Cursus: strategie├źn voor succesvol ouder worden

FutureLearn

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Cursus: strategieën voor succesvol ouder worden

FutureLearn

Hoe voel je je over veroudering? Welke keuzes maak je om blij, gezond, sociaal verbonden en actief te blijven naarmate je ouder wordt?

Tijdens deze vijf weken durende cursus presenteren gerenommeerde academici en artsen van het Trinity College Dublin mondiaal toonaangevend onderzoek naar succesvol ouder worden, wat een uitdaging kan zijn voor veel van de aannames die je hebt over oud worden.

Leer strategieën en tips voor gezond, actief ouder worden

Als gemeenschap van studenten zullen we bespreken wat je doet om je gezondheid te behouden, je welzijn vergroten, vriendschappen onderhouden en de uitdagingen van het leven beheersen.

Samen zullen we de vele mogelijkheden voor persoonlijke groei en gemeenschapsopbouw ontdekken door de vaardigheden, talenten en dromen van oudere volwassenen te verkennen.

Welke onderwerpen ga je bespreken?

Elke week zullen we strategieën voor succesvol ouder worden onderzoeken:

 • Week 1 onderzoekt uw percepties en attitudes over veroudering;
 • Week 2 richt zich op het verbeteren van uw geluk en welzijn, door te definiëren wat kwaliteit van leven voor u betekent;
 • Week 3 legt de nadruk op gezondheid en presenteert tips voor het verbeteren van de fysieke fitheid, het verbeteren van voeding en het behouden van de gezondheid van de hersenen door de jaren heen;
 • Week 4 viert mogelijkheden om verbonden te blijven door de verwachtingen te onderzoeken die je voor jezelf hebt gesteld en door je strategieën te delen om betrokken te blijven;
 • en in Week 5 draait alles om creatief ouder worden, waarbij we de talenten en bijdragen van oudere volwassenen verkennen en je prestaties delen met de wereld.

Kies uw aanpak voor succesvol ouder worden

De kennis die u opdoet via deze gratis online cursus, zal u inspireren om activiteiten en gedrag te kiezen die uw kwaliteit van leven verbeteren. Door deze cursus hopen we dat u anders over veroudering zult denken en de vele bijdragen zult zien die oudere volwassenen dagelijks leveren.

Wat ga je bereiken?

Aan het einde van de cursus kun je ...

 • Denk na over de begrippen 'oud' en 'ageïsme'.
 • Begrijpen hoe percepties van veroudering veroudering kunnen beïnvloeden.
 • Pas strategieën toe voor positieve geestelijke gezondheid, lichamelijke gezondheid, sociale betrokkenheid en creativiteit.
 • Voer een levensaudit uit.
 • Beoordeel wat 'kwaliteit van leven' betekent.
 • Ontdek hoe je voor een hogere leeftijd kunt plannen door je doelen te stellen.
 • Bespreek case-studies van succesvolle initiatieven voor veroudering.

Voor wie is de koers bedoeld?

Deze cursus is relevant voor volwassenen die strategieën willen verwerven voor succesvol ouder worden. Er zijn geen eerdere ervaringen of kwalificaties vereist.

Deze school biedt programma's in:
 • Engels
FutureLearn

Laatst bijgewerkt op June 20, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Online
Start Date
Startdatum
Jan. 2019
Duration
Duur
Deeltijd
Voltijd
Price
Prijs
Gratis
Locations
Verenigd Koninkrijk - UK Online
Startdatum : Jan. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates