Bachelor of Medical Radiation Science (met specialisaties)

Algemeen

2 locaties beschikbaar
Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Medische stralingswetenschap is een divers, uitdagend en progressief vakgebied dat wetenschap, gezondheid en anatomie / fysiologie combineert. De Bachelor of Medical Radiation Science van Charles Sturt University biedt u de theoretische kennis en professionele vaardigheden om te oefenen als een gekwalificeerde medische stralingswetenschapper. Deze graad wordt gegeven door professionals uit de industrie en heeft een hoog slagingspercentage in de werkgelegenheid in de industrie.

U kunt er ook voor kiezen om u te specialiseren in een van de drie gebieden: nucleaire geneeskunde en moleculaire beeldvorming, diagnostische radiografie of bestralingstherapie. Je schrijft je rechtstreeks in voor je specialisatie, maar bouwt in je eerste jaar een sterke basis van kernkennis op.

A patient model wearing a short face mask is positioned in a computed tomography (CT) scanner to obtain images of a tumor before radiation therapy. 2010

Cursus hoogtepunten

 • Grote vraag vanuit de industrie:
  Er is een toenemende vraag naar hoogopgeleide en flexibele medische stralingswetenschappers als reactie op de vergrijzende bevolking in Australië en de organische groei van de industrie. Met onze opleiding loop je voorop in de branche en krijg je een concurrentievoordeel op de arbeidsmarkt.
 • Uitgerust voor succes:
  Apparatuur die wordt gebruikt door medische stralingswetenschappers is de afgelopen tien jaar steeds geavanceerder geworden en gedetailleerde kennis van de werking, bediening en computerinterface van de apparatuur is vereist. Met de nadruk op de technieken en apparatuur die worden gebruikt in diagnostische radiografie, nucleaire geneeskunde en bestralingstherapie, biedt deze opleiding je de vaardigheden en kennis die je nodig hebt voor een lonende en bevredigende carrière. Je leert over een breed scala aan vakgebieden, waaronder algemene radiografie, screening, computertomografie (CT), magnetische resonantiebeeldvorming (MRI), echografie, computertomografie met enkelvoudige fotonemissie (SPECT), positronemissietomografie (PET), hybride systemen (SPECT / CT, PET / CT, PET / MRI), simulatie- en planningssystemen, lineaire versnellers en ultramoderne computer- / softwaresystemen.
 • Leerfaciliteiten:
  Om ervoor te zorgen dat u ervaring heeft met het gebruik van de apparatuur en technieken die u op de werkplek aantreft, omvatten onze faciliteiten CR-units, een klinische echografieapparaat, Philips PRISM 1000 Gamma-camera en meerdere Odyssey VP / FX / LX-computers, Vita Medical Technegas-beademingsapparatuur, GE 400AC SPECT-gammacamera en camstar-computer, volledig uitgerust radiofarmacie-laboratorium en ADAC - Sun Sparc Ultra - 10 gekoppeld computersysteem voor beeldanalyse, VERTUAL 3D-simulatiesoftware voor stralingstherapie en Elekta Monaco-planningssoftware voor planning van 3D-stralingstherapie.
 • Word een veelzijdige professional:
  Je vult je klinische vaardigheden aan met een reeks zeer gewilde soft skills, zoals communicatie en samenwerking. Deze vaardigheden komen overeen met de Australian Health Practitioner Regulation Agency. Bereik uw doelen door een complete gezondheidswerker te worden.

Professionele erkenning

De Bachelor of Medical Radiation Science (Medical Imaging), Bachelor of Medical Radiation Science (Nucleaire geneeskunde) en Bachelor of Medical Radiation Science (Radiation Therapy) zijn geaccrediteerd onder doorlopende voorwaarden die zijn vastgesteld door de Medical Radiation Practice Accreditation Committee. Na hun afstuderen kunnen afgestudeerden van de Charles Sturt University worden geregistreerd bij AHPRA.

Afgestudeerden van de specialisaties medische beeldvorming en bestralingstherapie komen ook in aanmerking om lid te worden van de Australian Society of Medical Imaging and Radiation Therapy (ASMIRT).

Afgestudeerden van de specialisatie nucleaire geneeskunde komen in aanmerking voor lidmaatschap van de Australian and New Zealand Society of Nuclear Medicine (ANZSNM).

De MRPBA heeft de universiteit geadviseerd om de herziene cursus medio 2021 ter beoordeling voor te leggen aan het bestuur nadat studenten het eerste jaar van het herziene programma hebben afgerond.

Carrièremogelijkheden

Als je afstudeert, ben je klaar om te werken in openbare en particuliere nucleaire geneeskunde, diagnostische radiografie en bestralingstherapie, maar ook in management, onderzoek, industrie (toepassingsspecialisten) en hoger onderwijs.

