Doctor in de algemene geneeskunde

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Wij bieden moderne, praktisch georiënteerde, internationaal erkende cursussen in algemene geneeskunde. Onze afgestudeerden zijn volledig concurrerende artsen, scoren hoog in USMLE-tests en hebben banen over de hele wereld, van de VS tot Japan.

Het curriculum van de opleiding Algemene geneeskunde is identiek aan dat van Tsjechische medische studenten, behalve in het Engels. Beide voldoen aan de normen van de Europese Unie. Bovendien heeft het General Medicine-programma onlangs de accreditatie ontvangen van de Association of Medical Schools in Europe ( AMSE ), wat de hoge kwaliteit en Europese normen van medische studies in Olomouc bevestigt.

Het zesjarige algemene geneeskundeprogramma is ook geaccrediteerd door de VS, Canada en Maleisië, om alleen die landen te noemen waar de meeste studenten vandaan komen.

Tijdens de eerste drie jaar van het programma hebben studenten verplichte lessen in de Tsjechische taal. Een goede beheersing van het Tsjechisch is vereist voor communicatie met patiënten en met collega's op de afdelingen, zoals verpleegkundigen, die mogelijk alleen Tsjechisch spreken.

Studieprogramma

De eerste vier semesters van de opleiding Algemene geneeskunde omvatten voornamelijk theoretische vakken (Anatomie, Biologie, Biochemie, Biofysica, Histologie, Fysiologie). Preklinische vakken (pathologie, microbiologie, farmacologie) worden gegeven in semesters 5-7. Klinische vakken worden geïntroduceerd in de volgende semesters (interne geneeskunde, chirurgie, pediatrie, verloskunde en gynaecologie, neurologie) samen met onderwerpen die verband houden met de openbare gezondheidszorg (sociale geneeskunde, medisch recht).

Het hele zesde jaar staat in het teken van bedopleiding in interne geneeskunde, chirurgie, gynaecologie en verloskunde. Het programma wordt afgesloten in het 11e en 12e semester met afsluitende staatsexamens in interne geneeskunde, chirurgie, verloskunde en gynaecologie en preventieve geneeskunde.

Diploma en accreditatie

Bij de diploma-uitreiking krijgen de afgestudeerden in de algemene geneeskunde de graad Doctor in de algemene geneeskunde (Medicinae Universae Doctor, afgekort als MUDr., Gelijk aan MD).

Afgestudeerden die EU-burger zijn, mogen dan geneeskunde beoefenen in alle landen van de Europese Economische Ruimte. Afgestudeerden die geen EU-burger zijn, oefenen wereldwijd in landen waar onze faculteit wordt erkend.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

It is the university, together with a number of other educational institutions that makes Olomouc the top student city in the Czech Republic – where every fifth person in the city is a student!

It is the university, together with a number of other educational institutions that makes Olomouc the top student city in the Czech Republic – where every fifth person in the city is a student! Lees Minder