Read the Official Description

106377_106303_UG-emc-residential.jpg

Het eerste Baccalaureate Emergency Medical Care (EMC) -programma in de natie, WCU's EMC-programma is door de Commissie geaccrediteerd voor accreditatie van geallieerde opvoedingsprogramma's via de commissie Accreditatie van onderwijsprogramma's voor de EMS Professions (CoAEMSP). Het programma is een van de weinige instellingen in de natie die een unieke Bachelor of Science (BS) graad aanbiedt, speciaal voor pre-ziekenhuisaanbieders. Programma-opties omvatten zowel een woonprogramma op onze Cullowhee-campus als een online optie die handig is voor werkende professionals. Om deel te nemen aan het online (afstand) -programma, moeten studenten bewijs van certificering van staats- of nationale registerparameters of voltooiing van het US Army SOCM of 18D MOS leveren.

Residentiële EMC-programma

Paramedici en EMT's vormen de frontlinie in de voortdurende inspanningen om het zorgsysteem voor noodhulp in Amerika te verbeteren.

Toelating en toepassing

De toelating tot het Residential EMC-programma is concurrerend. Om in aanmerking te komen voor het professionele verloop van de cursus, moeten de studenten 60 semesteruren hebben voltooid, inclusief Liberale Studies en pre-professionele cursusvereisten, met een minimum 2,5-puntengemiddelde.

Pre-professionele vereisten omvatten BIOL 291 en BIOL 292 (met een gemiddelde van een C of hoger), twee semesters van Chemistry, en EMC 240 en EMC 241 of hebben een minimum van een huidige North Carolina EMT-Basic certificering (EMC 240 en 241 wordt elk herfst- en voorjaarssemester aangeboden). De toelatingsvoorwaarden moeten in augustus van het jaar van indiensttreding zijn voltooid.

Studenten met een out-of-the-state EMT-certificering moeten het North Carolina-certificaat behalen voordat ze aan het programma beginnen. Studenten kunnen wederkerigheid aanvragen door contact op te nemen met het kantoor van EMS in Noord-Carolina.

Toekomstige studenten worden aangemoedigd om een ​​sterke basis te ontwikkelen in basis- en communicatievaardigheden. Computerkennis wordt sterk aanbevolen en studenten moeten een laptopcomputer hebben die voldoet aan de universitaire vereisten.

Huidige paramedici die afgestudeerd zijn aan associate-diplomering of certificaatprogramma's (die directe articulatieovereenkomsten hebben bij WCU) zullen overdrachts- en geavanceerde mechanismen beschikbaar vinden voor het vaststellen van het krediet voor de bacheloropleiding. Geavanceerde status kan ook worden verkregen door individuele cursusoverdracht en creditering door ervaring.

Om als volledig te worden beschouwd, moet het aanvraagformulier en alle ondersteunende documentatie op 15 januari vóór 17.00 uur door de EMC-programmadirecteur worden ontvangen. De toelatingscommissie zal geen aanvragen voor vroege toelating die na de deadline van 15 januari zijn ontvangen, beoordelen.

EMC-programmakosten

Tijdens de junior en senior jaar moeten EMC-majors die zijn toegelaten tot het programma extra kosten dragen bovenop het collegegeld en de kosten voor alle WCU-studenten. Studenten moeten uniformen, beroepsaansprakelijkheidsverzekering, klinische volgsoftware, aanvullende vaccinaties die door klinische aangeslotenen zijn vereist, een kit voor klinische uitrusting, cursussen voor professionele certificering en een aantal handboeken aanschaffen. Deze geschatte uitgaven zijn:

 • uniformen; ongeveer $ 350
 • Aanvullende vaccins; ongeveer $ 150
 • Verzekering; ongeveer $ 30 per jaar
 • studieboeken; ongeveer $ 100 per semester
 • Certificering cursussen; tot $ 80,00 per cursus
 • Kit voor klinische uitrusting; ongeveer $ 85,00
 • Klinische volgsoftware; ongeveer $ 80,00

Bovendien moeten studenten hun eigen vervoer verzorgen naar de locaties met klinische ervaring.

Beurzen

Neem contact op met de programmadirecteur voor meer informatie over de volgende beurzen:

 • Lovin-Belcher Scholarship
 • Norma Brake Cook Scholarship

Andere leningen, beurzen en financiële steun kunnen beschikbaar zijn voor in aanmerking komende studenten in specifieke gezondheidsdisciplines. Onderscheidingen worden gemaakt op basis van behoefte, academische belofte en persoonlijke kwalificaties.

WCU EMC-studenten concentreren zich op een van de twee gebieden: Health Management of Science (Pre Med).

 • Health Management Concentration: bereidt afgestudeerden voor op leiderschapsrollen in de gezondheidszorg, EMS-administratieposities en graduate school.
 • Wetenschap / Pre-Med: bereidt afgestudeerden voor op medische school, arts-assistent-programma's, tandheelkundige school, fysiotherapieprogramma's en graduate school.

WCU's EMC-programma kent een rijke geschiedenis van kwaliteitsonderwijs in spoedeisende geneeskunde. Onze afgestudeerden hebben een loopbaan als paramedici, opvoeders, artsen, physician assistants, onderzoekers en EMS-beheerders voortgezet.

