MA Clinical Psychology Concentration

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De klinische psychologie-concentratie van het Master of Arts-programma in psychologie aan de WKU is een 2-jarige concentratie die studenten voorbereidt om succesvol zowel onderzoek als therapie uit te voeren in de multiculturele wereld van vandaag. De concentratie is praktijkgericht en biedt een brede basis voor de professional die een breed scala aan psychologische diensten op MA-niveau gaat verlenen. Afgestudeerden krijgen werk in centra voor geestelijke gezondheidszorg, revalidatiecentra, adviescentra van universiteiten en verschillende andere instellingen voor geestelijke gezondheidszorg. Veel afgestudeerden kiezen ervoor om een vervolgopleiding op doctoraal niveau te volgen en slagen hierin. Het programma heeft een voornamelijk cognitieve gedragstheoretische oriëntatie. De concentratie bereidt studenten voor op het nationale ASPPB-certificeringsexamen, vereist om psychologie te beoefenen in veel staten.

Hier zijn enkele hoogtepunten van de concentratie:

  • Kleine klassen: studenten krijgen individuele aandacht met een lage student / docentverhouding.
  • Diversiteit: We waarderen diversiteit bij onze studenten en vinden dat een diverse klas het begrip en de expertise van studenten vergroot.
  • Flexibiliteit: studenten kunnen een aantal cursussen selecteren om de concentratie individueel aan hun wensen aan te passen. Studenten kunnen ook 60 uur in de concentratie voltooien, waardoor ze in aanmerking kunnen komen voor het aanvragen van de Licensed Practising Psychologist-licentie in de staat Kentucky.
  • Practicum: Studenten voltooien drie semesters in onze Psychology Training Clinic; twee hiervan omvatten het uitvoeren van zowel beoordelingen als therapie voor cliënten. De praktische theoretische oriëntatie is cognitieve gedragstherapie.
  • Stage: studenten voltooien twee semesters bij lokale instanties, waaronder gemeenschapscentra voor geestelijke gezondheidszorg, crisisstabilisatie-eenheden en het universitair advies- en testcentrum.
  • Breedte van voorbereiding: studenten werken gedurende hun hele leven met klanten.
  • Assistentschap: Financiële ondersteuning, inclusief mogelijke vrijstelling van collegegeld buiten de staat, is op beperkte basis beschikbaar.
  • Faculteit: Alle leden van de klinische faculteit hebben een vergunning in het gebied.
Laatst bijgewerkt op sep 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Welcome to Western Kentucky University (WKU), home of the Hilltoppers. Our hilltop campus is a place of beauty and friendliness. WKU is located in Bowling Green, Kentucky, a city with a population of ... Lees meer

Welcome to Western Kentucky University (WKU), home of the Hilltoppers. Our hilltop campus is a place of beauty and friendliness. WKU is located in Bowling Green, Kentucky, a city with a population of more than 60,000 approximately 110 miles south of Louisville and 65 miles north of Nashville. WKU's Regional Campuses are located in Glasgow, Owensboro, and Elizabethtown-Fort Knox. Schedule a tour or visit our virtual tour to view our distinctive landmark on a hill overlooking the city. Lees Minder