Read the Official Description

Influenza is een ziekte die valt in twee vormen. Seizoensgebonden influenza terug elke winter, het doden tot een half miljoen mensen in slechte jaren en het veroorzaken van veel ellende. Pandemic influenza, daarentegen, is zeldzaam - onder was er alleen een handvol keer in de vorige eeuw - en veel erger dan de seizoensgriep, vaak het doden van vele miljoenen mensen over de hele wereld. Het ergste pandemie van alles, de “Spaanse griep” van 1918 doodde meer dan twee keer zoveel mensen als de Eerste Wereldoorlog - sommige schattingen zijn zelfs nog hoger.

Sinds 1918 heeft ons begrip van influenza virus een lange weg afgelegd. We kunnen nu achterhalen hoe de pandemieën van de laatste honderd jaar is ontstaan ​​in de vogelgriep en varkensgriep, en kunnen we de evolutie van het virus te modelleren van jaar tot jaar, medeplichtigheid vaccin design. We hebben ook een aantal anti-virale middelen die kunnen worden gebruikt in geval van nood, en we begrijpen meer over hoe griep wordt overgedragen en de mogelijke manieren om de verspreiding ervan te voorkomen.

In deze gratis online cursus, zullen wij omvatten alles van de geschiedenis van influenza aan de moderne laboratorium diagnostiek en vaccinatie. Je leert over de jaarlijkse cyclus die seizoensgriep aan onze kusten elke winter, en ook hoe vogels en varkens griep kan bijdragen aan het ontstaan ​​van nieuwe pandemische stammen van griep brengt.

We zullen ook kijken naar de structuur van het virus in meer detail te zien hoe de studie van influenza nu uit op moleculair niveau wordt uitgevoerd.

Evenals mini-lezingen, zal er laboratorium demonstraties, interviews met experts in een verscheidenheid van relevante gebieden en discussiebijeenkomsten, waar je wordt uitgenodigd om uw eigen ervaringen en adviezen dragen bij aan het onderwerp van griep, en hoe we moeten te behandelen en te voorkomen.

Welke onderwerpen zullen u bedekken?

 • Pandemieën en seizoensgebonden griep
 • De fundamentele biologie van griepvirussen
 • Vogelgriep en hoe nieuwe griep subtypes ontstaan
 • Hoe griep spreads en hoe we kunnen helpen voorkomen
 • reactie van het lichaam op griep
 • Vaccinatie - de jaarlijkse griepprik
 • Behandeling van griep
 • Diagnose van griep

Wat ga je bereiken?

 • Beschrijven de fundamentele virologie van influenza, met inbegrip van de levenscyclus en molecuulstructuur.
 • Leg uit hoe influenza evolueert en spreads.
 • Classificeren vorige influenzapandemie door subtype.
 • Beschrijf het verschil tussen een gewone griep en een pandemische griep.
 • Beschrijf hoe de verschillende tools en technieken kunnen worden gebruikt voor diagnostische doeleinden.
 • Contribute in een geïnformeerde manier om de huidige debatten over griepvaccinatie en preventie.

Wie is de cursus voor?

De cursus is geschikt voor iedereen met een algemeen belang bij gezondheid en ziekte - van scholieren om gezondheidswerkers.

Derek en zijn team zullen niet beschikbaar zijn om vragen te beantwoorden of te reageren op uw commentaar tijdens deze cursus. Echter, raden we u om samen te werken en elkaar steunen door het plaatsen van je gedachten en opmerkingen en het delen van je kennis met de andere deelnemers.

Wij hopen dat u zult genieten van deze cursus.

Program taught in:
Engels
FutureLearn

See 61 more programs offered by FutureLearn »

Deze cursus is Online
Begindatum
Jan. 2020
Duration
2 weken
Deeltijd
Prijs
Free
By locations
By date
Begindatum
Jan. 2020
Application deadline

Jan. 2020

Location
Application deadline
Einddatum