Bmls in de medische laboratorium wetenschap

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De wet tot oprichting HET COLLEGE VAN GEZONDHEIDSWETENSCHAPPEN

De Onderwijsraad (Nationaal minimumnormen en oprichting van instellingen (wijziging) Besluit 1993, ook wel bekend als decreet nr 9 van 1 januari 1993 is de wet op grond waarvan Certificaat nr 0001 van 24 april 1999 is uitgegeven door de geachte minister van Onderwijs in opdracht van de federale militaire regering.

Doelstellingen van het College

een. Te organiseren en bieden cursussen van de instructies die leiden tot graad, diploma's, certificaten en andere universitaire diploma's en onderscheidingen in de medische studies en dergelijke aanverwante studies zoals mag worden voorgeschreven door de Senaat.
b. Het organiseren en verzorgen van opleidingen en cursussen of die leiden tot een universitair diploma of niet voor deze personen als mag worden voorgeschreven door de Senaat
c. Te regelen en organiseren van conferenties, seminars, studies in het belang van de openbare eruditie.
d. Om het probleem van acute tekort aan medisch personeel in Nigeria, Afrika en de wereld in het algemeen aan te pakken.
e. Het gat gemaakt door brain drain van medisch personeel in Nigeria vullen.
f. Om medisch onderzoek op alle gebieden van de medische inspanning aan te moedigen.
g. Om het onderhoud van de kwaliteit en normen in het medisch onderwijs, zowel op academisch en postacademisch niveau te waarborgen.
h. Kwalitatieve medisch onderwijs, zowel op academisch en postacademisch niveau met het oog op een efficiënte en zeer bekwame artsen gewijd aan de Primary Health Care levering produceren geven; en de leer van de medische wetenschappen.
ik. Om artsen die de hoogste ethische standaard van het beroep zal handhaven produceren.
j. Om een ​​andere functie te voeren zoals wordt voorgeschreven door de senaat van de universiteit.

In lijn met de missie van de universiteit, die is voor de menselijke geest te ontwikkelen om creatieve, innovatieve, onderzoek gerichte, die bevoegd zijn op gebieden van specialisatie, kennis op het ondernemerschap en toegewijd aan service, het Medisch Laboratorium Science Department biedt opleidingen die leiden tot de toekenning van bachelor of Medical Science Laboratory (BMLS) Honours graad.

Medical Science Laboratory is een veelbelovende en dynamisch beroep dat is ontworpen om een ​​brede basis van fundamentele wetenschappelijke kennis en de toepassing ervan te voorzien, zodat de afgestudeerden zijn goed voorbereid om te voldoen aan de veranderende behoeften van de moderne wetenschappelijke kennis gezien hun centrale rol in de gezondheidszorg systeem. De training bloot studenten om de toepassing van Medisch Laboratorium Science in belangrijke gebieden zoals de klinische diagnostische diensten, voedsel en dranken, farmaceutische industrie, brouwerijen, nut afdelingen bijv Water Corporation, academische en onderzoeksinstellingen.

De training ook bloot studenten om Basic Medische Wetenschappen en kerngebieden, zoals klinische chemie, hematologie / Bloedtransfusie Science, Medische Microbiologie / Parasitologie, Histopathologie, Immunologie / Immunochemie, evenals Laboratory Management and Instrumentation. Wijze van toegang is door UME (5-jaar-programma) en door directe invoer (4 jaar progam). Studenten aanvaard voor de BMLS programma wordt verwacht dat zij zich bij de Medical Science Laboratory van de Raad van Nigeria (MLSCN) en worden geïndexeerd als student leden snel na opname in het programma. Na succesvolle afronding van het BMLS programma, inductie in het beroep en verplicht een jaar stage voorgaande NYSC programma worden afgestudeerden ingeschreven als Associate of Medical Science Laboratory van de Raad van Nigeria (AMLSCN) met de beroepsorganisatie, MLSCN, voldaan aan de andere eisen.

FILOSOFIE VAN HET PROGRAMMA

De Bachelor of Medical Science Laboratory graad is ontworpen om: 1. Benadrukken de centrale rol die laboratoriumonderzoek van bestanddelen van biologische vloeistoffen, bloed, urine, cerebrospinale vloeistof, afscheidingen, uitwerpselen, weefsels of organen, spelen in de diagnose, het beheer en de prognose van de ziekte staten.

