MBChB Graduate Entry Course in geneeskunde en chirurgie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Naast ons vijfjarige MBCHB-programma Geneeskunde en Chirurgie, hebben we een vierjarige MBChB voor afgestudeerden met een eerste graad in biowetenschappen .

We zullen alleen die aanvragers voor dit programma beschouwen die zijn geclassificeerd als Home / EU.

We bieden ook een driejarig trainingsprogramma voor gekwalificeerde tandartsen die carrière willen maken in de mond-, kaak- en aangezichtschirurgie. Meer informatie vindt u op het tabblad met cursusdetails (selecteer vervolgens 'toelatingseisen').

Deze vierjarige opleiding is speciaal ontworpen voor afgestudeerden en is een uitstekende gelegenheid om de vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt om arts te worden. Vanaf het begin ervaar je de praktijk van gezondheidszorg in de gemeenschap met een gehechtheid aan de huisartspraktijk, zodat je kunt zien hoe je studies zich vertalen in de klinische praktijk.

Academisch bekwaam met een natuurlijke aanleg voor wetenschap, heb je een sterke interesse in menselijke aangelegenheden, een zorg voor het welzijn van anderen, een gevoel voor communicatie en de wens om een echt verschil te maken. Je hebt ook veel drive nodig om deze veeleisende opleiding te voltooien. Gedurende uw tijd bij ons wordt u als individu behandeld en we zullen u aanmoedigen om uw eigen professionele interesses te ontwikkelen en te verkennen.

In 2016 bleek uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSS) dat 96% van onze studenten tevreden was met de algehele kwaliteit van deze cursus.

Informatie voor aanvragers

Aan het einde van de undergraduate-cursus ontvang je je MB ChB (of gelijkwaardig) diploma, wat een primaire medische kwalificatie (PMQ) is. Het hebben van een PMQ geeft u recht op voorlopige registratie bij de General Medical Council, onder voorbehoud van de aanvaarding dat er geen geschiktheid voor de praktijk is die aandacht verdient. Voorlopige registratie is in de tijd beperkt tot maximaal drie jaar en 30 dagen (in totaal 1125 dagen). Na deze periode vervalt uw voorlopige inschrijving normaal gesproken.

Voorlopig geregistreerde artsen kunnen alleen oefenen in goedgekeurde functies van Stichting Jaar 1: de wet staat voorlopig geregistreerde artsen niet toe enig ander soort werk uit te voeren. Om een Foundation Year 1-post te krijgen, moet je je tijdens het laatste jaar van je undergraduate-cursus aanmelden via het UK Foundation Program Office-selectieschema, dat deze posten op competitieve basis toewijst aan afgestudeerden. Tot dusver hebben alle voldoende gekwalificeerde Britse afgestudeerden een plaats gevonden in het Foundation Year 1-programma, maar dit kan bijvoorbeeld niet worden gegarandeerd als er een groter aantal concurrerende aanvragen zou komen van niet-Britse afgestudeerden.

Succesvolle afronding van het Foundation Year 1-programma wordt normaal gesproken binnen 12 maanden behaald en wordt gekenmerkt door de toekenning van een certificaat van ervaring. U komt dan in aanmerking voor een volledige registratie bij de Algemene Medische Raad. Je hebt volledige registratie nodig met een licentie om te oefenen voor medische praktijken zonder toezicht in de NHS of privépraktijken in het VK.

Hoewel deze informatie momenteel correct is, moeten studenten zich ervan bewust zijn dat de regelgeving op dit gebied van tijd tot tijd kan veranderen.

Er is enige discussie over het al dan niet verwijderen van de voorlopige registratie voor nieuw gekwalificeerde artsen. Als dit gebeurt, krijgen Britse afgestudeerden volledige registratie zodra ze met succes een MB ChB (of gelijkwaardig) diploma hebben behaald. Opgemerkt moet worden dat het zeer waarschijnlijk is dat Britse afgestudeerden nog steeds een trainingsprogramma moeten aanvragen dat vergelijkbaar is met het huidige Foundation-programma en dat plaatsen op dit programma mogelijk niet worden gegarandeerd voor elke Britse afgestudeerde.

