Doctor in de tandheelkunde 5-jarige dmd programma

Algemeen

Beschrijving van opleiding

5-jarig DMD-programma voor Doctor of Dental Medicine

Het curriculum van de Faculteit Geneeskunde & Tandheelkunde bestaat uit vijf jaar medische en tandheelkundige cursussen. Na succesvolle afronding van de cursus, is student recht op een DMD diploma ("Lekarz-dentysta" titel) te ontvangen. De eerste twee jaar te leveren met kennis van basis, preklinische disciplines met en inleiding tot de klinische wetenschappen. De volgende drie jaren gericht op tandheelkundige disciplines en klinische studies. De duur van het programma is 10 semesters, met een totaal aantal van 5 000 uur van lezingen en praktische lessen.

Elk jaar worden 60 ECTS-punten toegekend.
Op PMU is een nieuw onderwijssysteem geïmplementeerd, het zogenaamde resultaat.

Leerresultaten zijn uitspraken over wat een student verwacht te weten, te begrijpen en / of te kunnen aantonen na voltooiing van een leerproces.

De uitkomsten zijn gebaseerd op de volgende essentiële elementen van een bekwame en reflectieve behandelaar:
wat weet de student (aantonen van kennis, beoordelen van bevattingsvermogen, beoordelen van toepassing, beoordelen van analyse en synthese)
wat de student kan doen (praktische vaardigheden)
de student als een professional (competenties - een dynamische combinatie van attributen, vaardigheden en attitudes)
Deze drie primaire elementen geven aanleiding tot zeven domeinen, die de student gedurende 4 academische jaren moet beheersen:

A _ morfologische wetenschappen
B _ wetenschappelijke basis van geneeskunde
C _ preklinische wetenschappen
D _ gedragswetenschappen met elementen van professionaliteit
E _ klinische wetenschappen in de algemene geneeskunde
F _ klinische wetenschappen in de tandheelkunde
G _ legale en organisatorische basis van de geneeskunde

Het vijfde academische jaar (negende en tiende semester) omvat 30 weken praktische training op de volgende gebieden van de tandheelkunde:

  • Conservatieve Tandheelkunde
  • Protheses
  • Dental Surgery
  • Paedodontics
  • Parodontale en slijmvliezen Ziekten
  • Maxillo-faciale chirurgie
  • Orthodontie
  • Gerodentistry
  • Geïntegreerde Paedodontics
  • Geïntegreerde Conservatieve TandheelkundeHet academisch jaar begint op 1 oktober en eindigt op 30 juni. Het omvat twee semesters: winter semester (te beginnen in oktober en afwerking in januari) en de lente semester (te beginnen in februari en afwerking tegen het einde van juni).

Onderzoek sessies zijn in januari / februari en in juni / juli.

De studenten hebben een week van een semester pauze. Tijdens de winter semester zijn er twee weken kerstvakantie en één week van de paasvakantie in het voorjaar semester.

Elke september alle aankomende studenten de mogelijkheid om hun kennis in de chemie, natuurkunde en biologie tijdens de pre-cursussen georganiseerd door de universiteit te verbeteren.

De nieuwkomers elk jaar zijn van harte welkom door het Engels Program Studenten Parlement.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Pomeranian Medical University in Szczecin is a public (State-owned) university with full-time, intramural system of study. The level of qualification held: master’s degree program; diploma of higher e ... Lees meer

Pomeranian Medical University in Szczecin is a public (State-owned) university with full-time, intramural system of study. The level of qualification held: master’s degree program; diploma of higher education; long cycle programme. Lees Minder