Cursus echocardiografie

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Echocardiografie-technicus is een gespecialiseerde concentratie op het gebied van diagnostische medische echografie. De echo-technoloog leert om bedreven in het verkrijgen en interpreteren van diagnostische kwaliteitsbeelden van het hart en de omringende structuren te worden, het evalueren van de hartanatomie, de kamergrootte, de algehele hartfunctie. Het programma coördineert een academische studie met klinische laboratoriumervaring in een ziekenhuis of kliniek.


Wat doet een echo-technicus?

Echo-techs worden soms echocardiografen of cardiale sonografen genoemd. Je primaire verantwoordelijkheid als echo-tech is om gegevens te verzamelen die door een arts kunnen worden gebruikt om hartaandoeningen te diagnosticeren. Lees verder om meer te weten te komen over de taakverantwoordelijkheden van een echo-tech en de training die u nodig hebt om er een te worden. Een echo-tech is een cardiovasculair technoloog die is gespecialiseerd in het gebruik van niet-invasieve beeldvormingstechnologie om het hart van een patiënt te analyseren, met name de functie van zijn aderen, slagaders, kamers en kleppen. Als een echo-tech, zou uw hoofdverantwoordelijkheid zijn om medische diagnostische beeldvormingsmachines te kalibreren en te gebruiken om beelden van het hart van een patiënt te nemen. Mogelijk moet u een patiënt plaatsen voor beeldvorming terwijl ze liggen of hun hart controleren terwijl ze op een loopband lopen. Omdat u met veel verschillende soorten patiënten werkt, moet u uitstekende communicatievaardigheden hebben. Andere taken die u eventueel moet uitvoeren, zijn onder meer praten met patiënten over de procedure, verschillende afbeeldingen van de harten maken en medicijnen aan patiënten toedienen om de reactie van hun hart op farmacologische stress te bestuderen. Beschikbare posities voor afgestudeerden van dit programma zijn gemiddeld invasieve cardiologietechnicus, echocardiograaf, vasculaire sonograaf en / of assistent op gemiddeld niveau voor echografisch / sonografisch laboratoriumtechnicus.


Echocardiografie programma bestaat uit het volgende:

 • Terminologie, anatomie, fysiologie (hoorcollege)
 • Fysica
 • Fysica
 • Vasculair I (Lezing
 • Vascular II (Lezing
 • Echocardiografie I (A
 • Echocardiografie II (A.
 • Externship (in een zorgomgeving)


Na succesvolle afronding van dit programma krijgen afgestudeerden een certificaat van voltooiing. Studenten van het Echocardiography-programma krijgen de gelegenheid om de volgende praktijken in het veld te trainen en observeren: volwassene-echocardiografie, patiëntbeheer en klinische geneeskunde, ultrasone fysica en instrumentatie, pathofysiologie van cardiovasculaire ziekten en therapeutische maatregelen, 2D

Hoewel echocardiografen in Californië niet aan de licentievoorwaarden van de staat hoeven te voldoen, certificeren organisaties zoals het Amerikaanse register van diagnostische medische sonografen (ARDMS) de vaardigheden en kennis van de technoloog voor echocardiografie door middel van referenties, waaronder registratie. Omdat registratie een onafhankelijke, objectieve maatstaf is voor de professionele reputatie van een individu, geven veel werkgevers de voorkeur aan het afnemen van geregistreerde diagnostische cardiale sonografen (RDCS).

Sommige afgestudeerden van het Echocardiography-programma komen mogelijk in aanmerking voor speciale examens, zie ARDMS Examenvoorwaarde voor gedetailleerde informatie om deel te nemen aan certificeringsexpertises van het ARDMS.

Registratie bij ARDMS vereist het overnemen van de algemene echografieprincipes en het instrumentatie-examen "SPI" (na succesvolle voltooiing van natuurkundemodules / -lessen aan het ATI College , kunnen studenten zich aanmelden en direct deelnemen aan het SPI-examen), naast het behalen van examens die vereist zijn voor geregistreerde Diagnostic Cardiac Sonographer (RDCS) en / of Registered Vascular Technologist (RVT) -referenties.

ATI College is nationaal geaccrediteerd door Accrediterende Commissie van Career Schools and Colleges (ACCSC) sinds 2002.


Voorwaarde

Personen met een middelbareschooldiploma, GED of universiteitsgraad komen in aanmerking voor aanmelding. Elke kandidaat moet een toelatingsexamen afleggen (bestaat uit wiskunde en Engels) om aan zijn studie deel te nemen aan het studieprogramma.


Lesrooster

Dagklassen: 18 maanden, 8:30 uur tot 15:00 uur van maandag tot vrijdag.

Avondlessen: 27 maanden, 17.30 tot 22.30 uur van maandag tot en met donderdag.

Start data 2018-2019

Full time


Waarom kiezen voor ATI College ?

 • Nationaal geaccrediteerd door ACCSC
 • Financiële overheidssteun beschikbaar voor degenen die in aanmerking komen
 • Flexibele dag- en avondroosters
 • Geavanceerde praktijkgerichte training met echte patiënten
 • Een breed scala aan externe mogelijkheden
 • Toegewijde faculteit en staf
 • Carrière plaatsing hulp
 • Kleine klaslokalen
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

With over a decade of experience teaching allied health programs, ATI College is a leader in general ultrasound and echocardiography education. Program curriculums are comprehensively designed to full ... Lees meer

With over a decade of experience teaching allied health programs, ATI College is a leader in general ultrasound and echocardiography education. Program curriculums are comprehensively designed to fully and completely prepare you for an exciting career in the health-care industry. Lees Minder
Norwalk , Los Angeles + 1 Meer Minder