Bovendien overweegt de GMC momenteel of er een formele beoordeling moet worden ingevoerd waaraan alle artsen moeten voldoen om volledige registratie te krijgen. Hoewel er geen definitieve beslissing is genomen over de vraag of of wanneer een dergelijk examen zal worden ingevoerd, moeten aanvragers zich ervan bewust zijn dat de GMC voor ogen heeft dat toekomstige cohorten medische studenten delen van een nieuwe Britse medische licentiebeoordeling moeten doorstaan voordat de GMC hen zal toestaan registratie met een licentie om te oefenen.

Eerste jaar - Fase 1 klinische oriëntatie

Deze fase begint met een programma over biologische wetenschappen, anatomie en geneeskunde in de samenleving, aangezien je er weinig van hebt behandeld in vergelijking met je kennis van andere levenswetenschappelijke vakken. Je werkt aan probleemgebaseerde casestudy's als onderdeel van een door een tutor begeleide groep van ongeveer acht studenten, waarbij elk van jullie alle aspecten van de casestudy's behandelt. De problemen zijn gegroepeerd in vier blokken van zes weken met als thema basiswetenschappen, anatomie (inclusief vervolging), ethiek, geneeskunde in de samenleving en gedragswetenschappen, met al deze aspecten geïntegreerd in elk van de casestudy's.

Tweede jaar - Fase 2 klinische ervaring

Je zult gevestigd zijn in dezelfde Teaching Hospital Trusts die momenteel de derdejaars cursus geven voor studenten van de vijfjarige MBChB, het eerste semester doorbrengen in het ene onderwijzen van Trust en in het tweede naar het andere. Je voegt je ook bij onze vijfjarige MBChB-studenten in hun klinische wetenschappelijke lezingen, farmacologie-onderwijs en speciale studiemodules in volksgezondheid en epidemiologie. Bovendien ga je als GEC-student door met een klein onderdeel van case-based learning om je basis- en gedragswetenschappelijke opleiding te bevorderen.

Studenten van de opleiding Maxillofaciale Chirurgie beginnen in dit stadium met hun studie.

Derde en vierde jaar

U gaat nu over op klinische bijlagen met bijlagen in medische, chirurgische en andere speciale onderwerpen, zoals cardiologie, neurologie, psychiatrie, bot- en gewrichtsaandoeningen, oncologie, oor, neus en keel en peri-operatieve zorg. Je doet ook bijlagen in de verloskunde en gynaecologie, pediatrie en huisartspraktijk. Tijdens het laatste jaar kunt u al uw leer- en vaardigheden samenbrengen door de Acutely Ill Patient-gehechtheid, terwijl u zich voorbereidt om arts te worden.

Waarom deze cursus studeren

Met vijf en een half miljoen mensen in West Midlands studeer je in de grootste gezondheidsregio van het land. Door voor Birmingham te kiezen, profiteert u ook van een interdisciplinair programma dat wordt gegeven door gerenommeerde academici wiens expertise de volledige breedte van de geneeskunde omvat. Je vindt uitstekende leermiddelen en een studentgerichte, participatieve leerstijl, samen met de mogelijkheid om je studie te concentreren op de door jou gekozen interesses en carrièredoelen.

Het Medicine and Surgery-programma profiteert enorm van de zeer actieve onderzoeksomgeving in Birmingham. Het College of Medical and Dental Sciences, waarvan de Medical School deel uitmaakt, heeft een onderzoeksinkomen van meer dan £ 50 miljoen per jaar, waarbij verschillende grote centra zich richten op gebieden die voorop lopen in de medische wetenschap, waaronder kanker, diabetes, stamcelbiologie, immuniteit en ontstekingsziekten, infectie, cardiovasculaire wetenschap en veroudering.

