MPH Global Public Health

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Wat zijn de belangrijkste uitdagingen bij het aanpakken van gezondheidsdeterminanten, ongelijkheden en resultaten in een steeds meer geglobaliseerde wereld?

Overzicht

Volksgezondheid is een groeiend probleem met kwesties als obesitas en andere complexe aandoeningen die een behoefte aan onderwijs en gespecialiseerde training in de gezondheidssector vereisen.

Deze nieuwe masters in Global Public Health bieden een basis voor training in volksgezondheid en blootstelling aan wereldwijde gezondheidsanalyse, politiek, beleid, systemen en praktijken.

U zult zich concentreren op mondiale volksgezondheidskwesties, geleid door de Sustainable Development Goals (SDG's), vastgesteld door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in 2015:

 • Reproductieve, maternale, pasgeboren en kindergezondheid
 • Infectieziekten
 • Niet-overdraagbare ziekten (NCD's) en geestelijke gezondheid
 • Letsel en geweld
 • Universele gezondheidsdekking (UHC) en gezondheidssystemen
 • Milieurisico's
 • Gezondheidsrisico's en uitbraken van ziekten

Je ontwikkelt een diepgaand begrip van de gezondheidsuitdagingen waarmee bevolkingsgroepen en naties worden geconfronteerd in een steeds meer geglobaliseerde wereld.

Kenmerken en voordelen

 • Beschikt over vaardigheden voor het plannen, beheren en evalueren van gezondheidsdiensten voor ziektepreventie, gezondheidsbescherming en gezondheidsbevordering.
 • Bestrijkt veel van de gebieden die nodig zijn voor het afleggen van deel A van het onderzoek van de faculteit volksgezondheid.
 • Onze cursus heeft een deeltijdoptie om u te helpen bij uw studie te passen.
 • Ons onderwijsteam bestaat uit professoren en lezers in epidemiologie, volksgezondheid, sociologie, gezondheidsbevordering en geestelijke gezondheid.

Carriere vooruitzichten

Deze cursus biedt een basis voor het ontwikkelen van een breed scala aan professionele carrières in de volksgezondheid en epidemiologie.

De volksgezondheid richt zich op bevolkingsgroepen en gemeenschappen, in tegenstelling tot individuen, wat leidt tot potentiële carrières in openbare of overheidsdiensten, onderzoek, NGO's en de vrijwilligerssector. Hoewel een aantal veel voorkomende thema's in deze cursus aan bod komen, kunt u zich specialiseren in functies variërend van onderzoek naar gezondheidsdiensten, analisten in de volksgezondheid, adviseurs over gezondheidsbeleid, beheersing van overdraagbare ziekten of directeuren van de volksgezondheid.

Toelatingseisen

Een eerste graad (2: 1 of hoger) in een relevant vakgebied en Engels, wiskunde en een wetenschap aan GCSE op graad AC of internationaal equivalent. Buitenlandse aanvragers vereisen IELTS met een algemene score van 7,0 (niet minder dan 6,0 in elk afzonderlijk onderdeel).

De aanvragers met de hoogste scores voor persoonlijke verklaringen zullen worden uitgenodigd voor een interview, dat persoonlijk of online kan zijn (naar goeddunken van toelatingsbegeleiders) als onderdeel van het aanvraagproces.

Verplichte voorafgaande studie en relevante ervaring

Deze cursus staat open voor alle universitair afgestudeerden in een gezondheids- of gezondheidsgerelateerd beroep. Degenen met een medische graad moeten een jaar professionele ervaring hebben na de registratie. Aanvragers met een niet-gezondheidsgerelateerde bachelordiploma moeten in staat zijn om voldoende kennis of ervaring op het gebied van de volksgezondheid aan te tonen.130330_Hands-onwithHealth.JPG

cursus details

In deze cursus onderzoekt en reflecteert u op de uitdagingen van het voorkomen van ziekten, het aanpakken van ongelijkheden op gezondheidsgebied en het analyseren van resultaten in een steeds meer geglobaliseerde wereld.

De cursus is georganiseerd als vijf kern onderwezen eenheden (90 studiepunten), twee optionele onderwezen eenheden (30 studiepunten), en een 60 credit proefschrift project.

Je analyseert kritisch onderwerpen van ziektepreventie en gezondheidsbevordering tot de culturele en historische omstandigheden die het beleid en de praktijk van de volksgezondheid bepalen.

Je voltooit een onder toezicht gezet, onafhankelijk onderzoeksproject van 10-15.000 woorden voor een diepgaand onderzoek van een gekozen gebied van wereldwijde volksgezondheid. Proefonderwerpen kunnen een gebied van volksgezondheid omvatten dat relevant is voor uw werk- en loopbaanplannen, systematische of verhalende literatuuroverzichten of secundaire gegevensanalyse.

De cursus wordt gegeven via verschillende onderwijsmethoden, waaronder lezingen, seminars, workshops en computergebaseerde activiteiten, evenals groepswerk in samenwerkingsverband. We gebruiken onze online leeromgeving (Moodle) om onze onderwijsactiviteiten te ondersteunen en elektronische toegang tot alle lesmateriaal te garanderen.

