Populaire Categorieën

Populaire MD

Doctor in de geneeskunde (MD) is de hoogste graad voor artsen en chirurgen. Afhankelijk van het land, kan het ofwel een professionele doctoraat zijn (zoals in de USA of Canada), of een onderzoeksgraad (zoals in de UK of Duitsland). Doctor in de Geneeskunde opleidingen zijn ontworpen om zeer bekwame medische professionals op te leiden die kunnen omgaan met medische problemen en uitdagingen in zeer uiteenlopende situaties. Het studieprogramma voor een MD-diploma combineert meestal academische opleiding met geavanceerde klinische ervaring door middel van hands-on praktijk in een gezondheidszorg instelling, bijvoorbeeld in ziekenhuizen, klinieken, medische centra of verpleeghuizen. MD programma's kunnen tal van specialisaties hebben zoals huisartsenpraktijk, chirurgische geneeskunde, fysiotherapie, gynaecologie, cardiologie, oncologie, psychiatrie, en andere richtingen. Er worden veel Doctor in de Geneeskunde opleidingen aangeboden door toonaangevende universiteiten en andere onderwijsinstellingen over de hele wereld. Begin jouw zoektocht naar de opleiding die het beste past bij jouw wensen door een kijkje te nemen bij enkele van de hieronder vermelde meest populaire MD programma's!

Recent toegevoegde MD's

Caucasus International University

Medical Doctor (MD)

November 18, 2018
Medisch onderwijs is een belangrijke voorwaarde voor een succesvolle toekomstige medische praktijk. Hervormingen die zich in het land voordoen, internationalisering en vereisten van integratief leren komen voort uit de noodzaak van medische educatie om te voldoen aan internationale normen.

IGEC

Studeer Bachelor in de geneeskunde en Bachelor in de farmacie aan verschillende universiteiten in Jordanië

September 23, 2018
Near East University Faculteit Geneeskunde is een jonge faculteit. Het belangrijkste doel is om medische educatie, pre- en post-graduation evenals medische educatie te bieden. Door middel van dit onderwijs wil het studenten opleiden die in staat zijn om de problemen op te lossen waarmee ze geconfronteerd kunnen worden, die geloven dat medische educatie… [+] een levenslange opleiding is en toegewijd zijn aan het dienen van de mensheid, respectvol voor hun patiënten, attent en verantwoordelijk en die van hoog kaliber. [-]

Saint James School of Medicine

MD-programma

September 13, 2018
Wij bieden u een betaalbare, praktische medische opleiding om u voor te bereiden op een lange, lonende medische carrière. Ons top MD-programma omvat de basis- en klinische wetenschappen. Het 10-semester-programma neemt je mee naar stap 1 en stap 2 van USMLE, naar je afstuderen met je doctor in de geneeskunde (MD).

Universiteiten in Nederlanden

Locatie wijzigen

Wat is een Doctor in de Geneeskunde (M.D.)?

Wat is een Doctor in de Geneeskunde (M.D.)?

Doctor in de geneeskunde (MD) is een afsluitende academische opleiding voor artsen en chirurgen. MD programma's worden zeer gewaardeerd en bieden medische studenten geavanceerde klinische ervaring en een solide academische basis die ze nodig hebben om de volgende stap in hun carrière in de gezondheidszorg te nemen. MD kan verwijzen naar verschillende soorten medische graden, afhankelijk van het land. In landen die de Amerikaanse traditie volgen, is een MD de graad die wordt uitgereikt na het afstuderen aan de medische school, terwijl in landen die de Britse traditie volgen, een MD kan verwijzen naar een onderzoeksdoctoraat, of een ​​eredoctoraat. In de USA en Canada moeten undergraduate studenten die aan een medische school willen studeren, moet eerst slagen voor een voorbereidend educatief traject of pre-med. Deze voorbereidende studie omvat diverse activiteiten, zoals pre-med studievakken, onderzoek, klinische ervaring, vrijwilligerswerk, alsmede de aanvraagprocedure.

Wat zijn de voordelen van het behalen van een Doctor in de Geneeskunde (MD)?