In de laatste Research Assessment Exercise (RAE 2008) werd een groot deel van dit onderzoek beoordeeld als internationaal uitstekend en wereldleidend, en de rest werd internationaal erkend. Birmingham heeft met name het eerste Cancer Research UK Centre en werd genoemd als het toonaangevende centrum voor kankeronderzoek buiten Londen, de tweede alleen voor het Institute of Cancer Research (RAE 2008).

Toelatingseisen

We zullen normaal gesproken de aanvragers in overweging nemen die op het moment van de aanvraag een life science-diploma hebben behaald. We zullen aanvragers rangschikken op basis van de kwaliteit van hun studieresultaat, waarbij we de voorkeur geven aan degenen met een 1e klas cijfer, maar we verwachten ook rekening te houden met degenen die een resultaat hebben behaald aan de bovenkant van het 2: 1-bereik.

Kwalificaties van het secundair onderwijs worden gebruikt om kandidaten te onderscheiden. In het bijzonder verwachten we zeer goede resultaten in wetenschap, Engels en wiskunde. Als richtlijn zijn onze drempelvereisten voor A-niveau BBB, hoewel deze cijfers door concurrentie kunnen worden verhoogd. Een goede kennisbasis scheikunde is essentieel, hetzij van A-niveau of van andere vwo-examens, hetzij van de inhoud van de opleiding. Waar de hoogste kwalificatie in het Engels of Wiskunde op GCSE is, is normaal gesproken klasse A vereist.

BTEC: BTEC Extended Diploma, Diploma en Subsidiary Diploma worden niet geaccepteerd

We willen dat onze studenten de cursus beginnen met een goede kennis van biologische processen, celfuncties en celinteracties. De graden die wij als algemeen geschikt beschouwen zijn:

 • Biochemie / medische biochemie
 • Biomedische wetenschappen
 • Tandheelkunde
 • Menselijke biologie / fysiologie / farmacologie
 • Apotheek
 • Fysiotherapie
 • Psychologie (British Psychological Society geaccrediteerd programma)

Veel andere graden kunnen geschikt zijn, maar variaties tussen verschillende opleidingen vereisen dat elk programma afzonderlijk wordt bekeken (dwz syllabus beoordeeld). Waaronder:

 • De meeste biologische wetenschappen
 • verpleging
 • Sportwetenschappen / Sportstudies

MBChB-programma voor aanvragers van orale en kaakchirurgie

We bieden ongeveer vijf of zes plaatsen op een driejarige opleiding voor gekwalificeerde tandartsen die een carrière in de mond-, kaak- en aangezichtschirurgie willen nastreven en die MJDF of MFDS hebben behaald of naar verwachting zullen behalen. In tegenstelling tot de volledige cursus voor afgestudeerden, kunnen internationale aanvragers worden overwogen, maar de voorkeur wordt gegeven aan aanvragers die substantieel bewijs leveren van de klinische praktijk in het VK na het afstuderen. Het is belangrijk om blijk te geven van toewijding aan een carrière in de mond-, kaak- en aangezichtschirurgie.

Aanvragers moeten een aanvraag voor jaar 2 indienen voor de cursus Graduate-entry (A101), die moet worden vermeld op de UCAS-aanvraag. Het aantal plaatsen in dit programma hangt af van de beschikbaarheid van klinische plaatsingen.

Extra informatie

We gebruiken geen aanvullende toelatingstest zoals UKCAT of GAMSAT.

Aanvragers moeten details van al hun kwalificaties invoeren in het relevante gedeelte van het UCAS-formulier. Onvolledige aanvragen worden mogelijk niet in behandeling genomen.

Van kandidaten die een hogere opleiding volgen, wordt verwacht dat ze alle onderdelen van het beoordelingsproces hebben voltooid (inclusief het ontvangen van formele goedkeuring van correcties voor een proefschrift) voordat ze aan de cursus beginnen.

Een hogere graad of een tweede graad vervangt de bovenstaande eisen niet. Wanneer meer dan één bacheloropleiding is bestudeerd, zal het resultaat voor de eerste van het hoogste belang zijn (zelfs als het een niet-relevant vak betreft).