 1. Voldoende beheer mogelijkheid om een ​​leidende rol te spelen in de opleiding en de praktijk van Medical Science Laboratory.
 2. Studenten in staat stellen het verwerven van de benodigde expertise om biologische en diagnostische reagentia evenals fabriceren apparatuur, reparatie produceren of zelfs bestaande wijzigen en bijwerken oude technieken of uitvinden nieuwe diagnostische procedures.

DOELSTELLINGEN VAN HET PROGRAMMA

 1. Aan de academische normen die door de Igbinedion University, Okada bepaald hoog te houden.
 2. Te organiseren en bieden cursussen en andere gerelateerde studies aan undergraduate studenten mag worden voorgeschreven door de Nigeria Universitaire Commissie (NUC), Medical Science Laboratory van de Raad van Nigeria (MLSCN) en de Senaat van de universiteit, die leidt tot de toekenning van de graad van Bachelor of Medical Science Laboratory (BMLS).
 3. Om studenten te helpen bij het leren om problemen door ze bloot te stellen aan probleemsituaties op te lossen en door ze op te lossen in onderzoeksprojecten.
 4. Om te trainen en ontwikkelen van undergraduate studenten om de mankracht behoeften van het land in Medical Science Laboratory vullen.
 5. Om professionele Medisch Laboratorium Wetenschappers afstuderen geschikt voor het leveren van hoge kwaliteit laboratorium diensten aan individuen, gezinnen en gemeenschappen van verschillende achtergrond en in een verscheidenheid van sociale en culturele instellingen nationaal en mondiaal niveau.
 6. Om Medisch Laboratorium Wetenschappers die voldoen aan internationale normen en die bijscholing naar specialisatie kan ondernemen produceren.
 7. Om onderzoekers die in staat zijn om onderzoek te maken in de verschillende disciplines van de Medical Science Laboratory trainen.
 8. Bijdragen aan de verbetering van de Medical Science Laboratory praktijk door te participeren in interdisciplinair onderzoek, met behulp van het onderzoeksproces en publiceren van onderzoeksresultaten in Medical Science Laboratory praktijksituaties.

TOELATINGSEISEN

 • Inwerkingtreding 100 Level
 • De kandidaten moeten ook voldoen aan de minimale universiteit eisen voor toelating en zijn daarom aan kredieten in het Engels taal, Scheikunde, Biologie, Natuurkunde en Wiskunde in SSCE of het equivalent daarvan te verkrijgen in niet meer dan twee zittingen met een relevante pas in het Gemengd Admission toelatingsexamen (JAMB ) en in de post University Matriculation Examination (Post-UME).
 • Inwerkingtreding 200 Level
 1. Kandidaten die drie GCE A / L in de biologie, scheikunde en natuurkunde plus O / L Credits in vijf vakken - Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde, Biologie en Engels.
 2. <li>   Kandidaten die de overdracht van andere faculteiten van de universiteit met de relevante vereisten.</li>
  <li>   B.Sc. graad in relevante wetenschappelijke disciplines zoals Zoology, microbiologie, anatomie, fysiologie, biochemie, etc; zoals goedgekeurd door de Senaat.</li>
  <li>   HND op relevante gebieden, zoals goedgekeurd door de Senaat.</li>
  <li>   Inter en Intra University Senaat overdracht in overeenstemming met Igbinedion toelating tot de universiteit.</li>
  

cursusduur

De bachelor of Medical Science Laboratory opleiding heeft een looptijd van vijf (5) jaar voor Joint Admission Matriculation Examenkandidaten en vier (4) jaar voor de directe invoer kandidaten.

Laatst bijgewerkt op apr 2017

Over de school

The University commenced its academic programmes in the 1999/2000 session in five Colleges namely, Arts and Social Sciences, Business and Management Studies, Health Sciences, Law and Natural and Appli ... Lees meer

The University commenced its academic programmes in the 1999/2000 session in five Colleges namely, Arts and Social Sciences, Business and Management Studies, Health Sciences, Law and Natural and Applied Sciences. Lees Minder