi@unipr.it

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The University of Parma is a State University. As such, it is self-governing and has administrative, organizational, and accountancy autonomy, providing services to the general public.

The University of Parma is a State University. As such, it is self-governing and has administrative, organizational, and accountancy autonomy, providing services to the general public. Lees Minder