Read the Official Description

De Medical Education Program is een 4-jarige opleiding met de nadruk in de eerste lijn en de duur van 166 weken. Het verleent een doctor in de geneeskunde graad (MD graad). De MD-programma bestaat uit twee jaar van de pre-klinische cursussen in de kerndisciplines van Gross Anatomie, Biochemie, Celbiologie en Histologie, Microbiologie / Immunologie, Neurowetenschappen, Pathologie, Farmacologie en Fysiologie. Tijdens het tweede jaar het orgel-systeem benadering wordt gebruikt om de fundamentele wetenschap leerinhouden integreren.

De pre-klinische jaar bieden integratie van klinische inhoud en vroege klinische ervaringen via Introduction to Clinical Skills, Pathofysiologie, Gedragswetenschappen en Basic Psychiatry. Daarnaast worden longitudinale programma's in de communautaire Medicine, Probleemgestuurd Onderwijs, Geriatrie en Medische Ethiek geïntegreerd in het onderwijsprogramma van de eerste twee jaar.

Het derde jaar vormt de kern klinische stages: Family Medicine, Interne Geneeskunde, Obstetrie en Gynaecologie, Kindergeneeskunde, psychiatrie en chirurgie. Het vierde jaar vult deze kern klinische ervaringen met geavanceerde rotaties in Interne Geneeskunde, Emergency Medicine, Radiologie, Chirurgische Subspecialties en Primary Care Selectives. Vijf maanden van electieve rotaties zorgen voor extra klinische ervaringen in verschillende subspecialty velden.

Een vijf jaar durend programma mogelijk beschikbaar voor studenten die behoefte hebben om verder te gaan in een langzamer tempo tijdens de basiswetenschappen zijn. De eerste twee jaar worden uitgebreid tot drie.

De Medical Education Program is geaccrediteerd door het Liaison Committee on Medical Education (LCME), het Midden-Staten de Commissie op het Hoger Onderwijs (MSCHE), en de Raad Puerto Rico van Onderwijs (PR-CE)

Toelatingsvoorwaarden

Gewoonlijk vier jaar undergraduate onderwijs zijn noodzakelijk voor te bereiden voor de toegang tot de medische school; evenwel speciale programma (bijvoorbeeld gecombineerde baccalaureate-MD's) zich hiertegen niet verminderd. Algemeen vormend onderwijs, dat de sociale wetenschappen, geschiedenis, kunst en talen omvat wordt steeds belangrijker voor de ontwikkeling van de arts competenties buiten de wetenschappelijke kennis domein. Ponce Gezondheidswetenschappen Universiteit suggereert sterk dat de aanvragers van toepassing met een BA / BS afgerond aan een instelling voor HBO niveau geaccrediteerd door de Raad van Onderwijs van PR of door een Amerikaanse accreditatie-organisatie. Kandidaten die een bachelor hebben afgerond wordt de voorkeur gegeven. Binnen de bacheloropleiding, worden alle aanvragers verzocht de pre-med cursussen om te voldoen aan de vereisten van de Puerto Rico Medische Raad van Artsen ( "Junta de Licenciamiento y Disciplina Médica de Puerto Rico") en zes studiepunten in de wiskunde te hebben afgerond. Voor deze vereisten, zijn online cursussen niet accepted.s. De cursussen die nodig zijn voor toelating zijn (te worden opgenomen in de bachelor's degree) als volgt:

MDprogram

* Een van de volgende: psychologie, sociologie, antropologie, politieke wetenschappen, en / of Economics.

De Engels en Spaans vereisten zijn direct taallessen (grammatica en / of literatuur). Voor het Engels vereiste klassen van andere diensten beschreven als "intensive schrijven" kan worden beschouwd als vervanging.

In aanvulling op de bovenstaande eisen, raden wij natuurlijk het werk in de Biochemie, Celbiologie, Genetica, Microbiologie, Liberal Arts en / of Humanities.

 • Volledig tweetalig in het Engels en het Spaans (lezen, schrijven, spreken en verstaan)
 • Minimum GPA van 2,7 op een vier-puntsschaal (zoals berekend door AMCAS) is vereist voor het aanbrengen; onze gemiddelde is 3,5.
 • Minimum Science GPA van 2,7 op een vier-puntsschaal (zoals berekend door AMCAS) is vereist voor het aanbrengen; onze gemiddelde is 3,2.
 • De voltooiing van een graduaat in de wetenschap of de gezondheid aanverwante veld kan worden gebruikt om de GPA en Wetenschap GPA van de bachelor's degree in de plaats.
 • Minimum MCAT score is 494 - Niet meer dan drie pogingen zullen worden beschouwd - scores MCAT uiterlijk drie jaar voorafgaand aan het aanbrengen aan PHSU.

Binary programma

Ponce Gezondheidswetenschappen Universiteit heeft een gecombineerde baccalaureaat-MD-programma in consortium met twee particuliere universiteiten:

 1. Pauselijke Katholieke Universiteit van Puerto Rico op Ponce (PUCPR) - Het programma met PUCPR omvat twee jaar van de pre-medische cursussen op PUCPR en vier jaar in de geneeskunde aan PHSU. U moet contact opnemen met hun General Science Department op 787- 841-2000 voor meer informatie.
 2. Interamerican Universiteit van PR bij Ponce (UIA) - Het programma met UIA omvat drie jaar van de pre-medische cursussen op UIA en vier jaar in de geneeskunde aan PHSU. U moet contact opnemen met hun Science Department op 787-284-1912 voor meer informatie.

