Bachelor in de volksgezondheid

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Overzicht

 • Kies een keuzegebied van studies zoals gemeenschapsvoeding, inheemse gezondheid, familie- en genderaangelegenheden, gezondheidsmanagement en algemene psychologische studies.
 • Voltooi 180 uur professionele stages, zowel in Australië als in het buitenland, om echte ervaring en industriële contacten op te doen.
 • Bereid je voor op een carrière in gezondheidseducatie en promotie, beleidsontwikkeling, epidemiologie, risicobeheer en ziektepreventie.

Waarom kiezen voor deze cursus?

Deze cursus biedt de flexibiliteit om je studie te concentreren op gebieden die aansluiten bij carrièremogelijkheden. Je kiest vijf keuzevakken uit gebieden die gemeenschapsvoeding, inheemse gezondheid, familie- en genderaangelegenheden, gezondheidsmanagement en algemene psychologische studies omvatten. U kunt ervoor kiezen om het programma aan te passen voor verdere studie en een carrière als een geregistreerde gezondheidsfunctionaris voor het milieu of een arbopuntman.

Tijdens deze cursus voltooi je 180 uur professionele plaatsing. Dit biedt u de mogelijkheid om samen te werken met professionals uit de sector en bij te dragen aan echte projecten. Deze kunnen worden voltooid in grootstedelijke en regionale gebieden in Queensland of in het buitenland. Onlangs zijn onze studenten geplaatst bij niet-gouvernementele organisaties zoals de Cancer Council en de Heart Foundation, preventieve gezondheidsoverheidsafdelingen, gemeenschaps- en belangenbehartigingsgroepen en internationaal met onze partners in Vietnam, Cambodja en India.

Een goed begrip van de biologische, sociale, culturele, economische en fysieke factoren die de gezondheid van een gemeenschap ondersteunen, kan op veel gezondheidsdisciplines worden toegepast. Je wordt onderwezen door professionals met achtergronden in de geneeskunde, verpleegkunde, onderzoek, beleidsontwikkeling en gezondheidszorgbeheer. Onze afgestudeerden zijn strategische denkers die hun kennis kunnen toepassen om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die voor iedereen een betere gezondheid en levenskwaliteit opleveren.

Wat te verwachten

Gezondheidswerkers begrijpen hoe factoren zoals geslacht, sociaaleconomische status en toegang tot onderwijs van invloed kunnen zijn op de gezondheid. Ze passen deze kennis toe om gezondheidsprogramma's, -diensten en -beleid te ontwikkelen en te leveren die de gezondheid en het welzijn van hele bevolkingsgroepen verbeteren. Ze zijn mogelijk gespecialiseerd in het voorkomen van de verspreiding van ziekten, het bevorderen van gezondheidsdiensten, het ontwikkelen van beleid en praktijken die eerlijke en rechtvaardige gezondheidszorgsystemen opleveren, het creëren van veiliger werkomgevingen, het onderzoeken van duurzame milieupraktijken, het pleiten voor minderheidsgroeperingen of het aanmoedigen van gemeenschappen om gezonde levensstijlkeuzes aan te nemen.

Dubbele graden

Je kunt je carrièremogelijkheden nog verder uitbreiden door deze graad te combineren met een in een gratis vakgebied zoals verpleging, human services of professionele communicatie.

114252_Image415589843986_eb175bed0b_o.jpg

Carrière resultaten

Veel afgestudeerden werken op lokale, provinciale of nationale gezondheidsafdelingen. Hun rol kan zich richten op gezondheidseducatie en -bevordering, beleidsontwikkeling, epidemiologie, risicobeheer en ziektepreventie. Afgestudeerden kunnen ook werken in niet-gouvernementele en maatschappelijke organisaties of als projectmedewerkers in internationale gezondheidsinstanties.

Door verdere studies af te ronden, zoals een afgestudeerd diploma of een masterdiploma, kun je je specialiseren in ziektebestrijding; gezondheidsbevordering; gezondheid, veiligheid en het milieu; of gezondheidsmanagement.

Professionele erkenning

Afgestudeerden komen in aanmerking voor het lidmaatschap van de Public Health Association of Australia en de Australian Health Promotion Association.

Mogelijke carrières

 • Beheerder
 • Community Health Officer
 • Gemeenschapswerker
 • epidemioloog
 • Officier van de overheid
 • Gezondheidsvoorlichter
 • Gezondheidsbevorderaar
 • Home Economist
 • Informatie medewerker
 • Manager
 • Beleidsmedewerker
 • Projectleider
 • Public Health Officer
 • Public Health Program Manager

114245_Image10GPCampuspicture_3000Wx1373H.jpg

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

QUT is a major Australian university with a global outlook and a real-world focus. We are one of the nation’s fastest-growing research universities and our courses are in high demand. Our graduates in ... Lees meer

QUT is a major Australian university with a global outlook and a real-world focus. We are one of the nation’s fastest-growing research universities and our courses are in high demand. Our graduates include eight Rhodes Scholars, five of these awarded in the past six years. Lees Minder
Brisbane , Kelvin Grove + 1 Meer Minder