MAN-IMAL Master - "Van dier op mens: gezondheids- en voedselrisico's analyseren en beheren"

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Ontworpen door een pedagogisch team van meer dan 80 experts: hoogleraren uit verschillende disciplines (agronomie, geneeskunde, diergeneeskunde, biologie, farmacie, recht, economie) en tal van professionals uit dezelfde vakgebieden, het programma profiteert van de steun van elk onderzoekseenheden van de partner.

Het curriculum legt sterk de nadruk op het pedagogisch gebruik van ICTE *, waardoor maximale individuele vooruitgang binnen het programma en de leerprocessen mogelijk is. Vanwege de internationale focus van MAN-IMAL worden alle cursussen in het Engels gegeven en zijn studenten, maar ook professoren van over de hele wereld welkom.

Als zodanig biedt het programma een rijke uitwisseling tussen verschillende culturen en een internationaal perspectief op volksgezondheidsonderwerpen.

Om in aanmerking te komen, moeten alle kandidaten ten minste één jaar postacademisch onderzoek hebben voltooid (gelijk aan 60 ECTS) in farmaceutische of biologische wetenschappen, medische of veterinaire studies, voedselverwerkingstechniek of landbouw.

Hoe toegang te krijgen tot ons programma

Om in aanmerking te komen voor het MAN-IMAL-masterdiploma, moeten kandidaten ten minste één jaar postuniversitair onderwijs (gelijk aan 60 ECTS-studiepunten) hebben voltooid in:

  • farmaceutische of biologische wetenschappen
  • medische studies
  • veterinaire studies
  • food process engineering of landbouw

Kandidaten die slechts een bachelordiploma hebben behaald, kunnen in aanmerking komen onder strikte voorwaarden. Als een kandidaat in totaal 36 maanden professionele activiteit heeft voltooid, waardoor de nodige mastervaardigheden zijn verworven, kan hij / zij in aanmerking komen voor een aanvraag bij de master *.

Om in aanmerking te komen, moeten studenten een minimum niveau valideren in zowel het Frans als het Engels: B2-niveau voor Engels (hoger middelbaar niveau) en A1 / A2-niveau voor Frans (beginner of elementair). Officiële certificaten in beide talen zijn vereist tijdens de aanvraagprocedure.

Let op: alle kandidaten met dit profiel zullen van geval tot geval worden bestudeerd.

* Onderworpen aan een rigoureus screeningproces .

Het collegegeld van de MAN-IMAL Master is 270 euro *.

Het collegegeld van de MAN-IMAL-master voor kandidaten die hun studie meer dan twee jaar hebben onderbroken is 6000 euro (4800 euro voor werkloze kandidaten).

* Vergoeding die waarschijnlijk zal evolueren volgens de index van het lopende jaar.

De inhoud van de Master's Degree

Het academisch jaar is verdeeld in twee semesters:

1

De studenten volgen cursussen in de vijf belangrijkste onderwijseenheden:

  • Epidemiologie
  • Gezondheidsorganisatie en beleid, management en communicatie
  • Productieketens
  • Biologische en chemische risico's
  • Risico's en voedingsverontreiniging / overdrachten

Daarnaast zullen studenten werken aan tutored projecten in multidisciplinaire groepen. Elke groep zal contact hebben met een organisatie / onderneming om te werken aan bepaalde onderwerpen gerelateerd aan One Health-thema's.

2e

Het tweede semester is volledig gericht op de stage van de student in een professionele omgeving. De student moet een scriptie schrijven op basis van de stage. De resultaten van zijn werk worden tentoongesteld in een proefschriftverdediging voor de stagementor en de tutoring teachers. De stage moet 5 maanden duren. Het kan zowel in het buitenland als in Frankrijk worden voltooid.

Internationale studenten

Alle internationale studenten moeten ervoor zorgen dat alle visumvereisten zijn ingevuld voordat ze in Frankrijk aankomen. We raden u ten sterkste aan om uw visum, indien nodig, aan te vragen bij aanmelding bij onze programma's.

Burgers van bepaalde landen MOETEN HUN VISUM AANVRAGEN via het CEF-platform.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Université de Nantes has never stopped moving forward. Faced with today’s challenges we constantly reinvent ourselves. In the last 50 years, Université de Nantes has taken training and research to the ... Lees meer

Université de Nantes has never stopped moving forward. Faced with today’s challenges we constantly reinvent ourselves. In the last 50 years, Université de Nantes has taken training and research to the highest level and, in 2015 took a spot in the Times Higher Education World University Ranking. Université de Nantes is ranked among the top 25 French universities. In these 50 years, we have considerably progressed. Lees Minder
Nantes , Hanoi , Brussel , Saint-Nazaire + 3 Meer Minder