Read the Official Description

Deze cursus gaat in op zes verschillende gebieden van medisch begeleide voortplanting en onderzoekt zowel de wetenschap en de impact die zij hebben. De cursus is opgebouwd als een reis, met als uitgangspunt een persoon of een paar die het gebruik van de technologie zou kunnen maken om zwanger te worden. De cursus kijkt ook naar de krachtige nieuwe genetische technieken die zijn het creëren van nieuwe kansen i het gebied van de voortplanting.

Begrijp de keuzes die begeleide voortplanting omringen

Een persoon of een paar zou kunnen gaan door bijgestaan ​​vruchtbaarheid met behulp van hun eigen sperma en eieren, en in dat geval de reis heel eenvoudig zou zijn. Deze cursus behandelt de gevallen waarin de keuzes moeilijker zou kunnen zijn, en waarbij meer aandacht is vereist. Deze keuzes zijn of:

 • voor toegang tot de vruchtbaarheid online
 • om eieren om de vruchtbaarheid te behouden bevriezen
 • een bekende of een anonieme donor te kiezen
 • om een ​​surrogaat te gebruiken (en, zo ja, op een ethische manier)
 • aan het embryo of de baby voor genetische afwijkingen te testen
 • of voor de toekomstige ontwikkeling in het menselijk genoom bewerken weer mogelijk

Al deze kwesties vormen dringende ethische uitdagingen. Maar wie bepaalt wat goed of fout? Wie is mogelijk geschaad? En hoe wordt dat het veranderen van onze samenleving?

Ontdek de uitdagingen van reproductieve technologie

Het maken van baby's in de 21e eeuw zal worden gekeken naar de menselijke voortplanting in een tijdperk waarin reproductieve technologie wordt steeds vaker voor, het verkennen van de sociale, ethische en juridische uitdagingen die op dit moment ons te confronteren. De cursus zal u toelaten om:

 • onderzoeken hoe technologie verandert de manier waarop baby's zijn gemaakt en hoe het gezinsleven is opgebouwd;
 • waarderen de belangrijkste ethische dilemma's die deze nieuwe technologieën te brengen;
 • en krijgen het bewustzijn van de sociale aspecten van de relevante ethische uitdagingen

Leren met UCL Institute for Women's Health

De cursus is gemaakt door Dr Dan Reisel, een research associate en klinische research fellow in Women's Health aan de UCL. De inhoud van de cursus komt voort uit de zedenleer aan het Institute for Women's Health, en brengt artsen, wetenschappers, patiënten en studenten die geïnteresseerd zijn in de ethische en sociale implicaties van de nieuwe reproductieve en genomische technologieën.

Wat ga je bereiken?

 • Naar aanleiding van de cursus zullen studenten in staat zijn om informatie te synthetiseren uit een aantal verschillende gebieden.
 • Kritisch beoordelen van de nauwkeurigheid en de waarde van de informatie over ondersteunde vruchtbaarheid die wordt verstrekt in het publieke domein (dat wil zeggen, op het internet).
 • In staat zijn om met vertrouwen te dragen aan de vitale maatschappelijke gesprek rond het gebruik van reproductieve en genetische technologieën.
 • Aantonen dat men kennis van de wetenschap en ethiek-juridische aspecten van geassisteerde vruchtbaarheid.
 • Het ontwikkelen van een dieper inzicht in de manier waarop de vruchtbaarheid de geneeskunde verandert de manier waarop baby's worden geboren en de manier waarop gezinnen zijn opgebouwd.
 • In staat zijn om uit te leggen hoe elk van de technologieën die in de cursus veranderen de manier waarop mensen denken over vruchtbaarheid en gezinnen.
 • In staat zijn om kritisch te reflecteren over de voor- en nadelen van de nieuwe reproductieve technologieën.

Wie is de cursus voor?

Het maken van baby's in de 21e eeuw is bedoeld voor iedereen met een interesse in reproductieve technologie, met inbegrip van paren en individuen op zoek naar advies en informatie over de vruchtbaarheid; medische en gezondheidszorg studenten; artsen en verpleegkundigen werkzaam in de gezondheid van vrouwen; en wetenschappers en biotechnologen die betrokken zijn in de reproductieve geneeskunde. Er is geen voorkennis vereist.

Program taught in:
Engels
FutureLearn

See 61 more programs offered by FutureLearn »

Deze cursus is Online
Begindatum
Open Enrollment
Duration
6 weken
Deeltijd
Prijs
Free
By locations
By date
Begindatum
Open Enrollment
Application deadline
Begindatum
Open Enrollment
Application deadline
Begindatum
Open Enrollment
Application deadline

Open Enrollment

Location
Application deadline
Einddatum
Application deadline
Einddatum
Application deadline
Einddatum