Bachelor of Science in Human Nutrition

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Wat is als?

Voeding is een van de belangrijkste problemen voor de samenleving geworden. Kennis over menselijke voeding en de toepassing van deze kennis zijn essentiële elementen voor het behoud van een gezonde samenleving.

Menselijke voeding is een progressieve, multidisciplinaire wetenschap die kennis vereist, variërend van nutriëntenaanvoer en metabole verwerking door het lichaam tot psychosociale en gedragsfactoren die het dieet beïnvloeden. De major voor menselijke voeding is ontworpen om u een duidelijk begrip te geven van de basisprincipes van de voeding.

Onderwerpen die in uw bachelor of science (menselijke voeding) worden behandeld, zijn de samenstelling van voedsel, de menselijke behoefte aan voedingsstoffen en de manier waarop het lichaam voedsel en voedingsstoffen verwerkt.

Het programma benadrukt ook de fysiologische veranderingen die optreden als gevolg van excessen of tekortkomingen van verschillende voedingsstoffen in het dieet, evenals de veranderingen in voedingsbehoeften vanaf conceptie tot geboorte, groei, volwassenheid en veroudering. U krijgt inzicht in factoren die van invloed zijn op de voedselkeuze en het bewustzijn van praktijken om veranderingen in de voeding te bevorderen.

Onderwerpen

  • Voedsel scheikunde
  • Voeding en metabolisme
  • Maternale voeding, kindervoeding en voeding voor adolescenten
  • Voedselkeuze
  • Volwassen voeding
  • Menselijke levenscyclusfysiologie
  • Sport / prestatie voeding

Zorg ervoor dat Nieuw-Zeelanders - en mensen over de hele wereld - gezond zijn

Met Massey's BSc (Human Nutrition) verkrijgt u een geïntegreerd begrip van voeding, biochemie en fysiologie, allemaal gerelateerd aan het menselijk lichaam.

Dit geeft je de basis van kennis die nodig is voor het verbeteren van gezondheid en fitheid bij individuen van alle leeftijden, en in groepen en gemeenschappen. De major biedt training in praktische vaardigheden, zoals beoordeling van de voeding en beoordeling van de lichaamssamenstelling en algemene vaardigheden die nodig zijn voor kritisch denken, probleemoplossend vermogen en effectieve communicatie. Met deze kennis kunt u werken aan het bevorderen van goede voedingspraktijken voor individuen, gemeenschappen en het bedrijfsleven. Naast de professionele vaardigheden die je kunt opdoen, biedt het programma een uitstekende algemene voorlichting over hoe een dieet bijdraagt aan een optimale persoonlijke gezondheid en welzijn.

Een carrière die een verschil maakt

Je krijgt training in praktische vaardigheden zoals beoordeling van de voeding en beoordeling van de lichaamssamenstelling, evenals overdraagbare vaardigheden die nodig zijn voor kritisch denken, probleemoplossend vermogen en effectieve communicatie.

Dit bereidt je voor op een carrière waarin je het verschil kunt maken voor individuen en je gemeenschap en bijdraagt aan verbeteringen in de gezondheid van de bevolking. Voeding wordt steeds relevanter in de hedendaagse maatschappij en er zal veel vraag naar je zijn. De beschikbaarheid van voldoende gekwalificeerde menselijke voedingsdeskundigen draagt bij tot de economische levensvatbaarheid van Nieuw-Zeeland als een voedselproducerend en exporterend land.

Voedingswetenschappers zullen ook een steeds belangrijkere rol spelen in de volksgezondheidssector, nu de ontwikkeling naar gezondheidsbevordering zich voortzet.

Naast de professionele vaardigheden die u zult opdoen, geeft de BSc (Human Nutrition) u een uitstekende algemene voorlichting over hoe voeding bijdraagt aan uw eigen persoonlijke gezondheid en welzijn.

