Bachelor of Science (Honours) in Biomedical Engineering

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De kredietvereisten voor dit programma zijn slechts indicatief. Ze kunnen worden herzien.

Programma Doelstellingen & Kenmerken

Biomedische technologie wordt over de hele wereld erkend als een van de snelst groeiende innovatiegebieden. Het omvat een breed spectrum van toepassingen, zoals apparaten die door gezondheidswerkers worden gebruikt bij hun diagnostische, therapeutische en revalidatiepraktijken; implantaten die bij patiënten worden geplaatst voor het behoud van hun gezondheid; prothesen, orthesen en hulpmiddelen die worden gebruikt door mensen met speciale behoeften om hun dagelijkse bezigheden te vergemakkelijken; en gezondheidsproducten en fitnessapparatuur voor algemene gezondheidsbevordering.

Dit zich ontwikkelende mondiale veld vereist professionals die zowel de gezondheidsproblemen die deze technologieën motiveren als de technische oplossingen die ze bieden, begrijpen. Het heeft mensen nodig met een solide basis in zowel gezondheidswetenschappen als technische technologieën.

Ons BSc (Hons) in Biomedical Engineering-programma bereidt studenten voor op zo'n uitdagende carrière. Ze hebben de mogelijkheid om vakken te volgen in zowel life sciences als engineering en om deze concepten te integreren in interdisciplinaire toepassingen om de menselijke gezondheid te verbeteren.

Naast het voortbouwen op basiskennis door middel van lessen op de campus, verwerven studenten ook praktisch leren via de industriële stage / klinische gehechtheid (280 uur industriële stage voor BME-streamstudent en 560 uur klinische gehechtheid voor BME met P & O-streamstudent). Deze stages / bijlagen bieden studenten goede kansen om het geleerde in praktijk te brengen en werkervaring op te doen voor hun toekomstige carrière. Stages / bijlagen vinden plaats in industrieën en ziekenhuizen, en sommige van onze studenten kunnen stageplaatsen in het buitenland hebben (bijv. Canada, China, Tsjechië, Japan, Singapore, VK en VS).

Uitwisselingsmogelijkheden zijn beschikbaar met onze buitenlandse partnerinstituten

  • Jonkoping University, Zweden (ju.se/en/study-at-ju/our-programmes/bachelor-programmes/prosthetics-and-orthotics-ortopedingenjor);
  • Metropolia University of Applied Sciences, Finland (https://www.metropolia.fi/en/academics/degree-programmes-in-finnish/prosthetics-and-orthotics);
  • Universiteit van Pennsylvania, VS (www.seas.upenn.edu/be);
  • University of Strathclyde, VK (www.strath.ac.uk/engineering/biomedicalengineering/); en
  • Washington University in St Louis, VS (bme.wustl.edu).

An incubator for cell culture experimentation.

leerplan

Het programma omvat zowel academische studies als praktische training in biomedische technologie.

Jaar 1-vakken zoals scheikunde, menselijke biologie, wiskunde en natuurkunde bieden studenten basiskennis in technische technologie.

Jaar 2-vakken vestigen de basiskennis van studenten op gerelateerde technische gebieden zoals bio-elektronica, biomechanica en computerprogrammering. Het programma kent twee stromen: Biomedische Technologie (BME) en Biomedische Technologie met Prothesen en Orthesen (BME met P&O). Elke student kan een stream selecteren op basis van zijn interesses en sterke punten. Aan het einde van jaar 2 wordt om indicatie van de stream gevraagd.

Jaar 3-vakken versterken de kennis van studenten van biomedische technologie verder, geven hen de mogelijkheid om biomedische en technische aspecten te combineren en hun vaardigheid in kritisch onderzoek en denken te ontwikkelen. Een uniek kenmerk van ons programma is dat studenten het vak Biomedical Engineering Research and Design Studies gedurende vier opeenvolgende semesters in jaar 2 en jaar 3 volgen, wat hen de mogelijkheid geeft om een innovatief prototype van een medisch hulpmiddel te bouwen. Studenten kunnen beginnen met het volgen van BME en P&O keuzevakken over verschillende onderwerpen op basis van hun streams.

Jaar 4 omvat geavanceerde en toegepaste biomedische technische vakken en een Capstone-project. Studenten volgen verder BME & P&O keuzevakken volgens hun streams.

