Diploma Physician Associate Studies

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De Universiteit van Birmingham leidt sinds januari 2008 Physician Associates (voorheen Physician Assistants) op. Als een van de langstlopende programma's in het land, zijn we verheugd om deze mogelijkheid aan afgestudeerden aan te bieden om een waardevolle bijdrage te leveren aan de gezondheid van de natie. We werken samen met ziekenhuizen en praktijken in de Midlands en daarbuiten.

Physician Associate (voorheen bekend als Physician Assistant) is een snel groeiende rol in de gezondheidszorg in het VK, die samenwerkt met artsen in ziekenhuizen en bij huisartspraktijken. Physician Associates ondersteunt artsen bij de diagnose en het beheer van patiënten. Ze zijn opgeleid om een aantal rollen uit te voeren, waaronder het afleggen van medische geschiedenissen, het uitvoeren van onderzoeken, het analyseren van testresultaten en het diagnosticeren van ziekten onder direct toezicht van een arts.

De ontwikkeling van het beroep werd geleid door het Department of Health en omvatte de Royal Colleges of Physicians and of General Practitioners en het beroep zelf via de voormalige UK Association of Physician Associates (UKAPA), die nu de Faculteit der Physician Associates is. aan het Royal College of Physicians.

Het personeel van de Universiteit van Birmingham heeft een sleutelrol gespeeld bij de ontwikkeling van het programma op zowel nationaal als regionaal niveau als reactie op de noodzaak om te worden geïdentificeerd door lokale zorgverleners. Succesvolle afronding van het programma kwalificeert u om te oefenen als Physician Associate in het VK.

Om te begrijpen wat een arts Associate doet op een dag-tot-dag basis, heeft Gezondheidsvoorlichting Engeland dit informatieve geproduceerd dag in het leven van een arts Asso Ciate

We hebben ook een flexibel MSc Physician Associate- programma voor diegenen die al een postdoctoraal diploma hebben behaald aan de Britse of Ierse instelling.

Let op: het British Physician Associate-programma kwalificeert u niet om in de VS te werken.

De cursus

De cursusleiders beschouwen de integratie van theorie en praktijk als fundamenteel voor klinisch leren.

 • Deze cursus duurt twee volledige voltijdse kalenderjaren, die elk ongeveer 48 weken duren, plus een extra maand. Je kunt verwachten dat je meer dan 50 uur per week studeert.
 • De theorie wordt voornamelijk geleerd door case- / probleemgestuurd leren en je zult geneeskunde ervaren in zowel ziekenhuis- als gemeenschapsbijlagen.
 • De rijke etnische en sociaal-economische diversiteit van de 5,5 miljoen sterke West Midlands-bevolking biedt ongeëvenaarde mogelijkheden voor klinisch leren, met stages die dit proberen te optimaliseren.
 • Vanaf het begin heb je contact met patiënten, aangezien studenten tijdens het eerste semester maximaal vijf dagen klinische ervaring krijgen binnen een huisartspraktijk in West Midlands of daarbuiten.
 • Daarna volgt veertien weken ziekenhuisopname in het tweede semester en nog een paar dagen huisartsenpraktijk in het derde semester. Studenten zullen de verzamelde casussen tijdens het tweede semester gebruiken als basis voor hun leren binnen het derde semester.
 • Het tweede jaar zet de probleemgebaseerde leerbenadering voort en integreert verder leren en plaatsingen in acute en spoedeisende geneeskunde, huisartsengeneeskunde voor kinderen, geestelijke gezondheid, reproductieve gezondheid en chirurgie.
 • Tijdens de cursus ontvang je les in verschillende vormen, waaronder lezingen, seminars, tutorials, groepswerk en beddemonstraties.
 • Simulatie is fundamenteel voor deze cursus, waarbij gebruik wordt gemaakt van gesimuleerde patiënten (die u communicatie- en examenvaardigheden zullen leren, inclusief gynaecologisch en urologisch onderzoek). De simulatie is bedoeld om u voor te bereiden op de klinische wereld en om u op te leiden in een veilige, niet-bedreigende omgeving.
 • Voortgangsexamens worden afgenomen na negen maanden en opnieuw na drieëntwintig maanden na de cursus. Studenten moeten beide examensets halen voordat ze aan de nationale beoordeling deelnemen.
 • Beoordelingstypen zijn onder meer Multiple Choice Question (MCQ) paper (s), Objective Structured Clinical Examinations (OSCE), Case Write-Ups, Presentations en Professional Behavior sign-offs.

Regulatie

Alle studenten worden geregistreerd bij de Faculty of Physician Associates van het Royal College of Physicians. Afgestudeerden worden momenteel lid van een Managed Voluntary Register .

Waarom deze cursus studeren?