 • Ontdek de mogelijkheden op het gebied van nucleaire geneeskunde en moleculaire beeldvorming - Werk als wetenschapper op het gebied van nucleaire geneeskunde in openbare ziekenhuizen of in particuliere praktijken voor nucleaire geneeskunde overal in Australië. U komt in aanmerking om u te registreren bij de Medical Radiation Practice Board of Australia. U kunt ook solliciteren voor werk in sommige overzeese landen, zoals Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk. Afgestudeerden zijn werkzaam als wetenschappers op het gebied van nucleaire geneeskunde of CT-radiografen in landelijke en grootstedelijke gebieden, en verdere studie en training kunnen u voorbereiden op een carrière in echografie of MRI.
 • Werk in diagnostische radiografie - Word een diagnostische radiograaf / medische beeldvormingstechnoloog in een openbaar ziekenhuis of een particuliere radiologiepraktijk. Je bent klaar om in heel Australië of een aantal overzeese landen te werken - en je kunt je carrièremogelijkheden vergroten door je te registreren bij de Medical Radiation Practice Board van Australië. Verdere studie en training zullen je voorbereiden op een carrière in echografie of MRI.
 • Word bestralingstherapeut - Ontdek een carrière als bestralingstherapeut in openbare ziekenhuizen of particuliere bestralingsoncologiepraktijken overal in Australië, maar ook in het buitenland. U kunt zich ook specialiseren in gebieden zoals tomotherapie en IMRT. We zijn op zoek naar cursusaccreditatie, zodat afgestudeerden in aanmerking komen om zich te registreren bij de Medical Radiation Practice Board of Australia.

vakken

Voor elk 8-punts onderwerp waarvoor u bent ingeschreven, moet u verwachten 10 tot 12 uur per week te besteden aan opdrachten en toegewezen lezingen, hulp bij zelfstudie, individueel of groepsonderzoek / studie, forumactiviteit, leren op de werkplek en het bijwonen van colleges, residentieel scholen of examens.

Als je vier vakken per sessie studeert, komt dit overeen met een fulltime baan. De werkdruk voor sommige vakken kan variëren als gevolg van een goedgekeurd cursusontwerp.

Graduatievereisten

Als student aan de Charles Sturt University je tijdens je cursus de verantwoordelijkheid om vaardigheden in de Engelse taal, lezen en schrijven en rekenen te blijven ontwikkelen, al naar gelang je discipline. Deze voortdurende ontwikkeling stelt u in staat effectief deel te nemen aan uw opleiding en bereidt u voor om het personeelsbestand te betreden.

Om af te studeren moeten studenten naar tevredenheid 256 punten behalen.

Internationale studenten

Behaal een internationaal erkende kwalificatie bij Charles Sturt University op een van onze levendige regionale campussen, of studeer online vanuit het comfort van uw eigen huis - waar ook ter wereld!

Let op: als u ervoor kiest om online te studeren bij Charles Sturt University , voldoet de cursusstudiemodus niet aan de noodzakelijke vereisten voor het verlenen van Australische studentenvisa.

Toelatingseisen

 • Voltooid middelbare schooldiploma met een ATAR van 65 (inclusief correctiefactoren) of gelijkwaardig.

OF

 • Succesvolle afronding van twee vakken op universitair niveau (AQF-niveau Associate Degree of hoger) die een redelijke kans op succes aantonen via het Grade Point Average (GPA) dat in deze studies is verkregen.

OF

 • Een voltooide AQF-certificaat III of kwalificatie op hoger niveau.

OF

 • 50% voltooiing van een kwalificatie op AQF-diplomaniveau.

OF

 • Een voltooide tertiaire voorbereidingscursus van een Australische universiteit of een geaccrediteerde aanbieder die een redelijke kans op succes aantoont op basis van het Grade Point Average (GPA) dat in deze onderzoeken is verkregen.

EN

 • Engelse taalvaardigheid. Een academische IELTS van 6,5 zonder score lager dan 6,0 in elk van de individuele vaardigheidsgebieden of een gelijkwaardige kwalificatie.

Ondersteuning

Wil je dit jaar de middelbare school afmaken? Een paar jaar vrij nemen om erachter te komen wat je echt in het leven wilt doen? Moet je overal ter wereld lessen volgen?

Als je studeert aan de Charles Sturt University , staan we de hele tijd bij je om je te helpen je studie- en academische vaardigheden persoonlijk, online of via de telefoon te ontwikkelen. Wat uw situatie ook is, Student Central is uw eerste aanspreekpunt als student aan de Charles Sturt University . Ons vriendelijke ondersteuningsteam kan al je vragen beantwoorden, of je nu op de campus of online studeert.

Belangrijke punten

 • Charles Sturt University is de belangrijkste regionale universiteit van Australië. Charles Sturt-campussen zijn kleine, vriendelijke gemeenschappen, gevestigd in levendige regionale Australische locaties.
 • Charles Sturt University is # 1 voor afgestudeerden, meer Charles Sturt-afgestudeerden krijgen sneller banen dan afgestudeerden van enige andere universiteit in Australië. (Gids voor goede universiteiten 2020/21).
 • Charles Sturts benadering van lesgeven en leren, gecombineerd met praktische ervaring, zorgt ervoor dat afgestudeerden de beste kansen hebben om een loopbaan in het door hen gekozen beroep op te starten.
Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

Join the university with the highest graduate employment rate in Australia* – more Charles Sturt University grads get jobs faster than grads from any other uni. Employers know Charles Sturt grads are ... Lees meer

Join the university with the highest graduate employment rate in Australia* – more Charles Sturt University grads get jobs faster than grads from any other uni. Employers know Charles Sturt grads are skilled, confident and ready to get to work. Lees Minder
Albury , Bathurst , Oranje , Port Macquarie , Wagga Wagga , Canberra + 5 Meer Minder