Voorkeur wordt gegeven aan aanvragers die een diploma van een Britse instelling aanbieden vanwege de onzekerheid bij het beoordelen van de gelijkwaardigheid van graden van buitenlandse instellingen.

Alle kandidaten die aanbiedingen ontvangen, zijn geïnterviewd.

Rijpe aanvragers: de school verwelkomt aanvragen van kandidaten die een aantal jaar eerder zijn afgestudeerd, maar zal rekening houden met de duur van de niet-gegradueerde en postdoctorale opleiding die moet worden gevolgd. Daarnaast verwachten we dat er niet meer dan vier jaar zijn verstreken sinds een belangrijke en relevante kwalificatie.

Verzachtende omstandigheden: we zijn misschien flexibel over de weg naar het bereiken van onze academische vereisten, maar we zullen de drempels niet verlagen. We zullen alleen kijken naar zeer ernstige levensgebeurtenissen die zich in een belangrijk stadium van het onderwijs voordoen; zoals afwezigheid gedurende een aanzienlijke periode van opleiding door ziekte of onverwacht overlijden van een naaste familielid. Na bespreking en ontvangst van onafhankelijk bewijsmateriaal, kunnen we bijvoorbeeld kandidaten overwegen die gedurende drie jaar A-niveaus bestuderen. Houd er rekening mee dat verzachtende omstandigheden tijdens examenperiodes ter overweging aan de desbetreffende examencommissie (s) moeten worden voorgelegd. Verdere mitigatie van tentamenresultaten zullen wij niet overwegen, verder dan de examencommissie geschikt acht.

Postdoctorale activiteit: we geven de voorkeur aan aanvragers die hun diploma hebben behaald. Uw aanvraag mag ons er niet van weerhouden dat u sinds uw afstuderen volledig betrokken bent / bent geweest bij belangrijke activiteiten. We verwachten niet dat al uw ervaringen rechtstreeks verband houden met medicijnen, maar uw zorgbetrokkenheid moet voortduren.

Herhaal medicijnaanvraag: we zullen niemand in aanmerking nemen wiens aanvraag voor een medische opleiding in Birmingham een eerder volgend interview is afgewezen. Anders zullen we degenen die voor de tweede keer medicijnen aanvragen, in overweging nemen.

Herkanscijfers: deze worden niet overwogen (behalve, zie verzachtende omstandigheden)

Overstap van een andere opleiding: we beschouwen geen kandidaten die momenteel studeren of eerder geneeskunde hebben gestudeerd.

Vereisten voor niet-academische aanbiedingen

Alle aanvaarde kandidaten moeten een formulier voor gezondheidsverklaring invullen, en sommige kunnen indien nodig worden gecontacteerd door een bedrijfsarts.

De Britse gezondheidsautoriteiten vereisen dat alle medische studenten worden gescreend om er zeker van te zijn dat ze geen drager zijn van het hepatitis B-virus. Alle aanvragers die een aanbieding accepteren, moeten:

 • Voer een bloedonderzoek uit voor hepatitis B.
 • Als ze negatief zijn, moeten ze een immunisatiekuur starten.
 • Geef hiervan vervolgens een gecertificeerd bewijs.
 • Aankomende studenten wordt sterk aangeraden om de bloedtest tijdig af te nemen.

De Britse gezondheidsautoriteiten van de regering bevelen aan dat alle medische studenten moeten worden aangeboden om te screenen op een aantal door bloed overgedragen virussen (hepatitis C en het humaan immunodeficiëntievirus en hepatitis B). U dient er rekening mee te houden dat elke gezondheidsmedewerker die is geïnfecteerd met een van deze virussen (of die niet kan bewijzen dat ze niet zijn geïnfecteerd) geen blootstellingsgevoelige procedures kan uitvoeren wanneer hij gekwalificeerd is (die worden gedefinieerd als 'die invasieve procedures waar er is een risico dat letsel van de werknemer kan leiden tot blootstelling van de open weefsels van de patiënt aan het bloed van de werknemer. '). De MBChB-cursus in Birmingham is een niet-blootstellingsgevoelige procedure-cursus, dus studenten met Hep C en / of HIV zullen tijdens de cursus geen enkel risico voor patiënten weerspiegelen. Daarom mogen studenten die positief zijn of het aanbod van een bloedtest weigeren, toch doorgaan met het programma. Hoewel medische studenten op vrijwillige basis kunnen deelnemen aan blootstellingsgevoelige procedures (bijvoorbeeld tijdens hun keuzevak). Als dit het geval is, moeten studenten worden gescreend.

