Bpharm in de farmacie

Igbinedion University, Okada

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bpharm in de farmacie

Igbinedion University, Okada

Kandidaten die voor toelating tot de opleiding die leidt tot de Bachelor of Pharmacy (B.Pharm.) Degree moet voldoen aan de minimale toelatingseisen van de universiteit. Daarnaast gelden de volgende eisen aan het College of Pharmacy.

100 Level (Pre-Degree)

Voor toelating tot 100 niveau (Pre-Degree) kandidaten moeten slagen Engels Taal, Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde en Biologie aan krediet niveau in de West-Afrikaanse School Certificate (WASCE), Senior Secondary School Certificate Examens (SSCE) of GCE "O" Level of het equivalent daarvan op niet meer dan twee vergaderingen, plus een aanvaardbare pas in de universiteit toelatingsexamen Examens voor zover van toepassing.

200 Level (Direct Entry)

Kandidaten op zoek naar Direct Entry Toelating tot 200 niveau van het programma moet in aanvulling op de bovenstaande vereisten, houdt minstens een bachelordiploma (2e klas Hons. van een erkende University) in de chemie of de biologische wetenschap of zijn verstreken Natuurkunde, Scheikunde en Biologie of kandidaten die Botany in Lieu van Bilogy of Zoology geslaagd kan worden beschouwd voor toelating. Een pas in de wiskunde of Statistiek aan GBE "A" Level kan in plaats van de fysica worden aanvaard. Een pas op de HSC General Paper kan worden aanvaard in plaats van het krediet in het Engels Taal in de GCE "O" Level of WASC / SSCE.

diploma-eisen

De kandidaten toegelaten tot de Bachelor of Pharmacy (B.Pharm.) Opleiding moet: 1. Volg een erkende opleiding voor een minimum van vijf academische zittingen (voor degenen die zijn toegelaten tot de 100-niveau) of vier academische zittingen (voor degenen die zijn toegelaten tot de 200-niveau); afgestudeerden en studenten van andere universiteiten door de Senaat van Igbinedion Universiteit erkende kwalificaties, kunnen Okada worden toegestaan ​​aan de eisen voor het afstuderen in het college over een periode van niet minder dan twee academische zittingen na toelatingsexamen af ​​te ronden.

  1. Voldoen aan die andere regels en eisen die kunnen worden voorgeschreven. Alle kandidaten zijn verplicht om een ​​minimum van 75% van elke voorgeschreven cursus in aanmerking te komen voor het onderzoek.

  2. Onderzoek Arrangementen: Alle end-of-cursus examens vindt plaats aan het einde van elk semester. Naast het schriftelijk examen, kan tentamens orals en / of praktische betrekken.

Vrijstellingen: 1. Wiskunde: Kandidaten die wiskunde zijn geslaagd op gevorderd niveau (GCE of HSC of de universiteit 100 Level Wiskunde cursus kan worden vrijgesteld van wiskunde aan de 200-niveau.

  1. Fysiologie, anatomie en biochemie: Kandidaten die deze cursussen bij 200 niveau Igbinedion University, Okada of bezitters van graden in deze vakken doorgegeven kunnen worden vrijgesteld van deze cursussen naargelang het geval.

  2. Algemene Studies: Kandidaten die al de algemene Studies loop van Igbinedion University zijn verstreken, kan Okada niet verplicht in te schrijven voor deze cursussen.

Doorlopende beoordeling

Permanente evaluatie tijdens het semester kan een deel van het einde van de cursus indeling vormen. De totale bijdrage mag niet meer dan 25%.

Vooruitgang in het gehele programma

De geschiktheid van de studenten om de voortgang van het ene jaar van het programma naar de volgende, en aan het afstuderen, zal worden bepaald door een bevredigend niveau van de opleiding werk en examens. De minimale slaagpercentage in alle cursussen op 200-500 niveau bedraagt ​​50%, behalve voor Apotheek Law en Doseren Examens, waar Het slaagpercentage bedraagt ​​60% (eisen van de Apothekers "Raad van Nigeria). Het slaagpercentage voor 100 level cursussen zal 40% bedragen. Alle besluit met betrekking tot de voortgang van een student is onderworpen aan de goedkeuring van de Senaat over de voordracht van de Board of Studies van het College of Pharmacy.

Final jaar (500-niveau) studenten zijn verplicht om alle mislukte cursussen slagen voor alle vakken van het B.Pharm herhalen. degree programma is verplicht voordat een student kan afstuderen. Normaliter zal geen enkele kandidaat worden toegestaan ​​om meer dan zeven academische sessies (inclusief pre-Degree) nemen om de B.Pharm voltooien. opleiding.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Mar. 2019
Duration
Duur
4 jaar
Voltijd
Locations
Nigeria - Benin City, Edo
Startdatum : Mar. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Mar. 2019
Nigeria - Benin City, Edo
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan