Diploma Parodontologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Parodontitis is een van de meest voorkomende ziekten bij de mens. In Duitsland lijdt meer dan 50% van de bevolking aan parodontitis en de vereisten voor parodontale behandelingen nemen enorm toe naarmate de leeftijd toeneemt. Dit wordt geschat op ongeveer 10-12 miljoen gevallen van ernstige parodontitis in Duitsland.

Indien onbehandeld, leidt parodontitis tot tandverlies, wat leidt tot beperkingen in voeding, fonetiek en kwaliteit van leven. Parodontitis kan ook leiden tot algemene ziekten zoals atherosclerose, hartaanval en beroerte. Bij diabetes mellitus is er ook een bidirectioneel verband met parodontitis.

Effectieve parodontale therapie leidt tot parodontale genezing op basis van bewijs en dus tot verbeteringen in parodontale parameters, evenals een verbetering van subklinische cardiovasculaire parameters en vormt dus een effectieve preventieve maatregel voor algemene ontstekingsziekten. Parodontitisbehandeling is ook goedkoop en verlaagt de kosten voor de behandeling van secundaire ziekten.

In deze cursus worden de oorzaken, de conservatieve en operatieve behandeling van parodontitis, evenals de ondersteunende en reconstructieve maatregelen na weefselverlies, gepresenteerd.

Diploma Parodontologie

Het diploma bestaat uit twee certificaten:

  1. Certificaat Parodontologie
  2. Certificaat geavanceerde parodontologie

Diploma afgegeven door:

 International Medical College

Kamer van tandartsen Nordrhein / Duitsland

  • Diplomakosten: 18.000, - € (in plaats van 19.500, - €)
  • Verblijfskosten: 3.100, - € (11 dagen, Duitsland + Hongarije)

Verblijfstarief: inclusief hotelaccommodatie * (categorie: 3 of 4 sterren) inclusief ontbijt en gratis internettoegang (wordt gereserveerd door IMC) en vervoer tussen de verschillende trainingsplaatsen.

De transfer bij aankomst en vertrek van en naar het hotel aan het begin en het einde van de cursus is uw zorg.

Toelatingseis: tandheelkundig onderzoek of tandheelkundige vergunning.

Over IMC

Het International Medical College (IMC) van MIB GmbH als digitale hogeschool aan de Universiteit van Duisburg-Essen voert sinds 2003 postdoctorale internationale masterprogramma's uit. Met het nieuwe Oro-Facial Research and Education Center (OREC) wordt het IMC uitgebreid naar omvatten een ruimte voor permanente, gestructureerde, internationale geavanceerde opleiding.

Het beproefde concept van blended learning maakt deeltijdopleiding en vervolgopleiding mogelijk, evenals internationale overdracht en uitwisseling van kennis. Vanwege het overtuigende totaalconcept van technologie, didactiek, ondersteuning, persoonlijk contact en uitwisseling, en vooral vanwege de hoge kwalificatie van de docenten, wordt dit blended learning-concept breed geaccepteerd. Dit blijkt enerzijds uit de zeer positieve beoordelingen van meer dan 1.200 afgestudeerden uit meer dan 40 landen, en anderzijds uit geselecteerde samenwerkingen met excellente universiteiten in Europa, Azië en het Midden-Oosten.

Door cloudtoepassingen, case-based learning te integreren met live online discussies, de nieuwste kennis van onderwijs- en leertheorieën en didactiek, telemedische toepassingen en collegiale communicatiediensten te integreren, opent het OREC-platform een verscheidenheid aan opleidings- en communicatiemogelijkheden en garandeert het bewijs -gebaseerde en academische achtergrond.

Het IMC en het OREC beschouwen zichzelf als een innovatieve en visionaire blended learning van het algemene concept van academische en praktijkgerichte orale geneeskunde bijscholing en vormen zo de interface tussen de professioneel georiënteerde kamer en de universiteit met internationale expansie.

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The International Medical College (IMC®) is a university alliance of different Universities with the aim to perform postgraduate international Master Courses and continuing education programs in oral ... Lees meer

The International Medical College (IMC®) is a university alliance of different Universities with the aim to perform postgraduate international Master Courses and continuing education programs in oral medicine and medicine and biomedical and biomaterial science as blended learning concepts. Lees Minder