De Professional Doctor in de Fysiotherapie programma bereidt individuen om licentie fysiotherapeuten geworden. Na een selectieve toelating proces worden 56 studenten uitgenodigd elk najaar semester om te studeren in de drie jaar professionele DPT-programma beginnen (zie UCA DPT Brochure). Het curriculum omvat 123 studiepunten (academisch niveau) waar studenten de voortgang van de stichting wetenschappen en vaardigheden te gebruiken applicatie om de patiëntenzorg te sluiten met een full-time klinische stage rotaties bij het klinisch onderwijs faciliteiten in en uit de staat. De volgtijdelijkheid schetst professioneel programma cursussen voor elk semester; een beschrijving van deze cursussen kunnen worden bekeken in de UCA Graduate Bulletin (zie Fysiotherapie cursussen). Zie onze voorwaarde cursuswerk checklist voor cursussen die nodig zijn om van toepassing op de UCA DPT Program.

UCA als # 11 in meest betaalbare DPT Programs

BestMedicalDegrees.com heeft een overzicht van de meest betaalbare in het lesgeld voor de meest betaalbare Doctor in de Fysiotherapie graad ranking gepubliceerd. UCA is gerangschikt # 11 in de meest betaalbare Doctor in de Fysiotherapie programma's in de VS - zie de link. Programma's zijn programma's geëvalueerd op basis van publiek beschikbare informatie met betrekking tot accreditatie, academische kwaliteit, tevredenheid van studenten, de kosten en de geschatte duur van de studie.

UCA gerangschikt 3 in Nation PT

"De 2017 Top Graduate Program rankings vertegenwoordigen graduate schools en de programma's van alle in het hele land en zijn gebaseerd op student beoordelingen. Als gevolg van extreem hoge tevredenheid van studenten ratings, de Universiteit van Centraal Arkansas maakte de ranglijst op nummer 3 in Fysiotherapie graden! De volledige ranglijst zijn hier beschikbaar: http://www.graduateprograms.com/school-rankings/physical-therapy"

Accreditatie

De Doctor in de Fysiotherapie Program aan de Universiteit van Centraal Arkansas is geaccrediteerd door de Commissie voor Accreditatie in Physical Therapy Onderwijs (CAPTE), 1111 North Fairfax Street, Alexandria, Virginia 22314; telefoon: 703-706-3245; e-mail: accreditation@apta.org; website: http: //www.capteonline.org. Het indienen van een klacht in bij CAPTE: Heeft u een vraag over accreditatie status van de afdeling of wilt u een bezorgdheid over accreditatie te drukken, wordt u aangemoedigd om contact op te nemen CAPTE.

Student Outcomes (updated 2017/03/03)

UCA DPT afgestudeerden van 2016 bereikt een slagingspercentage van 100% voor de National Physical Therapy Examen (NPTE) en een first-time slagingspercentage van 92,3%. Prestaties van UCA DPT afgestudeerden in de afgelopen twee jaar is als volgt:

  • Graduation Rate = 95% (2015, 2016)
  • Slagingspercentage op de NPTE: = 100% (2015, 2016)
  • Employment Rate = 100% (2014, 2015)

Vereisten

De professionele DPT programma vereist een baccalaureaat alsmede specifieke voorwaarde cursussen. Studenten die UCA voor hun undergraduate werk kan een BS Degree verklaren met een major in Health Sciences - Fysiotherapie Nadruk. Andere vereisten voor toelating tot het programma zijn een minimum totale GPA van 3,00 en GPA van 3,00 in de wetenschappen. Op het moment van de aanvraag minimaal 22 van de 31 uur van de vereiste voorwaarde wetenschappen moet met succes zijn afgerond (vóór de deadline) .De Graduate Record Exam (GRE) moet ook worden ingevuld, evenals 45 uur observatie van een fysiotherapeut bij drie verschillende fysiotherapie klinieken of voorzieningen waar studenten de klinische observatie formulier moet gebruiken (zie hieronder) voor documentatie. Studenten in de DPT programma moet bepaalde essentiële functies uit te voeren met het oog op deelname aan en volledige programma-eisen. Een lijst van deze essentiële functies en de departementale beleid is hieronder gegeven. De UCA DPT Brochure geeft een volledige beschrijving van het programma en de toelating proces.

