MBChB in geneeskunde en chirurgie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De universiteit van Birmingham biedt u de eersteklas kans die u nodig heeft om de vaardigheden te ontwikkelen om arts te worden.

Academisch bekwaam met een natuurlijke aanleg voor wetenschap, heb je een sterke interesse in menselijke aangelegenheden, een zorg voor het welzijn van anderen, een gevoel voor communicatie en de wens om een echt verschil te maken. Je hebt ook veel drive nodig om deze veeleisende opleiding te voltooien. Gedurende uw tijd bij ons wordt u als individu behandeld en we zullen u aanmoedigen om uw eigen professionele interesses te ontwikkelen en te verkennen.

Met vijf en een half miljoen mensen in het West Midlands-gebied studeer je in de grootste gezondheidsregio van het land, met een verscheidenheid aan klinische stages. Een daarvan is het Queen Elizabeth Hospital Birmingham, naast de Medical School, die in 2010 is geopend en beschikt over ultramoderne gezondheidszorgfaciliteiten. Dit betekent dat u volop kansen krijgt om ervaring op te doen in de diversiteit van medische disciplines en te leren hoe u een breed scala aan patiënten met verschillende achtergronden en culturen kunt beheren. Vanaf het begin ervaar je de praktijk van gezondheidszorg in de gemeenschap met een tweewekelijkse gehechtheid aan de huisartspraktijk, zodat je kunt zien hoe je studies zich vertalen in de klinische praktijk.

Je opleiding in ziekenhuizen en huisartspraktijken vindt plaats binnen een goed georganiseerde academiestructuur. Heads of Academies zijn senior consultants en huisartsen die verantwoordelijk zijn voor de Medical School om ervoor te zorgen dat je een hoogwaardige training krijgt voor elk specialisme.

Je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende optionele intercalatieprogramma's die je zou volgen na je tweede, derde of vierde studiejaar. Hiermee kunt u deelnemen aan een nieuw laboratorium- of gemeenschapsonderzoek in fundamenteel of toegepast medisch onderzoek.

In 2016 bleek uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSS) dat 93% van onze studenten tevreden was met het onderwijs in deze cursus.

De Birmingham Medicine and Surgery-cursus is een geïntegreerd modulair programma dat is ontworpen om u de essentiële kennis en achtergrond te geven om aan uw eigen carrièredoelen te werken.

Het resultaat van de cursus

Postdoctorale basisopleiding en daarbuiten

Aan het einde van het undergraduate-programma ontvang je je MBBS-diploma (of gelijkwaardig), wat een primaire medische kwalificatie (PMQ) is. Het hebben van een PMQ geeft u recht op voorlopige registratie bij de General Medical Council, onder voorbehoud van de aanvaarding dat er geen geschiktheid voor de praktijk is die aandacht verdient. Voorlopige registratie is in de tijd beperkt tot maximaal drie jaar en 30 dagen (in totaal 1125 dagen). Na deze periode vervalt uw voorlopige inschrijving normaal gesproken.

Voorlopig geregistreerde artsen kunnen alleen oefenen in goedgekeurde functies van Stichting Jaar 1: de wet staat voorlopig geregistreerde artsen niet toe enig ander soort werk uit te voeren. Om een Foundation Year 1-post te krijgen, moet je je tijdens het laatste jaar van je undergraduate-programma aanmelden via het UK Foundation Program Office-selectieschema, dat deze posten op competitieve basis toewijst aan afgestudeerden. Alle voldoende gekwalificeerde Britse afgestudeerden hebben een plaats gevonden in het Foundation Year 1-programma, maar dit kan bijvoorbeeld niet worden gegarandeerd als er een groter aantal concurrerende aanvragen zou komen van niet-Britse afgestudeerden.

Succesvolle afronding van het Foundation Year 1-programma wordt normaal gesproken binnen 12 maanden behaald en wordt gekenmerkt door de toekenning van een certificaat van ervaring. U komt dan in aanmerking voor een volledige registratie bij de Algemene Medische Raad. Je hebt volledige registratie nodig met een licentie om te oefenen voor medische praktijken zonder toezicht in de NHS of privépraktijken in het VK.

Hoewel deze informatie momenteel correct is, moeten studenten zich ervan bewust zijn dat de regelgeving op dit gebied van tijd tot tijd kan veranderen.