EMC Online-programma

Ongeveer tweederde van onze studenten in het EMC Online Programma zijn werkende professionals die online cursussen volgen om in hun werk / levensplanning te passen.

Hoewel onderwijs op afstand enkele gemakken biedt, zijn de onderwijs- en leermethoden erg verschillend van het traditionele, op onderwijs gebaseerde instructiemodel. Toekomstige afstandsonderwijs studenten worden aangemoedigd om een ​​zelfinventarisatie van hun leerstijlen uit te voeren om ervoor te zorgen dat ze goed zijn aangepast aan de unieke uitdagingen van leren op afstand. Online studenten moeten over sterke communicatievaardigheden beschikken en computerbeheersing is essentieel.

Huidige paramedisch artsen die afgestudeerd zijn aan associate-diplomacertificaten of -programma's zullen vinden dat er overdrachts- en geavanceerde mechanismen beschikbaar zijn om krediet te vestigen op het niveau van de bachelor.

Militair personeel dat de SOCM- of 18D-training heeft voltooid, kan met geavanceerde status deelnemen aan het programma. Geavanceerde status kan ook worden behaald door het voltooien van programma's die directe articulatieovereenkomsten hebben bij WCU, via individuele cursusoverdracht of door middel van bekwaamheidsexamens.

TOELATINGSEISEN

 • Studenten die zich willen aanmelden voor het Emergency Medical Care Program moeten eerst worden aanvaard als studenten van de universiteit via het WCU Office of Admissions.
 • Om in aanmerking te komen voor toelating tot de EMC-major en de professionele cursusreeks, moeten studenten 60 semesteruren (of 18D-training) hebben voltooid met een minimum cijferpuntgemiddelde van 2,5.
 • Toelating is concurrerend. Aanvragers moeten momenteel in het bezit zijn of in aanmerking komen voor nationale of nationale EMT-paramedische certificering of SOCM / 18D-militaire training.

VOORWAARDEN VOOR DEELNEMING AAN HET ONLINE PROGRAMMA

1. Programma-toelating

Om in aanmerking te komen voor het EMC Online-programma, moet een student:

(a) aan alle toelatingseisen van de universiteit voldoen, (b) een minimum van 60 uur college-tegoed hebben voltooid (kan in elke discipline zijn), (c) bewijs van certificering van staats- of nationale registerparameters of voltooiing van Amerikaans leger leveren SOCM of 18D MOS, en (d) hebben een cumulatieve 2.5 GPA in alle voorgaande college-cursussen. Uitzonderingen, indien verleend, moeten schriftelijk worden ingediend door de programmadirecteur.

2. Academische prestaties

Studenten die worden toegelaten tot de professionele reeks in de spoedeisende medische zorg worden aangemoedigd om te streven naar academische excellentie. In elke EMC-cursus moet een cijfer van C (73) of hoger worden behaald in de professionele volgorde en er moet een algemene 2.0 GPA worden bijgehouden om de student in het programma te houden en een student te laten afstuderen.

3. Klassen

Een zomerlaboratorium van 2 dagen is verplicht op de WCU-campus in Cullowhee. SOCM en 18D militair personeel zijn vrijgesteld van deze vereiste.

4. Graduatievereisten

Hoewel een academisch adviseur wordt toegewezen aan elke student, neemt de student de eindverantwoordelijkheid op zich voor het invullen van alle vereisten voor afstuderen.

DATA EN DEADLINES

De deadline voor ontvangst van alle aanvraagmateriaal, inclusief officiële transcripties van het college, is 15 januari. Om als volledig te worden beschouwd, moet het aanvraagformulier en alle ondersteunende documentatie op 15 januari om 17.00 uur door de EMC-programmadirecteur zijn ontvangen.

Voor het aanvraagproces is een aanvraag voor WCU en een toepassing voor EMC-afstandsonderwijs vereist. Studenten die zich willen aanmelden voor het Emergency Medical Care Online-programma moeten worden geaccepteerd als studenten van de universiteit via het WCU Office of Admissions. Als u zich wilt aanmelden voor het EMC-afstandsonderwijs, moet u de toepassingsinstructies en de programma-aanvraag doorlezen. Volg de aanwijzingen in de Applicatie-instructies en dien uw Aanvraag in bij de EMC Distance Learning Program Director.

EMC ONLINE KOSTEN EN FINANCIËLE STEUN

Naast het gebruikelijke collegegeld en collegegeld voor afstandsonderwijs, moeten online EMC-studenten ook leerboek (en) aanschaffen voor elke cursus.

Leningen, beurzen en andere financiële steun kunnen beschikbaar zijn voor in aanmerking komende studenten in specifieke gezondheidsdisciplines. Onderscheidingen worden gemaakt op basis van behoefte, academische belofte en persoonlijke kwalificaties.

Program taught in:
Engels
Last updated December 10, 2018
Deze cursus is Online
Begindatum
Sept. 2019
Duration
Request Info
Full-time
Prijs
Deadline
By locations
By date
Begindatum
Sept. 2019
Einddatum
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
Einddatum