Erasmus Mundus Joint Master Degree europubhealth

Algemeen

6 locaties beschikbaar
Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Programma overzicht

europubhealth richt zich op studenten met een sterke interesse in toegepaste volksgezondheid. Hun academische achtergrond kan bestaan ​​uit inhealth / medische wetenschappen (geneeskunde, verpleegkunde, farmacie, diergeneeskunde, biologie ...), sociale wetenschappen (sociologie, economie, psychologie, antropologie, aardrijkskunde, politieke wetenschappen ...), rechten, management of engineering.

Met het europubhealth programma kiest u:
 • om in het buitenland te wonen: gedurende 2 jaar, zult u wonen en studeren in ten minste 2 Europese landen en profiteren van de steun van ervaren teams in elk hoger onderwijsinstituut
 • wereldwijde gezondheid en intercultureel werk door multicultureel teamwerk, probleemgestuurd leren en een verplichte stage of practicum
 • een groot netwerk in de volksgezondheid, bestaande uit academici en professionals met een hoge expertise in het veld, evenals internationale studenten en alumni.
Als je eenmaal bent afgestudeerd aan europubhealth , kun je:
 • analyseren en aanpakken van de determinanten van gezondheidsproblemen vanuit een bevolkingsperspectief
 • het voorstellen, plannen, implementeren en evalueren van cultureel passend, evidence-based beleid en interventies voor de effectieve verbetering van de volksgezondheid in internationale, nationale en lokale contexten.
Acht gerenommeerde Europese universiteiten werken samen om de masteropleiding europubhealth te geven.

Combinaties van Pathways aangeboden binnen de 2-jarige cursus

Als student europubhealth kies je een Pathway in minimaal twee verschillende partnerlanden van het consortium in Europa. Afhankelijk van je taalvaardigheden kun je je eerste jaar in het Engels doen aan de Universiteit van Sheffield (VK), aan het University College Dublin (Ierland), in het Spaans aan de Universiteit van Granada (Spanje) of in het Frans aan de Universiteit van Luik (België) om kerncompetenties in de volksgezondheid te verwerven.

Je tweede studiejaar moet in een ander land worden gedaan op basis van je specialisatiekeuze en taalvaardigheden, dat wil zeggen aan de Universiteit Maastricht in Nederland (in het Engels), de Jagellonische Universiteit in Polen (in het Engels), aan de EHESP School of Public Health in Parijs (in het Engels), aan de EHESP in Rennes (in het Frans), aan de Universiteit van Rennes 1 (in het Frans), of aan de Universiteit van Granada in Spanje (in het Spaans).

Aan het einde van elk academiejaar nemen alle europubhealth studenten gedurende drie weken deel aan een gezamenlijke integratiemodule op EHESP in Rennes, Frankrijk (in het Engels).

Toegekende graden

Afgestudeerden van europubhealth ontvangen een dubbele (twee) master's degree bestaande uit:

Een master's degree van hun jaar 1 instelling:

 • Universiteit van Granada "Master Europeo en Salud Publica" of
 • Universiteit van Sheffield "Master of Public Health" of
 • University College Dublin - National University of Ireland "Master of Public Health" of
 • Universiteit van Luik "Master en Sciences de la Santé Publique"

Een master's degree van hun jaar 2 instelling:

 • JU Krakow "Magister op het gebied van volksgezondheid" of
 • EHESP "Master International de Santé Publique" of "Master vermelding Santé Publique - spécialité Promotion de la Santé et Prévention" of
 • EASP - Universiteit van Granada "Master Europeo en Salud Publica" of
 • Rennes 1 / EHESP "Master de Droit, Economie, Gestion - vermeld Droit de la Santé" of
 • Maastricht University "Master of Science Leadership in European Public Health".

Beide officiële nationale diploma's worden afgesloten met een prestatiecertificaat van europubhealth en een gezamenlijk diplomasupplement met details over de gekozen Pathway , cijfers en beoordelingsschalen.