Er is enige discussie over het verwijderen van voorlopige registratie voor nieuw gekwalificeerde artsen. Als dit gebeurt, krijgen Britse afgestudeerden volledige registratie zodra ze met succes een MBBS (of equivalent) hebben afgerond. Opgemerkt moet worden dat het zeer waarschijnlijk is dat afgestudeerden in het Verenigd Koninkrijk nog steeds een trainingsprogramma moeten aanvragen dat vergelijkbaar is met het huidige Foundation-programma en dat plaatsen op dit programma mogelijk niet gegarandeerd zijn voor alle Britse afgestudeerden.

De GMC overweegt momenteel de invoering van een formele beoordeling die Britse medische afgestudeerden zouden moeten behalen om registratie te krijgen met een licentie om te oefenen. Hoewel er geen definitieve beslissing is genomen over de vraag of of wanneer een dergelijk examen zal worden ingevoerd, moeten aanvragers zich ervan bewust zijn dat de GMC voor ogen heeft dat toekomstige cohorten medische studenten mogelijk moeten slagen voor delen van een medische vergunningbeoordeling voordat de GMC hen registratie zal verlenen met een licentie om te oefenen.

Eerste en tweede jaar

Je eerste twee jaar worden grotendeels ingenomen door modules over de structuur en functie van het menselijk lichaam. U leert hoe elk systeem wordt bestuurd en kan reageren op de eisen van het dagelijks leven en hoe deze worden beïnvloed door een ziekte en medische behandelingen. Een groot deel van de anatomie wordt geleerd in kleine groepssessies, inclusief uitgebreide ervaring met vervolging.

Je leert over de psychologie en sociologie van gezondheid en ziekte en hoe de gezondheid van hele populaties, evenals van individuele patiënten, wordt beoordeeld. Je maakt ook kennis met enkele van de belangrijkste kwesties in de biomedische ethiek, bijvoorbeeld genetische manipulatie.

Elk jaar breng je tien dagen door in de gemeenschap met huisartsen en patiënten, waarbij je biologisch en gedragstheoretisch leren koppelt aan klinische situaties met echte patiënten. Bovendien krijgt u de mogelijkheid om zelf studiegebieden te selecteren, zodat u onderwerpen kunt volgen die u interesseren.

Derde jaar

Je werkt in onze partner Teaching Hospital Trusts om je klinische basisvaardigheden verder te ontwikkelen door een goede klinische geschiedenis te nemen en patiënten te onderzoeken, en door de communicatieve vaardigheden te bestuderen die nodig zijn voor effectieve patiënt-artsrelaties. Je leert ook over veelvoorkomende ziekten en hoe je ze diagnosticeert en beheert, en je theoretische werk op het gebied van pathologie, farmacologie, volksgezondheid en epidemiologie voortzet. Onze uitstekende Community-Based Medicine-lijn gaat door en u zult uw begrip van hoe patiënten worden beheerd in de huisartspraktijk vergroten.

Vierde en vijfde jaar

U gaat nu over op klinische bijlagen in medische, chirurgische en andere specialismen zoals cardiologie, neurologie, psychiatrie, bot- en gewrichtsaandoeningen, oncologie, oor, neus en keel en peri-operatieve zorg. Je zult ook verdere bijlagen doen in verloskunde en gynaecologie, pediatrie en huisartspraktijk. Tijdens het laatste jaar kunt u al uw leer- en vaardigheden samenbrengen door de Acutely Ill Patient-gehechtheid, terwijl u zich voorbereidt om arts te worden.

Keuzevakken: twee maanden in het voorjaar van het vierde jaar worden toegewezen aan voltijdstudies naar keuze, hetzij op een afdeling van de medische school of in een ander centrum in Groot-Brittannië of, zoals de meeste studenten kiezen, in het buitenland . U kunt ervoor kiezen om uw kennis te consolideren in een onderwerp dat u al hebt bestudeerd, meer ervaring op te doen met de klinische praktijk of misschien om uw eigen klinische onderzoeksproject uit te voeren.

Dit zijn een selectie van de verschillende locaties die onze studenten hebben bezocht als onderdeel van hun keuzevak.

Training in onderzoek

Van u wordt verwacht dat u als arts op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen in de geneeskunde, maar we hebben clinici nodig om hierin een leidende rol te spelen. Deze cursus biedt u de mogelijkheid om onderzoeksvaardigheden te leren die u in uw carrière kunt gebruiken om de klinische praktijk te verbeteren en te ontwikkelen. Je kunt deze vaardigheden diepgaand ontwikkelen tijdens een geïntercaleerd programma.

