Populaire Farmacie Programma's

Farmacie koppelt gezondheid en chemische wetenschappen aan elkaar om effectief en veilig gebruik van farmaceutische geneesmiddelen te garanderen. Apothekers spelen een centrale rol in de veiligheid van de patiënt en het optimaliseren van de volksgezondheid, en ze werken samen met andere disciplines in het creëren en ontwikkelen van medicijnen. Universiteiten over de hele wereld bieden Bachelor, Master, en doctoraatsprogramma's in de farmacie, evenals losse cursussen. Professionele apothekers hebben een solide basis van een gestructureerde en intense opleiding nodig voor hun carrière. De studieprogramma's in farmacie zijn ontworpen om studenten te voorzien van het begrijpen van de farmaceutische wetenschap in de context van de apotheekpraktijk. Afgestudeerden kunnen apothekers of apothekersassistenten worden en werken in openbare apotheken, ziekenhuizen, klinieken, of in de farmaceutische industrie. Farmacie programma's kunnen verschillende specialisaties bevatten, zoals klinische farmacie, farmaceutica, farmaceutische chemie, farmaceutische bedrijven, medicijn innovatie, of farmaceutische technologie. Je kunt ervoor kiezen om je in een full-time of part-time programma in te schrijven, en op de campus te studeren of via het internet door middel van online studies of afstandsonderwijs. Om de opleiding te vinden die het beste past bij jouw eisen, neem een ​​kijkje bij enkele van de hieronder vermelde zeer populaire Farmacie programma's. Bespaar tijd en neem voor meer informatie rechtstreeks contact op met het toelatingsbureau van de universiteit door middel van het invullen van het online formulier!

Recent toegevoegde Farmacie Programma's

All Saints University, Dominica

4-Year MD Program

Juli 18, 2017

FutureLearn

Cursus In Perioperatieve Geneeskunde In Actie

Juli 15, 2017
Verken perioperatieve medicijnen en hoe u de zorg voor de chirurgische patiënt met hoge risico's kan verbeteren. Doe mee aan deze RCoA goedgekeurde cursus.

Universiteiten in Nederlanden

Locatie wijzigen

Wat is Farmacie?

Farmacie koppelt gezondheidswetenschappen met chemische wetenschappen en richt zich op het veilig en effectief gebruik en de ontwikkeling van farmaceutische geneesmiddelen. Afgestudeerden van Farmacie opleidingen ontwikkelen nieuwe behandelingen, schrijven medicatie voor en adviseren over de reeks van mogelijke medische opties. Farmaceuten kunnen een carrière in een breed scala aan medische omgevingen hebben, zoals ziekenhuizen, farmaceutische bedrijven, drogisterijen, medische onderzoekslaboratoria en faciliteiten voor langdurige zorg. Universiteiten, farmacie scholen en medische universiteiten over de hele wereld bieden verschillende soorten opleidingen in farmacie. Op het niveau van de undergraduate kunnen studenten inschrijven in een programma voor een Bachelor of Pharmacie (BPharm, Bachelor Farmacie) of Bachelor of Science in de farmaceutische wetenschappen (BSPS), terwijl graduate studies worden aangeboden als Master of Pharmacie (MPharm, Master Farmacie) opleidingen. Echter, in veel landen is een Doctor of Pharmacy (PharmD) diploma nodig om een ​​professionele apotheker te worden; in Nederland is dit niet het geval. Voor de verdere ontwikkeling van specifieke vaardigheden en kennis op het gebied van farmacie, zijn tal van certificaten, diploma's en cursussen beschikbaar.

Wat zijn de voordelen om een Farmacie opleiding te volgen?

Een farmacie diploma biedt heel veel voordelen en carrièremogelijkheden. Afgestudeerden van farmacie programma's zijn zeer gewild in veel verschillende instellingen en hebben uitstekende potentie om een hoog salaris te verdienen. Er zijn ook voordelen op het persoonlijke vlak, aangezien een carrière in de farmacie zeer bevredigend kan zijn, en apothekers behoren tot de meest toegankelijke leden van de medische gemeenschap en worden gezien als de uiterst betrouwbare professionals vanwege de belangrijke service en zorg die zij verlenen.

Wat studeren we in een Farmacie opleiding?

Studenten van farmacie programma's krijgen meestal vakken in menselijke biologie en fysiologie, chemie, biochemie, microbiologie en immunologie, evenals farmacologie (hoe geneesmiddelen werken met het lichaam) en farmaceutica (hoe geneesmiddelen worden gemaakt). In de meeste farmacie programma's worden academische studie en onderzoek gecombineerd met praktijkervaring en het ontwikkelen van professionele apothekersvaardigheden, met daarbij ook studie van juridische en ethische kwesties, evenals studievakken gericht op interactie met patiënten. Enkele van de meest populaire specialisaties op farmaceutisch gebied gaan over farmacologie, immunologie, toxicologie, geneesmiddelen-ontwikkeling en innovatie, de klinische praktijk, farmaceutische technologie, veterinaire farmacie, farmaceutische technologie, en farmaceutisch management.

Wat voor soort carrière kun je verwachten met een Farmacie diploma?

De meest voorkomende functies voor apothekers zijn die van een ziekenhuisapotheker gericht op het verstrekken van farmaceutische medicijnen in een medische omgeving, en die van openbare apotheker die werkzaam zijn in drogisterijen en apotheken en die tot de meest zichtbare tak van farmaceutische praktijk behoren. Afgestudeerden met een diploma in farmacie kunnen een carrière in veel verschillende instellingen hebben, waaronder ziekenhuizen en chirurgie, verpleeghuizen, academische instellingen en onderzoekslaboratoria, nationale regelgevende instanties, verkooporganisatie op gebied van gezondheidszorg informatietechnologie, thuiszorg, veterinaire zorg, en farmaceutische bedrijven .

Hoeveel kost het om een ​​Farmacie opleiding te volgen?

De kosten van het behalen van een diploma in de farmacie variëren sterk en zijn afhankelijk van factoren zoals het type en de duur van de opleiding, de specifieke onderwijsinstelling, en het land van studie. Financiële bijstand in de vorm van beurzen, subsidies en toelagen om de kosten van collegegeld en levensonderhoud te dekken is zowel via publieke als private organisaties beschikbaar.

Waarom een ​​Online Farmacie studie volgen?

Online studies worden steeds populairder, en een groeiend aantal universiteiten en medische hogescholen biedt nu Farmacie opleidingen online aan. Met enkel een internetverbinding is het mogelijk om de verschillende aspecten van farmacie overal ter wereld te studeren. Online farmacie opleidingen zijn een geweldige optie voor zowel aspirant-apothekers als werkende professionals die een drukke agenda hebben of niet de mogelijkheid hebben om regelmatig naar de campus te reizen. In farmacie studies worden online programma's meestal aangeboden in een hybride format, wat betekent dat online studievakken moeten worden gecombineerd met een hands-on klinische ervaring en lab werk in een gezondheidszorg-instelling. Sommige onderwijsinstellingen vereisen van studenten in een online farmacie programma dat zij periodieke klinische sessies op de campus bijwonen, terwijl andere studenten klinische ervaring lokaal, maar onder begeleiding mogen opbouwen. Werkende apotheek professionals, die zijn ingeschreven in een online opleiding, kunnen in sommige gevallen de klinische praktijk uitvoeren op hun huidige werkplek.