Diploma in gezondheidsinformatiebeheer

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Persoonlijke gezondheidsinformatie over Canadezen wordt dagelijks verzameld, geregistreerd, beoordeeld en verzonden. Geïnformeerde beslissingen die van invloed zijn op gezondheidsdiensten kunnen alleen worden genomen met de beste beschikbare informatie. De rol van gezondheidsinformatiebeheer gaat verder dan het beheren van medische dossiers tot het beheren van de informatie in die dossiers. Met behulp van computervaardigheden en kennis van de basisprincipes van de gezondheidszorg wordt kritieke medische informatie vertaald van patiëntendossiers naar gegevens volgens nationale gegevensnormen. De professional voor gezondheidsinformatiebeheer interpreteert de gegevens vervolgens om uitgebreide kwaliteitsinformatie te bieden voor patiëntenzorg, toewijzing van middelen, statistieken, onderzoek, planning en onderwijs.

Het Health Information Management-programma duurt twee jaar en is elk jaar verdeeld in drie semesters. De herfst- en wintersemesters voor jaar één en twee hebben betrekking op klassikaal onderwijs, waarvan sommige in een computerlab bij SAIT werken met branchespecifieke software. Het voorjaarssemester voor het eerste jaar omvat een zes weken durende onbetaalde practicumplaatsing bij een kleine tot middelgrote zorginstelling. Tijdens het voorjaarssemester van het tweede jaar voltooien studenten een onbetaald practicum van acht weken in een zorginstelling of organisatie. Opmerking: er is een mogelijkheid van plaatsingen buiten de provincie vanwege een tekort aan practicumlocaties in Alberta. Het is ook gebruikelijk dat plaatsingen buiten de stad Calgary plaatsvinden.

Stethoscope and Laptop Computer. Laptop computers and other kinds of mobile devices and communications technologies are of increasing importance in the delivery of health care. Photographer Daniel Sone

Vanwege de zware computercomponent van dit programma moeten studenten buiten de reguliere lestijd toegang hebben tot een computer met internettoegang.

Bepaalde cursussen zijn beschikbaar via afstandsonderwijs of permanente educatie - COMP 264, HILA 200, PATH242, MEDT 250, PATH 252 en PROF 240. De cursussen moeten worden voltooid binnen het tijdsbestek dat wordt weergegeven in het programmaoverzicht. Houd er rekening mee dat de status van voltijdstudent vereist dat de student 60 procent van een volledige cursusbelasting per semester moet opnemen. Afhankelijk van het aantal cursussen dat wordt gevolgd door afstandsonderwijs of permanente educatie, kunnen studenten worden beschouwd als een deeltijdstudent, wat van invloed kan zijn op hun financiële uitleenstatus.

Aangezien een deel van de inhoud wordt geleverd in een online omgeving, moeten studenten beschikken over een pc met internettoegang.

Je carriere

Afgestudeerden vinden werk als gezondheidsinformatiemanagementprofessionals en zijn voornamelijk werkzaam in ziekenhuizen.

Afgestudeerden van het Health Information Management-programma hebben een arbeidsparticipatie van 100%.

Student succes

 • Studenten met hogere secundaire of postsecundaire cijfers ervaren meestal meer succes in SAIT-programma's.
 • Studenten die succes hebben in dit programma hebben effectieve communicatieve vaardigheden in het Engels.
 • Zorgverleners zijn detailgericht in de zorg die zij verlenen en werken graag in teamverband.
 • Basis computervaardigheden zijn essentieel voor succes in het programma.

Geloofsbrieven en accreditatie

Na het succesvol afronden van dit programma ontvangen afgestudeerden een SAIT Health Information Management-diploma.

Afgestudeerden van het Health Information Management-programma komen in aanmerking om het nationale certificeringsexamen te schrijven bij het Canadian College of Health Information Management (CCHIM). Na succesvolle afronding van het nationale examen worden individuen gecertificeerde Health Information Management Professionals (CHIM) erkend door de Canadian Health Information Management Association (CHIMA).

accreditatie

Dit programma is een Learning Outcome for Health Information Management (LOHIM) geaccrediteerd programma van de Canadian Health Information Management Association.

Overdrachtopties

De mogelijkheid om uw opleiding te bevorderen door overstap naar, binnen of vanuit SAIT is beschikbaar bij de volgende universiteiten en hogescholen:

 • Thompson Rivers University
 • Universiteit van Lethbridge
 • Universiteit van New Brunswick, Saint John
 • University of Ontario Institute of Technology (UOIT)

134678_JLP110929SAIIT00362.A0141.jpgSAIT / SAIT

Toelating en selectie

 • Najaar 2020 start: aanvragen worden geaccepteerd op 2 oktober 2019, tot de startdatum van het programma.

Belangrijke informatie

 • Startdata: 8 september 2020
 • Lengte: 2 jaar
 • Collegegeld en vergoedingen per jaar:
  • Jaar 1: $ 5,753 (binnenlands) / $ 18,426 (internationaal)
  • Jaar 2: $ 5.537 (binnenlands) / $ 17.616 (internationaal)
   * Collegegeld, vergoedingen, boeken en leveringskosten kunnen worden gewijzigd
Laatst bijgewerkt op apr 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Established in 1916, SAIT in Calgary, Canada is a global leader in applied education and offers 100+ career programs, 1,300+ continuing education courses and corporate training courses to more than 20 ... Lees meer

Established in 1916, SAIT in Calgary, Canada is a global leader in applied education and offers 100+ career programs, 1,300+ continuing education courses and corporate training courses to more than 200 companies annually. SAIT students study within eight academic schools — Business, Construction, Energy, Health and Public Safety, Hospitality and Tourism, Information and Communications Technologies, Manufacturing and Automation and Transportation. Hands-on learning in unique labs and classrooms, solution-focused research and enterprising collaborations with industry partners ensure SAIT students are career-ready when they graduate. Lees Minder