• Face-to-face editie: van september 2018 tot juni 2019
  • Online editie: van oktober 2018 tot juli 2019
  • Duur: 10 maanden

In Spanje hebben we twee grote Fairs of the Natural Therapies-sectoren, zoals Expo EcoSalud en BioCultura; evenals Infarma in Madrid en Barcelona. Jaar na jaar neemt het aantal deelnemers als exposant toe door de toegenomen belangstelling van jongeren en gezinnen voor een gezonder dieet en een gezondere gezondheidszorg met minder medicijnen. Het bewijs hiervan is het groeiende aantal bedrijven in de voedings-, naturist- en farmaceutische sectoren die producten op de markt aanbieden die naast deze nieuwe filosofie van gezond en gezond leven bestaan ​​en tegelijkertijd de Spaanse televisiezenders programma's uitzenden die een leven lang promoten gezond.

In Spanje zien we dat steeds meer apotheken, artsen en andere gezondheidswerkers en parasanitarios het gebruik van medicinale planten promoten als een aanvulling of in sommige gevallen substituten voor conventionele medicijnen door empirische studies die in veel gevallen de vermindering van de effecten aantonen onderpandgezondheid die andere aanvullende problemen kan veroorzaken. Het is al heel gebruikelijk om in de apotheken en winkelcentra planten te vinden zoals valeriaan, mariadistel, munt, kurkuma, paardebloem, enz. die door capsules, infusies of als specerijen kunnen worden gebruikt voor dagelijks gebruik. Het komt steeds vaker voor dat universitaire programma's worden aangeboden door Spaanse universiteiten, zoals de Universiteit van Barcelona, ​​onder anderen.

De geneeskrachtige planten vormen een markt van enorme actualiteit, omdat hun consumptie hoog is en de geproduceerde verkopen zo hoog zijn dat ze een arbeidsmarkt vereisen van specialisten die hun inspanningen richten op een grotere kennis van de medicinale planten en natuurlijk op de hoogte zijn van de voordelen en risico's die kunnen voortvloeien uit hun consumptie. Volgens gegevens uit het jaar 2002 in Spanje, vertegenwoordigt de apotheek ongeveer 40% van de omzet van fytotherapieproducten. Deze omzet stijgt met 8 tot 10% op jaarbasis, terwijl die omzet voor herbalists / grote winkels afneemt of stabiel blijft, volgens IMS-groeigegevens in Europa.

In de rest van Europa, waar de markt voor medicinale planten veel meer ontwikkeld is, wordt de omzetgroei geschat op ongeveer 3% op jaarbasis. Duitsland is het land met het hoogste aantal verkopen van fytotherapeutische producten (33% van de totale OTC-verkoop) en het laagste percentage (14%) komt overeen met België. (Bron: Algemene Raad van officiële verenigingen van apothekers).

U kunt een aanvraag indienen voor de validatie van studiepunten voor de eigen Master in Naturopathy and Parapharmacy (60 ECTS), of voor de universitaire graad van expert in natuurgeneeskundige dieettherapie en kruidengeneeskunde (30 ECTS), en voor de universitaire graad van expert in fytotherapie (24). EC); zolang aan de toelatingseisen van elke titel is voldaan.

toegangseisen

a) Studenten met een universitair diploma (Diploma, Bachelor of Graad op een gebied van kennis): verstrek een gecertificeerde fotokopie van de titel of, bij gebrek daaraan, een gewaarmerkte of originele fotokopie van de betaling van de vergoedingen voor uitgifte van de graad. Voor studenten afkomstig uit een land dat geen lid is van het Verdrag van Bologna, moeten zij de titel of het certificaat van voltooiing van de studies verstrekken met de apostille van de beuk.

b) Studenten zonder universitair diploma: het profiel van de kandidaat wordt beoordeeld door een academische commissie om te beslissen of de student al dan niet toegelaten is tot het programma.

geadresseerd aan

Dit academische programma is bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan natuurlijke therapieën als werkinstrument in een consult.

Gericht op universitair afgestudeerden in gezondheidswetenschappen (geneeskunde, farmacie, fysiotherapie, verpleegkunde, psychologie, voeding en diëtetiek, onder anderen); evenals andere universitair afgestudeerden die de kennis van geneeskrachtige planten wensen in te vullen als een aanvulling op hun vaardigheden, zoals het geval kan zijn voor afgestudeerden in de sportwetenschappen.

Het is ook gericht op professionals van de trainingscycli van middelbaar en hoger niveau op het gebied van voedingsleer en voeding en de gezondheidszone. Gericht ook voor die mensen die een gereglementeerde, officiële studies niet kunnen erkennen en die door een vorig interview met de studiesprivoror de mogelijkheid hebben beoordeeld om het programma te ontwikkelen zodat uiteindelijk de universiteit van zijn definitieve resolutie is.

Carrièremogelijkheden

Werk in centra voor natuurlijke therapie, poliklinieken met gezondheidswerkers, wellnesscentra, revalidatiecentra, spa's, sportscholen, spa's, touroperators zoals cruiseschepen, hotels. In esthetische klinieken, in woningen of dagcentra voor ouderen. Voedingsindustrie. Consulting-adviesbureaus op het gebied van voeding, voeding en diëtetiek. Collectieve kantines, catering, hotels, kinderdagverblijven, scholen, seniorenwoningen. Sportscholen en esthetische klinieken en persoonlijk imago. Centra voor de preventie en behandeling van eetstoornissen (anorexia nervosa, boulimia nervosa, eetaanvallen ...). In parapharmacies, apotheken en dieetinstellingen, naast grote oppervlakken.

Doelstellingen en competenties

Betreed de wondere wereld van plantkunde om het therapeutische nut van planten te leren kennen en onderscheid te maken tussen die van giftige aard en hun toepassingsvorm binnen een correct gezondheidsprogramma, aangepast aan elke organische verandering en individualiteit van de persoon.

Bereid de student voor met diepe en specifieke kennis over geneeskrachtige planten, op basis van de meest recente wetenschappelijke validaties en empirisch therapeutisch gebruik.

Bestudeer de toepassing, de mate van toxiciteit en positieve en negatieve synergieën tussen dezelfde planten en andere technieken om het plantgeneesmiddel gunstig te kunnen gebruiken om de kwaliteit van leven te stimuleren, ondersteunen en reguleren vanuit een holistische natuurgeneeskundige benadering.

Opleiding te volgen in:
  • Spaans

Zie 7 andere vakken van ISMET - Formación en salud y terapias naturales »

Deze cursus is Online, Campus gesitueerd
Duration
10 maanden
Voltijd
Prijs
1,525 EUR