Eerstejaars Toelating

Studenten die beginnen op UCA als een eerstejaars met een 30 of hoger op de ACT (1320 over SAT in kritisch denken en wiskunde) van de middelbare school komen in aanmerking voor Freshman Toelating tot de DPT Program. Freshman Toelating kandidaten moeten hun belangrijkste verklaren Bachelor of Science in Health Sciences zijn - Fysiotherapie Nadruk als eerstejaarsstudent bij UCA. Eerstejaars toegeven studenten die handhaven van de noodzakelijke eisen zullen automatisch naar de DPT-programma worden toegelaten. Werkelijke inschrijving vindt plaats na afloop van de baccalaureaat degree.To behouden eerstejaars toelating status van studenten moeten: neem alle cursussen bij UCA, completeren het GRE per 1 oktober van het laatste jaar (DPT toepassing deadline), wonen drie pre-PT Club vergaderingen per jaar, onderhouden van een 3,70 cumulatieve GPA en 3,50 wetenschap GPA, volledige 45 uur van observatie van een fysiotherapeut op 3 verschillende fysieke therapie-instellingen, volledige 22 uur van de vereiste wetenschap per 1 oktober van het laatste jaar en volledig de BS graad en alle benodigde voorwaarden van augustus het jaar van inschrijving in het DPT-programma.

Toepassing

De UCA Department of Physical Therapy deadline applicatie is 1 oktober van elk jaar. Toepassing op de Professional DPT programma vereist de voltooiing van een on-line applicatie op de website Fysiotherapeut Gecentraliseerde Application Service (PTCA's) aan https://portal.ptcas.org/. De top kandidaten worden uitgenodigd om een ​​verplichte interview gepland voor de eerste vrijdag in december (8 december 2017).

Geschatte kosten van het Programma

De totale kosten voor de drie jaar na de UCA DPT-programma zijn onder het nationale gemiddelde voor openbare universiteiten. Als berekend met Fall 2015 collegegeld tarieven, is het drie jaar durende programma naar schatting ongeveer $ 40,016.05 voor een Arkansas inwoner (niet met inbegrip van de kamer / board of boeken). Vanaf de herfst 2015 semester, GRADUATE collegegeld en uurtarieven voor Arkansas en ingezetenen van landen grenzend aan Arkansas (Louisiana, Mississippi, Missouri, Oklahoma, Tennessee en Texas) in totaal $ 243,04 per graduate semester uur. Van de bewoners (van de staten niet-aaneengesloten naar Arkansas) voor Fall 2015 betalen $ 486,08 per graduate semester uur. Collegegeld betaald per semester in totaal $ 118,50, betaalde vergoedingen per uur in totaal $ 57,81. Daarnaast is het College van Volksgezondheid en Gedragswetenschappen Fee is $ 14,00 per credit uur en de Lab Fee is $ 5,00 per credit uur. In voorbeeld, de studenten in het eerste semester van het DPT-programma nemen 17 credit-uren resulteert in gecombineerde collegegeld en vergoedingen van $ 5,535.95 voor 2015 voor een in-staat student. Studenten op zoek naar financiële steun moet in hun aanvraag kenbaar maken voor de steun van de werkelijke per semester uur in de DPT-programma zoals vermeld in het curriculum volgorde op pagina 7. Collegegeld en vergoedingen zijn onderhevig aan veranderingen op elk moment.

Bij inschrijving in de professionele DPT Program studenten zijn verplicht om persoonlijke gezondheid verzekering die minimaal een ongeval veroorzaakt letsel te hebben. Bij inschrijving studenten moeten ook een kopie van inentingen en vul een jaarlijkse Tuberculose (tbc) huidtest of röntgenfoto van de borstkas. Tijdens het eerste jaar van het programma zullen de studenten worden geïnstrueerd met betrekking tot de voltooiing van een nationale criminele achtergrond controleren en worden gecertificeerd in Healthcare Provider Reanimatie (CPR). Afhankelijk van het klinisch onderwijs stages kan de student eventueel nodig om gecertificeerd in Eerste Hulp geworden of vul een kindermishandeling register, drug scherm, lichamelijk onderzoek, of bijwerken van de inentingen. Studenten worden vooraf in kennis gesteld en die verantwoordelijk zijn voor de kosten van dergelijke artikelen. Studenten moeten ook anticiperen op mogelijke kosten in verband met reizen voor klinisch onderwijs ervaringen.

International Students

Alle internationale studenten van toepassing zijn op de DPT programma moet ook voldoen aan de eisen voor internationale studenten (zie hieronder) en een aanvraag indienen via het kantoor UCA Internationale Vraagstukken (zie hieronder) in aanvulling op de toepassing ervan op de DPT-programma door middel van PTCA's. Houd er rekening mee dat de World Education Services (WES) is de aangewezen buitenlandse transcript evaluatie service voor PTCA's kandidaten met niet-Amerikaanse cursussen. Alleen WES worden geaccepteerd te beginnen met de 2014-2015 applicatie cyclus.

Opleiding te volgen in:
  • Engels

Zie 4 andere vakken van University of Central Arkansas »

Deze cursus is Campus gesitueerd
Duration
123 - 166 uur
Deeltijd
Voltijd
Prijs
- zie Collegegeld tarieven tabel onder Kosten & Fees