Read the Official Description

Elk jaar sterven ongeveer 830.000 kinderen als gevolg van een ongeluk - hetzij door verkeersongevallen, verdrinking, brandwonden, vallen of vergiftiging.

Wanneer een medische professional niet beschikbaar is, moeten familieleden, verzorgers en leerkrachten de eerste zijn die op ongevallen reageren. Het zijn hun tijdige en effectieve acties die levens redden.

Leer eerste hulp technieken die het leven van kinderen zullen redden

In deze gratis online cursus leert u eerste hulp, inclusief reanimatie, effectief toepassen bij de vijf meest voorkomende oorzaken van letsels bij kinderen:

 • verstikking
 • Bloeden
 • Burns
 • Wonden en schaafwonden
 • Hartstilstand.

In slechts vier uur leert u belangrijke levensreddende vaardigheden, om de overlevingskansen van kinderen te verhogen en de ernst van de blessures te verminderen. We behandelen sleutelbegrippen, zoals basiszorg en beoordeling, en hoe we eerste hulp bij baby's, baby's en kinderen veilig en effectief kunnen uitvoeren.

Leer met de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen

De cursus wordt gegeven door deskundigen op het gebied van eerste hulp bij de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen (IFRC). Al meer dan 100 jaar is de IFRC de grootste aanbieder van eerstehulpopleidingen ter wereld.

Alle technieken die u in deze cursus zult leren zijn in overeenstemming met de nieuwste internationale richtlijnen voor eerste hulp en reanimatie van het IFRC.

Als je de cursus hebt voltooid, heb je de mogelijkheid om een ​​Statement of Participation van FutureLearn te kopen. U zult geen formele EHBO-kwalificatie hebben. Om een ​​gecertificeerde eerstehulpverlener te worden, kunt u contact opnemen met uw respectieve nationale vereniging voor meer informatie over de beschikbare eerstehulpcursussen en trainingen in uw land.

Wat ga je bereiken?

Aan het einde van de cursus kun je ...

 • Leerders zullen in staat zijn om de belangrijkste principes van eerste hulp te identificeren en te demonstreren, inclusief de herstelpositie en de initiële beoordeling.
 • Leerlingen krijgen inzicht in technieken om verstikking te beheersen in een noodsituatie waarbij een kind of baby betrokken is.
 • Leerlingen krijgen inzicht in technieken om kleine bloedingen te beheersen in een noodsituatie waarbij een kind of baby betrokken is.
 • Leerlingen krijgen inzicht in technieken om minder ernstige brandwonden te behandelen in een noodsituatie waarbij een kind of baby betrokken is.
 • Leerlingen krijgen inzicht in technieken om kleine wonden te behandelen in een noodsituatie waarbij een kind of baby betrokken is.
 • Leerders zullen een beter begrip krijgen van de belangrijkste cardiopulmonaire reanimatietechnieken in het geval van een hartstilstand waarbij een kind of een baby betrokken is.

Voor wie is de koers bedoeld?

Deze cursus is bedoeld voor mensen die werken of wonen met kinderen en jongeren, zoals familieleden, verzorgers en leraren. Er is geen eerdere ervaring met eerste hulp nodig.

Program taught in:
Engels
FutureLearn

See 61 more programs offered by FutureLearn »

Deze cursus is Online
Begindatum
Jan. 2020
Duration
2 weken
Deeltijd
Prijs
Free
By locations
By date
Begindatum
Jan. 2020
Application deadline

Jan. 2020

Location
Application deadline
Einddatum