Doctor in de geneeskunde en chirurgie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Geneeskunde is onderwezen aan de Sapienza Universiteit sinds het Studium Urbis werd gesticht in 1303 door paus Bonifatius VIII. In de loop der eeuwen heeft de faculteit kennis en invloed vergaard, de geneeskunde vormgegeven in zowel Italië als Europa en de gezondheid van de mens verbeterd.

In het bijzonder biedt Sapienza een 6-jarige interfacultaire opleiding in geneeskunde en chirurgie die volledig in het Engels wordt gegeven (programma F in het universitair ziekenhuis "Policlinico") en open is voor studenten uit de hele wereld.

Het doel van deze graad is om studenten op te leiden volgens de hoogste normen van de medische praktijk, gespecialiseerde clinici op te leiden in patiëntgerichte geneeskunde en cruciale kwesties aan te pakken in de mechanismen, preventie en behandeling van ziekten, evenals gezondheidszorg en basiswetenschappen.

Sapienza legt sterk de nadruk op het ontwikkelen van klinische vaardigheden in de loop van het programma en het lesgeven vindt vaak plaats in de drie gespecialiseerde ziekenhuizen van Sapienza: Policlinico, Sant'Andrea en Latina .

Het Medicine degree-programma (zie Single Cycle Degree Programs) accepteert 45 studenten: 35 plaatsen zijn gereserveerd voor EU-burgers en 10 zijn gereserveerd voor niet-EU-burgers.

De klassen zijn kleiner dan die van de meeste medische faculteiten, waardoor interactie tussen leraar en student mogelijk wordt en de zelfevaluatie van de student, onafhankelijk denken en onderzoek worden bevorderd.

Toelatingsexamen : IMAT

Laatst bijgewerkt op nov 2017

Over de school

Since its founding over 700 years ago, Sapienza has played an important role in Italian history and has been directly involved in key changes and developments in society, economics and politics. It ha ... Lees meer

Since its founding over 700 years ago, Sapienza has played an important role in Italian history and has been directly involved in key changes and developments in society, economics and politics. It has contributed to the development of Italian and European science and culture in all areas of knowledge. Lees Minder