Cursus nanomedicine: toepassingen in diagnostiek en chirurgie

E-Learning University of Athens

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Cursus nanomedicine: toepassingen in diagnostiek en chirurgie

E-Learning University of Athens

Het gebruik van nanotechnologie op het gebied van gezondheidswetenschappen heeft nieuwe en veelbelovende toepassingen in de diagnostiek en invasieve therapie van menselijke ziekten teweeggebracht.

De ontwikkeling van nieuwe hulpmiddelen met verbeterde beeldkarakteristieken zou leiden tot een vroege identificatie van de ziekten. Beeldvormende nanotools maken het mogelijk om tumoren te visualiseren met behulp van niet-invasieve en intraoperatieve beeldvorming.

De integratie van nanotools met biologie heeft geleid tot de ontwikkeling van diagnostische apparaten, contrastmiddelen, analytische hulpmiddelen, toepassingen voor fysiotherapie en voertuigen voor de toediening van geneesmiddelen.

Het programma beschrijft de soorten, de kenmerken, in vivo en in vitro toepassingen en de mogelijkheden van nanotools als diagnostische agentia of biomarkers bij de beeldvorming van kanker, neurofysiologische aandoeningen, oculaire beeldvorming en beeldvorming van hart- en vaatziekten.

De cursus concentreerde zich op het gebruik van de nanotools als contrastmiddelen in beeldvormingsmodaliteiten zoals CT, VS, MRI en in multimodaliteitsbeeldvorming in radiologie en nucleaire geneeskunde.

Verder illustreert de cursus de recente vooruitgang in de ontwikkeling van nanotools voor nano-afbeelding geleide operaties inclusief Sentile lymfeklier mapping, het in kaart brengen van tumormarges, weefselablatie en wondbehandeling.

Via dit programma zullen de studenten kennis verwerven en ideeën ontwikkelen over hoe nanotools kunnen worden gebruikt op vele gebieden van de gezondheidswetenschappen, waarbij diagnostische of invasieve technieken worden verbeterd door beperkingen en belemmeringen voor een beter patiëntbeheer te overwinnen.

Deelnemer Profiel

Dit e-learningprogramma is gericht aan Griekse en internationale studenten of afgestudeerden in wetenschappen zoals geneeskunde, biomedisch of biochemisch onderwerp, medische fysica, medische biologie, farmacie, scheikunde, toegepaste fysica of op een gerelateerd gebied.

Programma Doelstellingen

Het doel van het programma is om de deelnemer kennis te verschaffen over de toepassingen van nanotechnologie op het gebied van diagnostiek en nano-chirurgie. Het programma benadrukt het potentieel van het gebruik van verschillende nanosystemen als contrastmiddelen in beeldvormingsmodaliteiten, als diagnostische hulpmiddelen in biosensoren en biochips en als geleide of lichtgevoelige agentia bij nanochirurgie.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels


Laatst bijgewerkt op December 27, 2017
Duur & Kosten
Deze cursus is Online
Start Date
Startdatum
Juni 2019
Duration
Duur
10 weken
Price
Prijs
300 EUR
Locations
Griekenland - Athene, Central Athens Regional Unit
Startdatum : Juni 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan