Geavanceerd certificaat in Magnetic Resonance Imaging

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Magnetische resonantie (MR) of magnetische resonantie beeldvorming (MRI) is een procedure die pulsen van radiogolfenergie samen met een magnetisch veld gebruikt om een ​​specifiek lichaamsgebied in beeld te brengen. Structuur en functie van het lichaam worden vervolgens gepresenteerd als anatomische beelden in de dwarsdoorsnede. MR heeft een groter weke delencontrast dan CT, waardoor gedetailleerde beelden worden gecreëerd.

Technologen die werkzaam zijn in magnetische resonantie beeldvorming kunnen werken in ziekenhuizen, beeldcentra. Volgens het Occupational Outlook Handbook zullen technologen met certificering op meer dan één gebied voor diagnostische beeldvorming, zoals MR, beter verkoopbaar zijn.

Toelatingseis

Toelating tot het MR-programma volgt de ARRT-richtlijnen voor post-primaire certificering . Een kandidaat kan momenteel zijn ingeschreven in een geschikt programma voor beeldvorming, zoals radiologie. De aanvrager moet echter vóór het begin van het MR-programma (medio augustus) de registratiestatus via ARRT op het betreffende gebied hebben bereikt. Een andere manier om te worden opgenomen is om een ​​actuele registratie te hebben voor radiografie, bestralingstherapie, echografie of nucleaire geneeskunde. Registratie van echografie kan via ARRT of ARDMS zijn. De registratie van nucleaire medicijnen kan bij de ARRT of NMTCB worden gehouden.

Als u niet aan de voorwaarde voldoet, is de voltooiing van een programma voor radiologische technologie (röntgenopname) uw eerste stap.


Hoe kunt u het Magnetic Resonance Imaging-programma aanvragen:

 1. Solliciteer op en word toegelaten tot de Washburn University , die momenteel niet is ingeschreven aan de Washburn University .
  • Als onderdeel van de online applicatie voor Washburn University , zullen studenten de mogelijkheid hebben om een ​​major / graad te verklaren. Aanvragers kunnen de Bachelor of Health Science (BHS) -graad met een major in Medical Imaging en een certificaat voor het programma Magnetic Resonance declareren.
  • Meld u aan voor het semester dat u van plan bent om met het programma te beginnen. (dwz herfst 20__)
   Acceptatie in Washburn University garandeert geen acceptatie in het Magnetic Resonance Program.
 2. Meld u aan bij het MRI-programma door de online MRI-aanvraag in te dienen, die wordt verzonden naar de MRI-programmacoördinator.
  • Dien officiële transcripties rechtstreeks in bij het Admissions Office.
  • Stuur via reguliere post of e-mail de bewijsstukken van nationale registratie (ARRT, etc.) en huidige CPR-kaart naar:
   Jera Roberts
   Magnetisch resonantieprogramma
   Washburn University
   1700 SW College Avenue
   Topeka, KS 66621


Het kerncurriculum omvat:

 • Sectionele anatomie
 • Klinische praktijk en patiëntbeheer
 • Fysica (Instrumentatie- en beeldprincipes)
 • Beeldvormingsprocedures
 • Pathologie

Een afgestudeerde van het MR-certificaatprogramma zal instapkennis en klinische vaardigheden bezitten. Het certificaat in magnetische resonantie (MR) vereist de voltooiing van een minimum van tweeëntwintig credit-uren, inclusief klinische ervaring. Alle MR-cursussen tellen mee voor de graad van Bachelor of Health Science (BHS).


Kwaliteitsindicatoren

Het programma Magnetic Resonance (MR) wordt beheerd door het Department of Allied Health, dat is gevestigd in de School of Applied Studies. Het programma curriculum op Washburn University is geaccrediteerd door de North Central Association. Het programma kan voltijds of deeltijds worden voltooid en resulteert in een certificaat van voltooiing. Na succesvolle afsluiting van het programma komen afgestudeerden in aanmerking om het post-primaire examen af ​​te leggen bij het Amerikaanse register van radiologische technici.


Onze missie

Het Magnetic Resonance-programma is gericht op de ontwikkeling van gekwalificeerde medische beeldvormingstechnologen die zorgen voor optimale patiëntenzorg.


Doel van het programma

 1. Om studenten af ​​te studeren met de theoretische kennis om te presteren als bekwame beginnende MR-technologen.
 2. Om studenten af ​​te studeren met professionele expertise en gedrag.
 3. Studenten afstuderen met het vermogen om onafhankelijke beslissingen te nemen en kritisch te denken.
 4. Om studenten af ​​te studeren met het vermogen om vakkundig voor hun patiënten te zorgen.


Betaalde arbeid

Stagepercentage 2017 - 2018: 100%

Dit percentage is gebaseerd op programma-afronders van 2017-2018 die op onze enquête hebben gereageerd en die binnen 180 dagen na voltooiing van de enquête in dienst waren.