Geïntercaleerde programma's

Als je een goede standaard in examens bereikt, wil je misschien profiteren van de uitstekende breedte van internationaal concurrerend onderzoek binnen de medische school door een diepgaande studie van gekozen onderwerpen gedurende een jaar. Verschillende intercalerende programma's bieden de mogelijkheid om deel te nemen aan nieuw onderzoek in zowel fundamenteel als toegepast medisch onderzoek. Dit kan gebeuren na je tweede, derde of vierde studiejaar. Beschikbare programma's omvatten laboratorium- of gemeenschapsonderzoek. Je leert medische onderzoeksgegevens analyseren en interpreteren en, belangrijker nog, je eigen nieuwe en substantiële onderzoeksproject ondernemen. Met de vaardigheden die u opdoet, kunt u bijdragen aan de ontwikkeling van een evidence-based klinische praktijk. U keert dan terug om het MBChB-programma te voltooien.

Waarom deze cursus studeren

Grootste gezondheidsregio in het VK gedekt door één medische school: met vijf en een half miljoen mensen in de regio West Midlands studeer je in de grootste gezondheidsregio van het land, naast het Queen Elizabeth Hospital Birmingham, dat betekent dat u volop kansen krijgt om ervaring op te doen in verschillende medische disciplines en om een breed scala aan patiënten met verschillende achtergronden en culturen te behandelen.

Vroeg klinisch en patiëntcontact: In elk van de eerste twee jaar van de cursus breng je 10 dagen door in de gemeenschap met huisartsen en patiënten, waarbij je biologisch en gedragstheoretisch leren koppelt aan klinische situaties met echte patiënten. Dit neemt toe in de laatste drie jaar waarin u langere periodes zult besteden aan klinische stages in onze partnerziekenhuizen.

Optionele intercalatie: tijdens je studie heb je de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende optionele intercalatieprogramma's. Deze bieden je de mogelijkheid om nieuw onderzoek te doen in fundamenteel of toegepast medisch onderzoek, wat kan gebeuren na je tweede, derde of vierde studiejaar. Beschikbare programma's omvatten laboratorium- of gemeenschapsonderzoek.

Voorbereiding op de klinische praktijk: Uw opleiding in ziekenhuizen en huisartspraktijken vindt plaats binnen een zeer georganiseerde academiestructuur. Heads of Academies zijn senior consultants en huisartsen die verantwoordelijk zijn voor de Medical School om ervoor te zorgen dat alle studenten een uitstekende opleiding krijgen in elk verschillende specialiteit.

Uitstekende alumni: veel MBChB-afgestudeerden in geneeskunde en chirurgie zijn leiders geworden in hun respectieve vakgebieden. We zijn trots om te zeggen dat onze vooraanstaande en opmerkelijke alumni zijn:

 • Charles George (MBChB, 1965) Voorzitter, The Stroke Association
 • Jane Collins (MBChB, 1978; MD 1988) Chief Executive, Marie Curie Cancer Care
 • Richard Horton (MBChB, 1986; BSc, 1983; MD, 2008), redacteur, The Lancet
 • Rowan Hillson (MBChB, 1974) National Clinical Director for Diabetes, Department of Health
 • Steve Field (MBChB, 1982) President, Royal College of General Practitioners
 • Peter Weissberg (MBChB, 1976), medisch directeur, British Heart Foundation
 • David Haslam (MBChB, 1972) President van de British Medical Association

Actief MedSoc: Bij de Universiteit van Birmingham zijn we van mening dat het studentenleven niet alleen maar werk moet zijn en dat er genoeg is om betrokken te raken bij zowel het College als de Universiteit buiten je studie om. Het College heeft een eigen vereniging die bekend staat als MedSoc. MedSoc is een overkoepelende organisatie voor een breed scala aan activiteiten, waaronder sport, sociaal, muzikaal en liefdadigheid - er is voor elk wat wils.

Toelatingseisen

 • Aantal benodigde A-niveaus: 3
 • Typisch aanbod: A * AA. Kandidaten hadden AAA inclusief biologie en chemie moeten voorspellen (NB. Menselijke biologie is acceptabel als alternatief voor biologie).
 • Algemene studies: niet geaccepteerd. Kritisch denken wordt ook niet geaccepteerd. Andere niet-standaard vakken worden mogelijk niet geaccepteerd. Neem contact met ons op voor advies.

Alle aanvragers moeten:

 • bieden aanvaardbare academische kwalificaties (zie hieronder) en
 • de UK Clinical Aptitude Test (UKCAT) afleggen en
 • woon een interview bij indien uitgenodigd.

Informatie voor internationale (inclusief EU) aanvragers wordt verstrekt in de internationale sectie.

