Bioanalytische chemie

Algemeen

5 locaties beschikbaar
Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Ben je een afgestudeerde bachelor of diplomaat en wil je je kennis verdiepen en specialiseren in moderne analytische methoden voor medicijnen, farmaceutica, milieustudies of forensisch onderzoek? Wilt u ook uw specialistische kennis van het Engels verbeteren? Ben je van plan je carrière in niet al te verre toekomst te lanceren? Dan is onze eenjarige Engelstalige masteropleiding Bioanalytical Chemistry and Pharmaceutical Analysis de perfecte keuze!

Structuur

Een master in slechts één jaar

Het opzetten van snelle en efficiënte analyses is zowel een grote uitdaging als essentieel voor de industrie. We zullen je op de juiste weg zetten en je de vaardigheden geven die je nodig hebt.

Inhoud

We concentreren ons op de verschillende analysemethoden en werken met u samen om vast te stellen welke methoden het meest geschikt zijn voor specifieke taken. We nemen niet alleen metingen, we stellen ook vragen en gebruiken de antwoorden om de beste oplossingen te ontwikkelen. Als je wilt dat je master een succes wordt, moet je genieten van laboratoriumwerk - je zult tenslotte veel tijd in het lab doorbrengen.

specialisaties

Naast het bestuderen van analytische methoden, leer je over de belangrijkste wettelijke vereisten die een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling, registratie, productie en distributie van geneesmiddelen. We zullen ook veel tijd besteden aan kwaliteitsbewaking - precisie is de sleutel voor analytische methoden, die een scherp bewustzijn van kwaliteit vereisen. Fascinerende lezingen bieden ook inzicht in de wereld van eiwitten, nucleïnezuren en polysacchariden en hun belang in fysiologische processen.

voordelen

We bieden praktisch lesgeven door docenten met professionele ervaring in de chemische en farmaceutische industrie en kennen de behoeften van de markt. Deze masteropleiding heeft een sterke focus op toepassing en je zult veel tijd doorbrengen in onze ultramoderne laboratoria. Het programma heeft vanaf het begin een internationaal gevoel en alle inhoud wordt in het Engels onderwezen, waardoor je nog een ander voordeel hebt.

Campus: Idstein

Onze persoonlijke leeratmosfeer, met kleine studiegroepen en individueel toezicht door onze ervaren docenten, zal uiterst nuttig zijn. Het programma is gestructureerd om aan uw behoeften te voldoen. Het eerste semester wordt besteed aan het bijwonen van lezingen en het toepassen van uw specialistische kennis in het laboratorium. In het tweede semester concentreer je je volledig op je masterproef. Als u wilt, kunt u ook uw proefschrift in het buitenland schrijven - we hebben contacten over de hele wereld en helpen u graag verder.

Vandaag werken aan morgen

Potentiële loopbaan

Na het analyseren van moleculen en onderzochte biologische processen, hebben afgestudeerden van onze masteropleiding een scala aan potentiële loopbanen. Uw nieuw verworven vermogen om het volledige analyseproces te begrijpen, maakt u een gewilde expert op vele gebieden - bijvoorbeeld met bedrijven in de chemische en farmaceutische industrie, biotechnologiebedrijven, overheidsinstanties, analyse- en onderzoeksinstituten en fabrikanten van analytische apparaten . Mogelijke rollen zijn onder meer:

  • Onderzoeksassistent / onderzoeksleider bij een privébedrijf (na het behalen van een doctoraat)
  • Product- en verkoopdeskundige voor analytische apparaten
  • Projectleider
  • Kwaliteitscontrolemanager bij een particulier bedrijf
  • Onderzoeker van de fundamentele wetenschap aan een publiek instituut
  • Lid van het personeel / directeur bij een regelgevende instantie

Praktische focus

In tal van praktische fasen in het laboratorium werk je zelfstandig aan verschillende projecten en doe je ervaring op met het werken met moderne analytische apparaten. De studie wordt afgerond met casestudy's en excursies naar bedrijven in de farmaceutische en bioanalyse-industrie met geïntegreerde workshops. Dit helpt je om niet alleen een geschikt onderwerp te vinden, maar ook potentiële zakelijke partners voor je afstudeerscriptie.

Verdere kwalificaties

Hoewel we niet het recht hebben om doctoraten te verlenen, werken we samen met tal van partneruniversiteiten in Duitsland en in het buitenland om studenten te helpen hun doctoraat te behalen. Een groot deel van onze afgestudeerden gaat naar doctoraten aan Duitse en internationale universiteiten. Je studies zullen een potentiële loopbaan in het bedrijfsleven, het onderwijs en onderzoek openen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Education with an impact. That's what the Hochschule Fresenius - University of Applied Sciences stands for since 1848. As a private institution of higher learning it is our goal to accompany professio ... Lees meer

Education with an impact. That's what the Hochschule Fresenius - University of Applied Sciences stands for since 1848. As a private institution of higher learning it is our goal to accompany profession-oriented people as a training partner throughout their lives by challenging and supporting them academically. It is our mission helping them to realize their inidvidual dreams of achievement. We are teaching them expertise, practical skills and values they need in life. Lees Minder
Idstein , Frankfurt , Keulen , Berlijn , München , Wiesbaden , Hamburg + 6 Meer Minder