Degree in biomedische technologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Wat is biomedische technologie?

Het is een van de engineeringbedrijven met het grootste groeipotentieel in de toekomst. Het omvat momenteel verschillende opkomende technologieën zoals biotechnologie, informatietechnologie en nieuwe materialen. Een programma dat de uitdaging heeft om oplossingen op te nemen voor nieuwe gezondheidsdiensten, zoals welzijn en preventie.

Waarom studeren Biomedical Engineering?

  • Voor het multidisciplinaire werk dat de kennis van engineering integreert in de behoeften van de geneeskunde.
  • Biomedical Engineering is een beroep met een grote impact op de ontwikkeling van het land.
  • De Colombiaanse innovatieagenda en het Nationale Gezondheidszorgbeleid 2007 - 2010 van het Ministerie van Sociale Bescherming, dat de "versterking van de evaluatie en integratie van biomedische technologie" -processen als een van de belangrijkste projecten vaststelt om de kwaliteit van de dienstverlening aan de bevolking te verbeteren.
  • Andere factoren die de behoefte aan professionals in deze discipline rechtvaardigen, zijn de toename van de volwassen, kwetsbare en gehandicapte bevolking die meer aandacht van de staat en biomedische ingenieurs vereist die significante veranderingen in de gezondheidssector bevorderen.

Waarom studeren Biomedical Engineering in de EIA?

 • 20 jaar ervaring in het vormen van hoogwaardige biomedische ingenieurs, nationaal en internationaal erkend voor hun solide formatie in ENGINEERING.
 • Interdisciplinariteit met andere engineering die het programma verrijken (mechatronica, mechanica, systemen en computing onder andere).
 • ACTIEVE afspraken voor de studenten van het programma, met de belangrijkste ziekenhuizen en klinieken van het grootstedelijk gebied, waar we rotaties, praktijken, kinderdagverblijven en nog veel meer academische activiteiten uitvoeren.
 • Eerste geaccrediteerde programma in Colombia, met lerarenopleiders van professoren van andere universiteiten in het land.
 • Onderzoeksgroepen met uitgebreide ervaring, met 9 producten in het octrooiproces en geclassificeerd met A in COLCIENCIAS.
 • Laboratoriuminfrastructuur met de nieuwste technologie, recentelijk vernieuwd.
 • Internationale partnerschappen in Amerika, Azië, Europa en Australië met actieve mobiliteit voor het programma op prestigieuze universiteiten en klinieken, waarvan sommige op de ranglijst van Shanghai.
 • Meer dan 200 technologieën ontwikkeld voor kwetsbare en gehandicapte bevolking, met participatie van studenten.
 • Belangrijke nationale en internationale erkenningen:
  • Uniek met 8 afgestudeerden van het land, bekroond met de publicatie MIT Technology Review in het Spaans, die elk jaar ondernemers en onderzoekers als de meest innovatieve onder de 35 jaar in Latijns-Amerika en de wereld vereert, onder deze 8:
  • 1 van de 35 vernieuwers ter wereld, de enige Latijns-Amerikaan
  • 3 van de beste in Latijns-Amerika, van 5 erkende Colombianen.
  • Winnaars van de First National Medical Device Competition van ANDI 2017.
  • ACCE / HTF 2013 Internationale ACEW Award, een erkenning die wordt gegeven voor het belangrijke leiderschap en de ondersteuning bij het beheer van technologieën voor het gebied van gezondheid.

methodologie

Het programma Biomedische Technologie is ontwikkeld in face-to-face-modus, ondersteund door informatie- en communicatietechnologieën als educatieve hulpmiddelen die het leren bemiddelen.

Vanwege de opleiding in techniek, voert het programma de actieve leermethode in die de student verbindt met de oplossing van problemen van zijn professionele werkveld en maakt hij hem meer betrokken bij zijn training door de ontwikkeling van experimentele praktijken, zakelijke ervaringen, studies van cases en leerprojecten onder anderen.

De lessen zijn ontworpen als academische werkomgevingen waar de student reflecteert, discussieert met argumenten en alternatieve oplossingen voorstelt voor verschillende ingenieursproblemen onder begeleiding van een transformerende leraar van manieren van denken en handelen van zijn studenten om bij te dragen aan de training van betere mensen en professionals.

Laatst bijgewerkt op May 2019

Over de school

La Universidad EIA es identificada por su alta calidad académica, su rigor, por estar concentrada en ingenierías y afines, y por la formación integral de profesionales que aportan a la construcción de ... Lees meer

La Universidad EIA es identificada por su alta calidad académica, su rigor, por estar concentrada en ingenierías y afines, y por la formación integral de profesionales que aportan a la construcción de una sociedad más justa y equitativa. Lees Minder