Carrièremogelijkheden

Professionele kansen variëren afhankelijk van de specialisatie die wordt ondernomen en hebben betrekking op het beheer van sociale en zorginstellingen, de implementatie en beoordeling van volksgezondheidsbeleid, het beheer van gezondheidsprogramma's, risicobeheer en beoordeling, inspectie en evaluatie, audit en advies, onderwijs en onderzoek. afgestudeerden van europubhealth zijn in staat om te werken aan het beheer van duurzame en rechtvaardige gezondheidsstelsels.

Toelatingseisen

europubhealth is een tweejarig full-time programma dat open staat voor studenten met uiteenlopende maar complementaire profielen.
Om in aanmerking te komen, moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:
 • ten minste een universitaire bachelordiploma (180 ECTS) of een gecertificeerde equivalent hebben (een kopie van je laatste diploma is vereist wanneer je online solliciteert of uiterlijk vóór het begin van de cursus als je momenteel je bacheloropleiding afrondt)
 • vaardig zijn in de talen die geschikt zijn voor de gekozen mobiliteitscombinaties: Engels; Engels Spaans; Engels Frans; Spaans Engels Frans (verplichte exemplaren van taalvaardigheidstoetsen die voldoen aan de minimale toelatingseisen moeten worden verstrekt bij het online aanvragen)
 • het indienen van een volledige online-aanvraag, samen met alle verplichte documenten (diploma's, certificaten, taalcertificaten, aanbevelingsbrieven, etc.) vóór de aangegeven deadline.

NB: Aanvragers die een Erasmus: Erasmus Mundus-beurs aanvragen, moeten aan aanvullende criteria voldoen

Deelnamekosten

Deelnamekosten voor het europubhealth programma voor de intake van 2019 zijn als volgt:

 • 16.000 € voor de twee jaar studie voor niet-Europese studenten
 • 11.000 € voor de twee jaar studie voor Europese studenten *.

* Europese studenten zijn burgers van de 28 lidstaten van de Europese Unie en Macedonië, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Turkije en Servië. Houd er rekening mee dat de status van burgers uit het Verenigd Koninkrijk voor de inname van 2020 zal afhangen van de resultaten van de "Brexit" -onderhandelingen met de Europese Unie.

De deelnamekosten zijn inclusief:

 • Inschrijving in alle onderwijseenheden en modules en toegang tot gerelateerde leermiddelen
 • Toegang tot bibliotheek, documentcentra en aanverwante diensten
 • Examen, diploma en certificaat
 • Sociale evenementen tijdens integratiemodules in Rennes

De deelnamekosten zijn exclusief accommodatie, eten, internationale reizen, reizen ter plaatse of visumkosten.

Verzekering

Studenten zijn verantwoordelijk voor de aankoop van hun eigen ziekteverzekering om te voldoen aan de regels van maatschappelijk welzijn van het land dat hen verwelkomt.

De aanschaf van een WA-verzekering wordt ook sterk aanbevolen.

Erasmus: houders van een Erasmus Mundus-beurs genieten van een wereldwijde verzekeringsdekking voor de 2-jarige opleiding in overeenstemming met de minimumvereisten van het Europees Agentschap.

toepassingen

Online applicaties voor de intake van september 2020 zullen binnenkort worden geopend. Details over het nieuwe onderzoek Pathways aangeboden, toelatingscriteria en aanvraagproces worden momenteel bijgewerkt en zullen binnenkort volledig beschikbaar zijn.

Aanmeldingsdeadlines
 • Voor alle kandidaten die een Erasmus Mundus excellentiebeurs aanvragen : 15. januari 2020 (23.00 uur CET)
 • Voor niet-Europese zelf gefinancierde kandidaten die zich aanmelden voor de Universiteit van Luik voor het 1ste academiejaar: 4. maart 2020 (23:00 uur CET)
 • Voor alle kandidaten die zich aanmelden als zelf gefinancierde studenten : 6. mei 2020 (23.00 uur CET).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Eight renowned European universities, all recognized as centres of excellence in public health higher education, are collaborating to deliver Europubhealth+.

Eight renowned European universities, all recognized as centres of excellence in public health higher education, are collaborating to deliver Europubhealth+. Lees Minder
Rennes , Granada , Sheffield , Rennes , Krąków , Maastricht + 5 Meer Minder