Elke universiteit is verantwoordelijk voor de selectie van de kandidaten om deel te nemen. Zij worden gekozen onder degenen die uitstekende prestaties in High School en College Board examens laten zien. Voor PHSU, moeten deze kandidaten voldoen aan alle vereisten, maar worden verzocht een minimum MCAT score van 20. Zodra de student voldoet aan de toelatingseisen benodigdheden, automatisch worden toegelaten tot Ponce Health Sciences University. Aanvragen worden verwerkt via AMCAS.

Selectiecriteria

Bij de beoordeling van de kandidaten, de toelatingscommissie selecteert de beste van alle kandidaten toe te passen. PHSU zoekt studenten van integriteit en volwassenheid die zorg voor anderen, leiderschap potentieel en een positieve houding voor het werken met mensen te laten zien. De voorkeur wordt gegeven aan de lokale bewoners, maar aanvragers uit het Amerikaanse vasteland zijn ook uitgenodigd om te solliciteren.

De toelatingscommissie beoordeelt aanvragen overwegen een aantal factoren, waaronder:

 1. Academische prestatie
 2. MCAT scores
 3. Aanvrager essay
 4. Buitenschoolse activiteiten
 5. Levenservaringen
 6. Ervaring op het gebied van de gezondheidszorg (onderzoek, buurtwerk)
 7. interviews
 8. Aanbevelingsbrieven

Aanvaard aanvragers die nog steeds de mate worden ingevuld, moeten met succes alle cursussen in de voortgang te voltooien op academisch niveau waren zij presteren op het moment van de aanvraag.

Advance Standing

Geavanceerd Standing (Transfer)

De MD Geavanceerde Permanent Comité zal aanvragen voor de overdracht van andere medische scholen om het tweede of derde jaar van de MD-programma te overwegen. Aanvragers moeten in goede academische reputatie. Studenten met een academisch of disciplinaire sancties komen niet in aanmerking voor overdracht. Studenten op zoek naar transfer van LCME erkende scholen kunnen worden toegelaten tot het niveau waarop zij solliciteren, mits hun curriculum is gelijk aan die van PHSU.

Het aantal aanvaardingen zal altijd afhangen van de beschikbaarheid van leegstaande ruimten. . De voorkeur wordt gegeven aan de lokale bewoners.

Collegegeld: zal worden in overeenstemming met het studiejaar waarop de aanvrager zal worden ingeschreven in.

Geavanceerde Standing Toelatingsvoorwaarden

 • Present bewijs van een bachelor's degree van een instelling voor college-niveau geaccrediteerd door de PR van de Raad van Onderwijs of door een Amerikaanse accreditatie-organisatie en voldoen aan de volgende cursussen:
MDadv

* Een van de volgende: psychologie, sociologie, politieke wetenschappen, economie, of Anthropology

 • Undergraduate GPA van 2,7 of hoger (op een vier-puntsschaal)
 • Volledig tweetalig in het Engels en het Spaans (lezen, schrijven, spreken en verstaan)
 • Gehouden met de MCAT
 • Schrijf een bona fide student met een goede reputatie op zijn / haar Medical School
 • Hebben afgerond cursussen in de medische school gelijk aan curriculum PHSU voorafgaand aan het jaar waarvoor toelating wordt gevraagd.
 • USMLE Stap 1 bij voorkeur goedgekeurd bij de eerste poging (toe te passen voor de toelating tot het derde jaar)
 • De student moet de volgende in te dienen:
 • Officiële transcript van alle instellingen aanwezig (undergraduate en graduate)
 • Officiële transcript van de medische school waar de kandidaat is op zoek naar de overdracht
 • Brief van de goede reputatie van de decaan van de medische school
 • Er worden twee aanbevelingsbrieven van professoren, academische adviseurs of klinische toezichthouders uit de medische school die de student is het bijwonen van, wie kan reageren op zijn / haar academische prestaties, karakter en interesses.
 • Brief met uitleg over de reden (en) voor het zoeken naar transfer naar PHSU
 • Verklaring van geen Penal Record (Police Clearance / Background Check)
 • Aanvraagkosten van US $ 75, niet worden gerestitueerd

Bij aanvaarding zijn alle studenten verplicht om het volgende in te dienen:

 • Schriftelijke bevestiging van acceptatie en een niet-terugbetaalbaar voorschot van $ 100,00 om de zetel in het invoeren klasse veilig te stellen.
 • Fysieke Tentamen (met behulp van een formulier dat door het Admissions Office)
 • Gezondheidscertificaat van het ministerie van Volksgezondheid van PR
 • Bewijs van up-to-date immunisatie record (moet bevatten Varicella, Td volwassenen, BMR en drie doses hepatitis B).
 • Beleid inzake technische normen
 • Andere documenten worden aangemeld als relevant.

Klassen en klinische rotaties beginnen elk jaar in juli.

Hoe meld ik mij aan

Aanvraag voor toelating tot MD Geavanceerde Permanent kan ook persoonlijk te verkrijgen op het Admissions Office.

De deadline voor het indienen van een volledige aanvraag is 15 mei van hetzelfde jaar toelating wordt gevraagd.

Program taught in:
Engels

See 7 more programs offered by Ponce Health Sciences University »

Deze cursus is Campus based
Begindatum
Juli 2019
Sept. 2019
Feb. 2020
Duration
4 - 5 jaar
Voltijd
Prijs
142,613 USD
By locations
By date
Begindatum
Juli 2019
Application deadline
Begindatum
Sept. 2019, Feb. 2020
Application deadline

Juli 2019

Location
Application deadline
Einddatum

Sept. 2019, Feb. 2020

Location
Application deadline
Einddatum