Engelse taalvereisten

Aanvragers moeten uitstekend geschreven en gesproken Engels hebben. Houd er rekening mee dat de standaard Engelse taalvereisten van de universiteit minimumnormen zijn, die door concurrentie kunnen worden verhoogd. Minimaal moet de Engelse taal IELTS bijvoorbeeld 7,0 zijn in elk onderdeel.

Aanvragers van de Europese Unie

Er zijn een aantal factoren die de vergoedingsstatus bepalen, maar EU-onderdanen kunnen worden beschouwd als 'thuis'-studenten voor betalende doeleinden (zie hieronder). Omdat in het VK gevestigde aanvragers worden geselecteerd op basis van resultaten in elk van de twee nationale kwalificaties (bijvoorbeeld A-niveaus en GCSE's), moeten thuis / EU-aanvragers van buiten het VK examengebaseerde kwalificaties aanbieden die gelijkwaardig zijn aan deze. Enkele voorbeelden zijn hieronder:

Irish Leaving Certificate

Minimaal cijfer A in zes vakken, waaronder biologie, scheikunde, Engels en wiskunde, om rang A1 op te nemen in biologie en scheikunde. Dezelfde standaard is van toepassing op het Junior Certificaat.

Europees baccalaureaat

Een algemene score van 85%, met een minimum van 85% in de wetenschappen, om chemie en biologie als volledige opties op te nemen. Voor tussentijdse resultaten moet worden aangetoond dat aan deze norm wordt voldaan.

We eisen dat kwalificaties niet breed zijn en worden verkregen door beoordeling van de prestaties bij formele, nationale examens. Ter indicatie zijn de volgende kwalificaties op zichzelf niet acceptabel zonder bijvoorbeeld A-niveau. Deze omvatten Oostenrijkse Matura; Bulgaars diploma; Frans baccalaureaat (inclusief OIB); Duitse Abitur; Grieks (inclusief Cypriotisch) Apolytirion; Italiaans Esame Di Stato; Litouwse Brandos Atestats; Nederland "Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs" (VWO) Diploma; Poolse Matura; Portugees Diploma de Ensino Secundario; Roemeens baccalaureaat; Spaans Título de Graduado en Educación Secundaria Obligatoria (ESO) en Título de Bachiller; Zweeds Slutbetyg från Gymnasieskolan (School Leaving Certificate).

Internationaal baccalaureaat

 • Hoger niveau: 766 van chemie en biologie en een ander goedgekeurd onderwerp (in willekeurige volgorde)
 • Subsidiair niveau: de vakken moeten Engels en wiskunde bevatten als ze niet op een hoger niveau worden aangeboden (wiskundestudies zijn acceptabel).
 • Er moeten minimaal 32 punten behaald worden
 • U moet resultaten verstrekken van het Middle Years 'Program of een acceptabele GCSE-equivalente kwalificatie. MYP-resultaten worden gescoord volgens de volgende equivalenten met GCSE's: 7 = A *; 6 = A; 5 = B. Een minimum van 5 moet zijn behaald in wetenschap, Engels en wiskunde

Internationale aanvragers

We hebben maximaal 28 plaatsen beschikbaar voor studenten die tegen betaling als internationaal worden beoordeeld. Voor meer informatie over de status van vergoedingen gaat u naar www.ukcisa.org.uk. Houd er rekening mee dat bij twijfel over uw vergoedingsstatus (u bent bijvoorbeeld een Britse onderdaan die buiten de EU woont), de universiteit uw vergoedingsstatus zal onderzoeken voordat uw aanvraag voor medicijnen in behandeling wordt genomen. Als uw vergoedingsstatus niet op tijd kan worden gedefinieerd, loopt u mogelijk de kans op een interview mis.

De kwalificatie voor schoolverlating moet gelijk zijn aan A-niveaus. We zullen proberen flexibel te zijn voor die internationale aanvragers die studeren in een onderwijssysteem zonder kwalificatie die gelijk is aan GCSE. Maar we moeten erkennen dat het moeilijk is om een effectief oordeel te vellen over academisch potentieel op basis van voorspelde cijfers alleen. Schoolresultaten moeten als absoluut minimum worden verstrekt.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The College of Medical and Dental Sciences at the University of Birmingham is a major international centre for research and education in medicine, medical sciences, dentistry, nursing and physiotherap ... Lees meer

The College of Medical and Dental Sciences at the University of Birmingham is a major international centre for research and education in medicine, medical sciences, dentistry, nursing and physiotherapy. Lees Minder