 • Maak een echt verschil voor patiëntenzorg en de NHS en verdien een goed salaris (de meeste afgestudeerden staan op NHS Agenda for Change Band 7 (vanaf £ 31.383 pa) of hoger
 • Maak deel uit van dit nieuwe en snelgroeiende Britse beroep en volg een carrièrepad dat al bewezen succes heeft in de VS (er zijn meer dan 86.000 Physician Associates die daar oefenen)
 • Voer een beroep uit dat wordt ondersteund door de NHS en het Department of Health: meer dan 30 ziekenhuizen hebben PA's in het hele VK in dienst en het aantal groeit snel
 • Onze afgestudeerden werken in het hele VK (hoewel ongeveer de helft in de West Midlands is gebleven) en in een breed scala aan specialiteiten, waaronder algemene geneeskunde, acute geneeskunde, cardiologie, pediatrie, borstchirurgie, trauma en orthopedie, geestelijke gezondheid, spoedeisende geneeskunde, en huisartsenpraktijk.

Toelatingseisen

2: 1 in een Life Sciences Degree - we willen dat onze studenten de cursus beginnen met een goede kennis van biologische processen, celfuncties en celinteracties. Enkele voorbeelden van graden die wij als algemeen geschikt beschouwen zijn:

 • Anatomie
 • Biologie
 • Biochemie / medische biochemie
 • Biomedische wetenschappen
 • Tandheelkunde
 • Menselijke biologie / fysiologie / farmacologie
 • Medische wetenschap
 • Apotheek
 • Fysiotherapie
 • pedicure
 • Psychologie (met een biologische oriëntatie)
 • radiografie
 • zoölogie

Een 2: 2 in een Life Sciences-graad kan worden overwogen met aanzienlijke klinische ervaring. Als u in het bezit bent van een gezondheidswetenschappen diploma (bijv. Verpleegkunde) met uitgebreide klinische ervaring, kunnen we u ook in overweging nemen.

Onbekwaamheid

We verwelkomen aanvragen van mensen met een handicap. De eisen van de rol van Physician Associate en van de opleiding betekenen echter dat kandidaten bepaalde capaciteiten moeten kunnen aantonen. Het is niet mogelijk om enig deel van het curriculum weg te laten en alle studenten moeten daarom voldoende zicht, gehoor, mobiliteit en handvaardigheid hebben, en dyslexie mag de snelle en nauwkeurige lezing die in de klinische praktijk vereist is, niet belemmeren. In de Gedragscode worden de eisen nader toegelicht.

Gezondheidseisen

 • De gezondheidsautoriteiten van de Britse regering eisen dat studenten die in het klinische gebied werken, worden gescreend om er zeker van te zijn dat ze geen drager zijn van het hepatitis B-virus.
 • Alle aanvragers die een aanbieding accepteren, moeten:
  • Voer een bloedonderzoek uit voor hepatitis B
  • Als het negatief is, begin dan met een immunisatiekuur
  • Geef daarna gecertificeerd bewijs van immuniteit
 • Aankomende studenten wordt sterk aangeraden om de bloedtest tijdig af te nemen. Kandidaten die Hepatitis B-positief zijn of weigeren het bloedonderzoek te ondergaan, kunnen de toegang worden geweigerd.
 • Let op: als reactie op richtlijnen die zijn gepubliceerd door het Department of Health, wordt van studenten van het Physician Associate-programma van de University of Birmingham niet verwacht dat ze zich bezighouden met, of betrokken zijn bij, blootstellingsgevoelige procedures (EVP's).

Internationale studenten

Alle sollicitanten die we voor een aanbieding overwegen, worden geïnterviewd en tijdens een sollicitatiegesprek beoordelen we uw communicatieve vaardigheden. Als student heb je veel patiëntencontact en alle studenten moeten duidelijk, nauwkeurig en professioneel met patiënten kunnen communiceren.

We hebben ook bewijs van Engelse taalvaardigheid nodig van alle aanvragers van wie de eerste taal geen Engels is, zoals IELTS waarvoor we een gemiddelde score van 7,5 nodig hebben, met niet minder dan 7,0 in elke band.

Als je hulp nodig hebt met je Engelse taalvaardigheid, is er ondersteuning beschikbaar.

employability

Door Birmingham opgeleide Physician Associates zijn zeer succesvol geweest op de NHS-banenmarkt, met de meeste van onze afgestudeerden op NHS Agenda for Change Band 7 (beginnend bij £ 31,383 pa) of hoger.

Onze afgestudeerden werken in het hele VK (hoewel ongeveer de helft in de West Midlands is gebleven) en in een breed scala aan specialiteiten, waaronder algemene geneeskunde, acute geneeskunde, cardiologie, pediatrie, borstchirurgie, trauma en orthopedie, geestelijke gezondheid, spoedeisende geneeskunde en Algemene oefening. Velen hebben er ook voor gekozen om les te geven en onderzoek te doen (deeltijds met behoud van klinische taken), terwijl vijf van onze afgestudeerden momenteel lesgeven hier in Birmingham.

Het aantal NHS-trusts en -praktijken die op zoek zijn naar Physician Associates (en het gemiddelde aantal dat voor elke trust / praktijk werkt) is de afgelopen jaren snel gestegen, en we verwachten dat dit aantal de komende jaren in een vergelijkbaar tempo zal blijven toenemen .

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The College of Medical and Dental Sciences at the University of Birmingham is a major international centre for research and education in medicine, medical sciences, dentistry, nursing and physiotherap ... Lees meer

The College of Medical and Dental Sciences at the University of Birmingham is a major international centre for research and education in medicine, medical sciences, dentistry, nursing and physiotherapy. Lees Minder