Klinische ervaring

Als onderdeel van de vereisten voor het MRI-programma wordt wekelijks 24 uur magnetische resonantie klinisch onderwijs gegeven tijdens herfst- en voorjaarssemesters. Deze kunnen worden gerangschikt als drie dagen van acht uur of twee dagen van 12 uur in afwachting van de voorkeur van de MR-klinische locatie.

U bent verantwoordelijk voor het vinden van een MR-faciliteit voor klinisch onderwijs, aangezien u de zorginstellingen in uw geografische gebied kent. Geef het Affiliate Information Packet aan potentiële klinische sites. De sites moeten contact opnemen met de programmacoördinator, Jera Roberts, met verdere vragen.

Er moet een samenwerkingsovereenkomst worden ondertekend tussen de MR-faciliteit en Washburn University , zodat u bent gedekt door een aansprakelijkheidsverzekering.


Klinisch onderwijs omvat de volgende gebieden:

 • Beeldvormingsprocedures in de categorieën hoofd en nek, wervelkolom, thorax, buik en bekken, musculoskeletale en speciale beeldvormingsprocedures.
 • Het vermogen om kennis over te dragen naar klinische toepassing.
 • De ontwikkeling van competentie in routinescans.
 • Speciale beeldvormingsprocedures zoals beschikbaar.
 • Kwaliteitscontrole ervaring.
 • Patiëntveiligheid, geschiedenis, zorg en beoordeling, evenals informatie over patiëntenvoorlichting.
 • Gelegenheid om de resulterende MR-afbeeldingen te evalueren.


leerplan

U kunt het certificaat op een deeltijd- of fulltime basis of een beperkt aantal cursussen volgen. Het MR-programma vereist twee semesters van klinische ervaring.


Voltijdsequentie voor geregistreerde technologen

Fall Semester I

 • AL341 Sectional Anatomy and Imaging Applications - 4 credits
 • AL347 Magnetic Resonance Physics I - 3 credits
 • AL348 MR Imaging I - 3 credits
 • AL349 MR Klinische ervaring I - 3 credits

Spring Semester I

 • AL350 Magnetic Resonance Physics II - 3 credits
 • AL351 MR Imaging II - 3 credits
 • AL352 MR Clinical Experience II - 3 studiepunten


Deeltijdsequentie voor geregistreerde technologen

Fall Semester I

 • AL341 Sectional Anatomy and Imaging Applications - 4 credits
 • AL347 Magnetic Resonance Physics I - 3 credits

Spring Semester I

 • AL350 Magnetic Resonance Physics II - 3 credits

Fall Semester II

 • AL348 MR Imaging I - 3 credits
 • AL349 MR Klinische ervaring I - 3 credits

Spring Semester II

 • AL351 MR Imaging II - 3 credits
 • AL352 MR Clinical Experience II - 3 studiepunten


Out-of-state Admissions Application Disclaimer

De toelating van studenten tot een Washburn University diploma of -certificeringsprogramma dat online of op locaties buiten Kansas wordt aangeboden, is afhankelijk van de naleving door de universiteit van eventuele toepasselijke voorschriften of wetten die worden vastgesteld door de staten waarin de studenten wonen. De universiteit herziet de voorschriften die zijn opgelegd door andere staten waarin onze huidige studenten wonen om hun toepasbaarheid en de haalbaarheid van naleving van dergelijke voorschriften in de toekomst te bepalen.

Opmerking: niet alle staten staan ​​banden met Washburn University waaronder, maar niet beperkt tot, Californië, New York en North Carolina.


Deadline van de aanvraag

Prioritaire aanvragen moeten vóór 1 februari voor het volgende herfstsemester zijn ontvangen. Aanvragen worden nog tot en met 31 mei geaccepteerd voor een parttime of voltijdse inschrijving. Omdat klinisch onderwijs een onderdeel is van dit programma, moet tijd worden uitgetrokken voor het affiliatieproces met een MR-faciliteit voor najaars- en voorjaarssemesters.

Aanvaarding van zowel het programma als acceptatie op een klinische site is vereist voordat een student het programma start als voltijdstudent. Individuen worden per e-mail op de hoogte gebracht van acceptatie of niet-acceptatie door de programmacoördinator. De inschrijvingsinformatie wordt medio april verzonden, samen met een informatiepakket met de juiste formulieren.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Washburn University is a public institution with more than 7,500 students and 1,000 faculty and staff involved in more than 200 academic programs. Our programs lead to certification, associate's, bach ... Lees meer

Washburn University is a public institution with more than 7,500 students and 1,000 faculty and staff involved in more than 200 academic programs. Our programs lead to certification, associate's, bachelor's, master's, doctor of nursing practice and juris doctor degrees. Lees Minder