Alleen aangeboden op het Noordereiland

Massey University in Auckland en Palmerston North zijn de enige plaatsen waar je een gespecialiseerde human nutrition major op het Noordereiland kunt studeren.

Eersteklas faciliteiten; topdocenten

Profiteer van een reeks eersteklas faciliteiten voor studie en onderzoek, waaronder de enige twee Bod Pods in Nieuw-Zeeland en dual-energy x-ray absorptiometrie (DXA) -apparatuur voor het meten van de botdichtheid en lichaamssamenstelling.

Je docenten zijn hooggekwalificeerd en hebben specialistische onderzoeksinteresses, variërend van volksgezondheid en voeding tot de levenscyclus tot cellulaire mechanismen en het metabolisme van voedingsstoffen.

Kies wanneer, waar en wat je studeert

Je kunt kiezen voor de voltijdse of deeltijdse studie en zelfs een aantal eerstejaars cursussen door afstandsonderwijs volgen, zodat je je studies kunt combineren met werk en andere verplichtingen. Voedingstrainingen kunnen ook worden gekozen als keuzevakken of voor persoonlijke interesse.

Veel flexibiliteit

De major van menselijke voeding kan als een dubbele major worden beschouwd door te combineren met andere disciplines, zoals sport- en bewegingswetenschap, biochemie, fysiologie of andere biowetenschappen, zodat u veel keuze hebt. Je kunt ook een minor in een ander vak volgen om je expertise te verbreden. In je eerste jaar volg je cursussen die bij al deze disciplines horen, zodat je veel flexibiliteit behoudt. In je derde jaar zijn cursussen voor de major in menselijke voeding zeer gespecialiseerd, maar je kunt nog steeds geavanceerde studie op andere relevante gebieden verkennen.

Toekomstige Pathways

Neem je diploma in een aantal organisaties of ga door naar meer gespecialiseerde gebieden in de Master of Science, inclusief ons programma voor beperkte toegang tot voeding en diëtetiek in Auckland.

Toelatingseisen

Alle studenten moeten een universitaire toelatingsexamen hebben; zie Massey University undergraduate entry requirements. Het wordt ten zeerste aanbevolen (maar niet verplicht) dat studenten die beginnen met hun studie van menselijke voeding een degelijke achtergrond hebben in scheikunde en biologie naar NCEA niveau 3 (of equivalent). Er wordt aangenomen dat studenten die zijn ingeschreven voor de eerstejaars chemiecursussen, 123.101 en 123.102, ten minste 20 studiepunten van NCEA Level 3 Chemistry (of een gelijkwaardig alternatief) hebben gestudeerd en ten minste 14 studiepunten hebben behaald. Wiskunde is ook wenselijk.

Als u een chemische achtergrond hebt, maar niet voor NCEA niveau 3 (of gelijkwaardig), raden wij u aan om 123.103 inleidende chemie te nemen. Deze cursus introduceert je basisscheikunde vocabulaire en geeft training in de belangrijke chemische principes. Evenzo, als je de NCEA niveau 3-biologie niet hebt gedaan, kun je 162.103 Inleidende biologie nemen voordat je aan je programma begint. Voordat je je inschrijft voor deze cursussen, heb je een universitaire ingangskwalificatie nodig of, als je je inschrijft voor de zomer, moet je vóór het begin van Semester One aan de toelatingseisen voor de universiteit voldoen.

Laatst bijgewerkt op jan 2019

Over de school

For more than 80 years, Massey University has helped shape the lives and communities of people in New Zealand and around the world. Its forward-thinking spirit, research-led teaching, and cutting-edge ... Lees meer

For more than 80 years, Massey University has helped shape the lives and communities of people in New Zealand and around the world. Its forward-thinking spirit, research-led teaching, and cutting-edge discoveries make Massey New Zealand’s defining university. Lees Minder
Auckland , Palmerston North , Wellington + 2 Meer Minder