Het College voor Medische en Tandheelkundige Wetenschappen vergoedt studenten met financiële moeilijkheden tot £ 200 van de kosten van hun vaccinaties. Als u in aanmerking komt voor een prijs in het kader van het National Scholarship Program (dwz in aanmerking komt voor ten minste een van de staatsvoordelen die verband houden met het recht op gratis schoolmaaltijden, geclassificeerd als zorgverlater of met een gezinsinkomen van £ 16.190 of minder), wordt u geadviseerd om kwitanties te krijgen voor eventuele gezondheidscontroles waarvoor u heeft moeten betalen. Zodra u begint met studeren aan de Universiteit van Birmingham, kunt u een vergoeding aanvragen bij het College, tot een bedrag van £ 200.

Studenten moeten een succesvolle Disclosure and Barring Service (DBS) -controle voltooien voordat ze tot het programma worden toegelaten.

Alle studenten moeten de Fitness to Practice Code of Conduct ondertekenen voordat ze binnenkomen, waarvan de details zullen worden toegezonden met een aanbiedingsbrief.

Medisch studenten worden geacht de gehele cursus bij te wonen, inclusief avond- en weekendwerk.

Kansen voor kandidaten met een handicap

We zijn positief over wat kandidaten met een handicap kunnen bereiken als toekomstige medische professionals en nemen onze verplichting om redelijke aanpassingen te maken serieus om ervoor te zorgen dat alle studenten met een handicap hun studie met succes kunnen voltooien. Alle kandidaten worden tot en met het interview beoordeeld op basis van de hierboven uiteengezette criteria, ongeacht eventuele handicap. Alle studenten, ook die met een handicap, moeten de competentiedrempels van de GMC kunnen halen. Als je een handicap aangeeft, nodigen we je uit om met ons samen te werken om te onderzoeken hoe we je studie het beste kunnen ondersteunen.

Internationale studenten

Deze volledige 4-jarige cursus staat alleen open voor thuis / EU-studenten.

Aanvragers moeten uitstekend geschreven en gesproken Engels hebben. In overeenstemming met de vereisten voor aanvragers uit het VK, verwachten we normaal gesproken klasse A in het Engels bij GCSE (of gelijkwaardig). Houd er rekening mee dat de standaard Engelse taalvereisten van de universiteit minimumnormen zijn, die waarschijnlijk door concurrentie zullen worden verhoogd.

Afhankelijk van de door jou gekozen opleiding, ben je misschien ook geïnteresseerd in een van onze Foundation Pathways , die speciaal gestructureerde programma's aanbieden voor internationale studenten wier kwalificaties niet worden geaccepteerd voor directe toegang tot Britse universiteiten.

employability

Wanneer je bent afgestudeerd met je MBChB en je twee basisjaren hebt afgerond, kun je solliciteren naar berichten in je eigen gekozen specialisatie. Voor de meeste van onze afgestudeerden zijn dit ziekenhuis- en eerstelijnsfuncties in de NHS, maar er zijn ook kansen in laboratoriumgebaseerde disciplines zoals pathologie of in onderzoek. Sommige artsen begeven zich op meer commerciële gebieden, zoals de farmaceutische industrie, de politiek of medische journalistiek en de media. Welke richting je ook kiest, je training hier geeft je een eersteklas springplank.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The College of Medical and Dental Sciences at the University of Birmingham is a major international centre for research and education in medicine, medical sciences, dentistry, nursing and physiotherap ... Lees meer

The College of Medical and Dental Sciences at the University of Birmingham is a major international centre for research and education in medicine, medical sciences, dentistry, nursing and physiotherapy. Lees Minder