Industriële stages / klinische bijlagen voor biomedische engineering worden tijdens het zomersemester georganiseerd om de ervaring van studenten in het veld te verbreden.

Professionele erkenning

Het programma is volledig geaccrediteerd door de Hong Kong Institution of Engineers (HKIE).

Studenten die de protheses of orthesen die in het programma worden aangeboden, voltooien, komen in aanmerking voor het certificeringsexamen van de Hong Kong Society of Certified Prosthetist-Orthotists (HKSCPO). Dit programma is geaccrediteerd door de International Society for Prosthetics and Orthotics (ISPO) als een categorie I professioneel programma.

Carriere vooruitzichten

Professionele ingenieurspraktijk

Werkend in industriële omgevingen voor medische hulpmiddelen, ziekenhuizen, de overheid, regelgevende bedrijven voor medische hulpmiddelen of andere biomedische instellingen, passen afgestudeerden hun kennis in biomedische technologie toe. Dit omvat klinische engineering, ondernemerschap, kwaliteitsborging en regelgevingsaangelegenheden, verkoop en marketing en servicetechniek.

Professionele klinische praktijk

Afgestudeerden werken in ziekenhuizen en gezondheidszorg, waaronder prothesemakers en orthopedisten, klinische en revalidatie-ingenieurs en wetenschappelijk medewerkers van ziekenhuizen, en in de klantenservice van gezondheidszorgproducten.

Basis en toegepast onderzoek in engineering, biologie of geneeskunde

Afgestudeerden kunnen fundamenteel en toegepast onderzoek uitvoeren in de universiteit, het ziekenhuis en de industrie.

Toegangsvereisten

PolyU verwelkomt sollicitaties van gekwalificeerde kandidaten van over de hele wereld. De volgende richtlijnen zijn bedoeld ter referentie van studenten die op basis van niet-lokale kwalificaties toelating tot PolyU willen aanvragen. Kwalificaties die hieronder niet worden gevonden, worden per geval bekeken.

GCE A-niveau / Internationaal A-niveau

GCE Advanced Level of International Advanced Level met passen in 3 AL, OR 2 AL en 2 AS, vakken

(Dit zijn slechts de minimale geschiktheidscriteria. Aanvragers die worden toegelaten, behalen doorgaans ten minste BBB in 3 AL-vakken.)

Internationaal baccalaureaat (IB)

Een minimumscore van 24 met ten minste graad 4 in 2 vakken van hoger niveau

(Dit zijn slechts de minimale geschiktheidscriteria. Aanvragers die worden toegelaten, behalen doorgaans een score van 30 of hoger, inclusief bonuspunten.)

SAT Reasoning Test / ACT / Advanced Placement Test / SAT Subject Tests

Een middelbare school (afstudeer) diploma (niet-Chinees curriculum) en een van de volgende:

  • een totale score van 1190 in de SAT Reasoning Test; of
  • een samengestelde score van de American College Test (ACT) van 24;

en

  • graad 3 in twee Advanced Placement (AP) vakken; of
  • een score van 600 in twee SAT Subject Tests

[Er wordt afgezien van de Engelse taalvereiste voor degenen die een score van 590 of hoger behalen in het op bewijzen gebaseerd lezen en schrijven in de SAT]

Kandidaten met goede resultaten in het GCE A-level / International A-level of International Baccalaureate (IB) kunnen bij toelating tot het 4-jarige curriculum tot 25% kredietoverdracht krijgen.

Andere informatie

Kandidaten die goede resultaten behalen in bètavakken (biologie, scheikunde, wiskunde en / of natuurkunde) hebben de voorkeur.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

With 80 years of proud tradition, PolyU is a world-class research university, ranking among the world’s top 100 institutions. The Hong Kong Polytechnic University (PolyU) is a home for educating think ... Lees meer

With 80 years of proud tradition, PolyU is a world-class research university, ranking among the world’s top 100 institutions. The Hong Kong Polytechnic University (PolyU) is a home for educating thinkers, communicators, and discoverers in delivering positive impact. We are committed to training tomorrow’s leaders today, through a professionally-oriented education that delivers graduates unrivaled placements to thrive in businesses and industries. We strive for inter-disciplinary research and impactful innovations for discoveries to solve real-world challenges. Our researchers are developing breakthrough ideas, fostering sustainability, lifting economic outcomes, and improving communities’ lives for the benefit of Hong Kong, the nation, and the world. Lees Minder