Het behalen van een MD-diploma heeft belangrijke voordelen op zowel gebied van de carrière als op het persoonlijke vlak. De meeste artsen en chirurgen ontvangen bovengemiddelde salarissen, hetgeen uiteraard variëert volgens de specialisatie van de arts, ervaring en de specifieke instelling. Artsen zijn zeer gewild in alle uithoeken van de wereld, en een ander voordeel van het behalen van een MD graad is de toekomstige werkstabiliteit. Hoewel het werk van een arts een emotionele tol kan dragen en stressvol kan zijn, kan het tegelijkertijd zeer lonend zijn, omdat het doel is om mensen te helpen, en artsen krijgen veel respect en erkenning voor hun werk en hun bijdrage aan de gemeenschap .

Wat studeren we in een Doctor in de Geneeskunde (MD)?

Medisch Artsen krijgen geavanceerde opleiding in anatomie en fysiologie. Ze krijgen ook training in ethiek en de juridische aspecten van het beoefenen van de geneeskunde, ze ontwikkelen leiderschapsvaardigheden, gaan om met patiënten, en leveren directe gezondheidszorg. De meeste artsen voltooien een co-assistentschap op basis van hun carrière-richting, en het duurt meestal ten minste drie jaar om de coschappen te voltooien. Co-assistenten voeren een aantal verschillende taken uit; bijvoorbeeld, ze doen lichamelijke onderzoeken, maken verslagen van de patiënt-gegevens, en interpreteren lab informatie. MD's kunt kiezen uit veel specialisaties, zoals huisartsenpraktijk, familie geneeskunde, fysiotherapie, tandheelkunde, psychiatrie, oncologie, kindergeneeskunde, gynaecologie en verloskunde, neurologie, en gerontologie, om er een paar te noemen.

Wat voor soort carrière kun je verwachten met een Doctor in de Geneeskunde (MD) diploma?

Artsen zijn geavanceerde medische vakmensen, en het grootste deel van hun werk gaat over de behandeling van verwondingen en ziektes bij mensen. Ze schrijven ook medicijnen voor, diagnosticeren aandoeningen, geven opdracht voor diagnostische testen, en maken verslagen van de patiënt-informatie. Een artsen opleiding kan leiden tot een mooie carrière in ziekenhuizen, medische centra, klinieken, of verpleeghuizen. Artsen kunnen ook hun eigen particuliere praktijk te beginnen, in plaats van te wachten op een baan bij een medische faciliteit.

Hoeveel kost het om een ​​Doctor in de Geneeskunde (MD) opleiding te volgen?

De kosten van een artsen-opleiding variëren sterk, afhankelijk van het land, de specifieke medische school of universiteit, en de aard van de opleiding. Inschrijven in een MD-programma kan vaak een behoorlijke investering zijn; echter, veel medische studenten krijgen enige vorm van financiële steun. Er zijn beurzen, beurzen, subsidies en andere vormen van financiële hulp beschikbaar vanuit zowel publieke als private organisaties, werkgevers, en non-profit organisaties. Sommige medische scholen bieden assistentschappen, stipendia, en on-campus onderwijsmogelijkheden om medische studenten te helpen bij het financieren van hun opleiding.

Waarom zou je een artsenopleiding of een ​​Doctor in de Geneeskunde (MD) opleiding Online volgen?

Online medische studies geven studenten de flexibiliteit om naast hun andere verplichtingen zoals werk en gezin, voor hun medische graad te studeren. Echter, volledig online MD-programma's en online pre-med-programma's zijn zeldzaam, aangezien veel hands-on training en instructie nodig is om top-niveau professionals voor te bereiden op hun werk in de gezondheidszorg. Daarom worden meestal slechts enkele studievakken in MD-programma's online aangeboden.

Wat is het verschil tussen MD en PhD in Gezondheidswetenschappen?

Het MD-titel wordt vaak verward met de titel van PhD in Gezondheidswetenschappen. Terwijl MD en PhD allebei hogere diploma's zijn, worden afgestudeerden met een MD titel geassocieerd met het behandelen van patiënten en het voorschrijven van geneesmiddelen, terwijl de titel van PhD in Gezondheidwetenschappen meer onderzoeksgericht is en het indienen van een proefschrift vereist.