Read the Official Description

De International MD Program aan Vita-Salute San Raffaele University is ontworpen om een ​​nieuw soort arts te bevorderen. Deze arts zal de nodige menselijke, culturele en professionele waarden hebben tot de gezondheidszorg te bieden en ideeën uit te wisselen in de huidige geglobaliseerde wereld.

De MD-programma op de Vita-Salute San Raffaele University geniet erkenning door de World Health Organization, de British General Medical Council en door de Amerikaanse Educational Commissie voor buitenlandse medische afgestudeerden (ECFMG®).

Belangrijkste kenmerken van het programma

De belangrijkste kenmerken van het International MD-programma zijn: - Dertien ECTS-credits - gewijd aan de geesteswetenschappen: filosofie, ethiek, menswetenschappen, wetenschapsfilosofie en taal- en communicatievaardigheden worden bestudeerd voor het voorbereiden van een nieuwe arts met de culturele en professionele vaardigheden. achtergrond nodig in de geglobaliseerde wereld van vandaag.

  • Beoordeling van kennisverwerving met medewerking van een externe, onafhankelijke derde partij: dit biedt een grondige beoordeling van de voorbereiding van de student en het meten van de doeltreffendheid van het onderwijs op basis van betrouwbare internationale benchmarks; - Internationale keuzevakken en opleidingsactiviteiten in het buitenland: het curriculum is ontworpen om studenten in staat te stellen de Amerikaanse licentietests USMLE stap 1 en 2 in de juiste timing af te ronden en een deel van hun laatste jaar in het buitenland door te brengen om deel te nemen aan internationale keuzevakken en pre-residency-programma's .

  • Kleine klassen: een select en het beperkt aantal studenten per jaar toegelaten na een entree test op basis van analytische en logische vaardigheden. Studenten van verschillende achtergronden, uit alle hoeken van de wereld, gemakkelijk deel gaan uitmaken van de multiculturele omgeving van San Raffaele.

  • Engels is de officiële taal voor alle lessen, praktische activiteiten en de examens: Italiaanse taalcursussen worden in de loop van de eerste jaren aan buitenlandse studenten georganiseerd om de interactie met de patiënten in staat stellen tijdens de klinische jaren.

Studenten in San Raffaele studie in een spannende omgeving, waar doorbraken worden elke dag gemaakt bij de behandeling van acute en chronische aandoeningen. De medische school, onderzoeksinstituut en ziekenhuis San Raffaele alle bogen op state-of-the-art faciliteiten waardoor onovertroffen interactie.

Leerplan

Het curriculum van het San Raffaele International MD-programma is een solide, maar innovatief curriculum gebaseerd op de eerste twee preklinische jaar, die een vaste stof in diepgaande blik op de basis-wetenschappen die nodig zijn voor de medische professie te nemen, alsook op de menswetenschappen nodig voor het ontwikkelen een effectieve arts-patiënt relatie.

De preklinische jaren worden gevolgd door drie klinische jaar die tot doel hebben articuleren medische vaardigheden te ontwikkelen, zowel op theoretisch als praktisch niveau. De zesde en laatste jaar zal geheel gewijd aan de voorbereiding van een proefschrift en de acquisitie van gespecialiseerde begrippen die de toegang tot residenties en post-graduate programma's te vergemakkelijken.ydil

Een gepersonaliseerde curriculum: in aanvulling op de kernvakken, zullen de studenten in staat zijn om hun academische loopbaan kiezen uit een breed scala van op maat gesneden activiteiten en inzichten personaliseren.

Engels is de officiële taal voor de lessen, praktische activiteiten en examens. Italiaanse taalcursussen zal in de eerste jaren zowel worden georganiseerd om het dagelijks leven in Italië te vergemakkelijken en ook om de interactie met patiënten in staat tijdens de klinische jaren.

Het totale aantal studiepunten voorzien voor het 6 jaar medische cursus is 360 die zijn georganiseerd volgens de IMDP General Study Plan.

Volgens het aantal studiepunten behaald binnen het einde van het studiejaar wordt de student ingeschreven tot het juiste jaar. Als aan het einde van een studiejaar een student heeft meer dan 20 in totaal credits ontbreekt, hij / zij zal worden ingeschreven met het vorige jaar als een repeterende STUDENT (in het Italiaans - FUORI CORSO) en zal nog een heel jaar te halen met de ontbrekende examens.

Vereisten

De kandidaten moeten ervoor zorgen dat ze over de juiste documenten voor een enroling moeten ze selectie passeren: De minimale academische eisen voor de inschrijving aan een medische opleiding in Italië, is een high school diploma bezitten en ten minste 12 jaar van het onderwijs.

Non Italiaanse certificaten middelbare school moeten worden vertaald en gelegaliseerd door het Italiaanse consulaat / Italiaanse Cultureel Centrum, die de slotverklaring van de geldigheidsduur van de titel genaamd Disclaimer Inventory di Valore (DV) geeft.

Zonder dit document kan de universiteit niet de inschrijving, zelfs als de selectie van studenten zo voorbij is, als u twijfelt, controleer gelieve u voldoet aan de eisen met uw plaatselijke Italiaanse diplomatieke Autoriteit accepteren.

Lessen en Exam scheduling

Hier is wat algemene informatie over de lessen en examen organisatie om u te helpen begrijpen hoe het Academisch Jaar is opgebouwd.

giàHet academisch jaar begint op de eerste dagen van oktober en eindigt op 30 september.

In de eerste twee jaar is er een onderscheid tussen de lesperiode en de examenperiode en het academisch jaar is georganiseerd in twee semesters; Het eerste semester begint in oktober en eindigt in januari met de kerstvakantie in december. De maand februari is volledig gewijd aan examens (Winterexamen-sessie) Het 2de semester begint in maart en eindigt in juni.

De maanden juli en september zijn gewijd aan examens (zomer- en herfstexamen). De zomervakantie is in augustus, wanneer er geen academische activiteit plaatsvindt binnen de universiteit.

Lessen normaal beginnen om 09:00 en eindigt om 4 of 6:00 op basis van de verschillende onderwerpen en mogelijke laboratoria of praktische activiteiten. Lunchpauze is van 1 tot 2 uur. Voltijd uitgenodigd.

Vanaf de 3e jaar de lessen zijn gestructureerd in 'blokken', wat betekent dat de leerlingen zich concentreren op één onderwerp per keer, dus het semester divisie en examen sessies zijn niet zo strikt omschreven als in de eerste 2 jaar. Na elk 'blok' van de lessen van de studenten een week studieverlof en dan zijn ze het examen alvorens op naar het volgende blok.

Voor elk onderwerp kunnen er maximaal 5 examendata verdeeld over en tijdens de verschillende examenperiodes (bijvoorbeeld 2 in februari, 2 in juli en 1 september). Sommige onderwerpen kunnen vereisen mid-term examens ook.

Het Italiaanse systeem van evaluatie gaat van 18 punten en 30 cum laude, waar 18 middelen passeren en 30 cum laude overeen met eer.

sryk
Program taught in:
Engels

See 1 more programs offered by Università Vita-Salute San Raffaele »

Deze cursus is Campus based
Begindatum
Oct. 2019
Duration
6 jaar
Voltijd
By locations
By date
Begindatum
Oct. 2019
Application deadline

Oct. 2019

Location
Application deadline
Einddatum