Read the Official Description

Gepersonaliseerde geneeskunde. Precision geneeskunde. Geïndividualiseerde geneeskunde. Aangepaste geneeskunde. Gerichte geneeskunde. Alle buzzwords van de afgelopen jaren die prikkelen, verwarren en woedend het publiek, onderzoekers en professionals in de gezondheidszorg. In grote lijnen, deze termen verwijzen allemaal naar het idee van het afstemmen van de behandeling van individuele patiënten op basis van hun genetische code.

Wat betekent het allemaal, en waarom zou je zorg?

Deze gratis online cursus zal zowel de hype en hoop rond de genetische revolutie en gepersonaliseerde geneeskunde te bespreken. De impact van gepersonaliseerde geneeskunde op de klinische praktijk zal waarschijnlijk opleveren aanzienlijke voordelen voor de patiënten, maar het roept een aantal ernstige ethische en juridische kwesties voor gezondheidswerkers, patiënten en de gemeenschap.

Ontdek de kracht van de genetica aan de overkant van preventie en diagnose

In deze unieke cursus leer je van toonaangevende onderzoekers en professionals in de gezondheidszorg hoe genetische tests wordt momenteel gebruikt voor de behandeling over ziekten, waaronder kanker, neurodegeneratieve ziekten en geestelijke gezondheid, en infectieziekten te begeleiden. U vindt er ook de kracht van de genetica om de impact ziektepreventie en de diagnose, en de sociale, juridische, politieke en ethische implicaties van deze nieuwe kennis te ontdekken.

Onderzoek key gepersonaliseerde geneeskunde onderwerpen van week tot week

Week One: We beginnen met het bespreken van wat de oorzaken van de ziekte en de ontwikkeling van persoonlijke eigenschappen - onze genen of onze omgeving? We zullen ook onderzoeken hoe genen worden doorgegeven van de ene generatie naar de volgende, elementaire medische genetica, en hoe de recente technologische en wetenschappelijke ontwikkelingen hebben de komst van de genetische revolutie en de globale aanpak en de gevolgen van deze ontwikkelingen ingeluid.

Week Twee: We zullen het concept van risico en multifactoriële ziekte te ontdekken. We zullen voorbeelden van genen die pre-beschikken patiënten om specifieke ziekten te beschrijven en te bespreken genetische tests en genetische counseling.

Week Drie: We zullen het gebruik van gepersonaliseerde geneeskunde vandaag onderzoeken en plagen uit de realiteit van de hype. We zullen ook de schijnbare vertraging tussen onderzoeksresultaten en de vertaling onderzoeken naar de kliniek - van bench to bedside.

Week vier: We zullen de ratio van medische octrooien, klinische proeven, goedkeuring en regelgeving drug te beschrijven, en hoe deze verschillen in verschillende delen van de wereld.

Week vijf: We zullen onderzoeken en debatteren over de juridische en ethische kwesties rond genetische tests en gepersonaliseerde geneeskunde.

Vorm je eigen mening over de genetische revolutie

Deze cursus zal de hype rond gepersonaliseerde geneeskunde destilleren, en kunt u uw eigen mening over de voor- en nadelen van de genetische revolutie vormen. Leren van een breed scala aan deskundige clinici en onderzoekers momenteel werkzaam in het veld, zal u worden uitgerust met de taal en vaardigheden om de impact van de gepersonaliseerde geneeskunde debatteren op uw eigen situatie.

Program taught in:
Engels
FutureLearn

See 61 more programs offered by FutureLearn »

Deze cursus is Online
Begindatum
Open Enrollment
Duration
5 weken
Deeltijd
Prijs
Free
By locations
By date
Begindatum
Open Enrollment
Application deadline

Open Enrollment

Location
Application deadline
Einddatum