Je wordt beoordeeld via een reeks methoden, waaronder essays, multiple-choice beoordelingen, beoordelingen van beleidsdocumenten, reflecterende logs, mondelinge presentaties, schriftelijke examens en een begeleid proefschrift.

Van fulltime studenten wordt verwacht dat ze op alle roosterdagen aanwezig zijn. Deeltijds aanwezigheid is afhankelijk van het jaar waarin u kern- en optie-eenheden neemt.

Jaar 1

In deze cursus bestudeer je de volgende kerneenheden:

 • Wereldwijde uitdagingen voor de volksgezondheid in de 21ste eeuw
 • Epidemiologie en statistiek voor de volksgezondheid
 • Sociologische methoden voor de volksgezondheid
 • Op feiten gebaseerde volksgezondheid en gezondheidsbevordering
 • Internationale gezondheidssystemen en -beleid
 • Proefschrift
Core Units

Wereldwijde uitdagingen voor de volksgezondheid in de 21ste eeuw

Dit is een inleiding tot het brede onderwerp van wereldwijde gezondheid, waarbij wordt overwogen om ongelijkheden op gezondheidsgebied te verminderen; ziektepreventie en gezondheidsbevordering; gezondheidsbescherming rond infectieziekten, milieurisico's en uitbraken van ziekten; samenwerking tussen verschillende sectoren van de samenleving; participatie van de gemeenschap; basisgezondheidszorg; en internationale samenwerking.

Epidemiologie en statistiek voor de volksgezondheid

Op deze unit ontwikkel je inzicht in oorzaken en preventie van ziekten en het belang van factoren die verband houden met uitkomsten; interpreteren van maatregelen van prevalentie, incidentie en effect van ziekte; onderscheid maken tussen associaties en causale relaties; basisconcepten, definities en methoden van epidemiologisch onderzoek en het wereldwijde nut ervan; gebruik van geschikte maatregelen voor verschillende hypothesen, studieontwerpen of populaties; rol van surveillancesystemen (ruimtelijk en tijdelijk) in de volksgezondheid; theoretische en praktische kennis van algemeen toegepaste statistische analyses binnen de volksgezondheid en epidemiologie; en hoe regressiemodellen kunnen worden geselecteerd, toegepast en geïnterpreteerd om studies in volksgezondheidswetenschappen uit te voeren met epidemiologische gegevens met behulp van geschikte statistische software.

Sociologische methoden voor de volksgezondheid

Deze eenheid geeft je een inleiding tot de toenemende betrokkenheid en het belang van sociologische methoden bij het ontwikkelen en beheren van volksgezondheidsinterventies. Deze module onderzoekt het belang voor de volksgezondheid van percepties van risico's, kwetsbaarheid en verantwoordelijkheid voor ziekte en gezondheidszorg; preventieve gezondheids- en schadebeperkende praktijken; de ervaring van ziekte en de sociale relaties van ziekte; de culturele en historische omstandigheden die het beleid en de praktijk van de volksgezondheid bepalen; en de politieke economie van ziekte en gezondheidszorg.

Op feiten gebaseerde volksgezondheid en gezondheidsbevordering

Dit is een inleiding over hoe evidence-based volksgezondheid verband houdt met het evalueren van behoeften aan nieuwe of verbeterde programma's of praktijken; het identificeren van het best beschikbare bewijsmateriaal over programma's en werkwijzen die mogelijk aan de behoeften voldoen; het verzamelen van de best beschikbare informatie over geschikte programma's en praktijken; het selecteren van programma's die aansluiten bij de behoeften en waarden van de gemeenschap en de bevolking; en het evalueren van de impact op gezondheid en welzijn van de uitvoering van geselecteerde programma's.

Internationale gezondheidssystemen en -beleid

Met deze unit kunt u inzicht krijgen in hoe samenlevingen zich organiseren bij het bereiken van collectieve gezondheidsdoelen, hoe verschillende instanties samenwerken in het beleid en de implementatieprocessen om bij te dragen aan beleidsresultaten en de manieren waarop gezondheidsbeleid gezondheid kan vormen en worden gevormd systemen en de bredere determinanten van gezondheid.

Proefschrift

Dit is een onafhankelijk onderzoeksproject dat een diepgaand onderzoek van een gekozen gebied van mondiale volksgezondheid onder toezicht van mei tot september uitvoert. Het onderzoeksgebied moet aansluiten op een relevant en actueel academisch gebied van onderzoek naar de volksgezondheid en de onderling verbonden mondiale dimensie (s) in overweging nemen.

Afdeling verpleegkunde

Onze afdeling Verpleegkunde is een groot team van specialisten, dat vele aspecten van verpleging en gezondheidszorg behandelt, en echt inzicht en ervaring in de professionele praktijk biedt. De afdeling is gepassioneerd en enthousiast om studenten te helpen hun doelen te bereiken en werkt daarbij aan de missie om niet alleen academische kwalificaties te bieden, maar studenten uit te rusten met de tools om professionals te worden.

vergoedingen

Bijkomende kosten

Alle boeken die nodig zijn voor de cursus zijn verkrijgbaar bij de bibliotheek. De universiteit heeft ook pc-labs en een leenservice voor laptops. Veel studenten kiezen er echter voor om enkele van de kernboeken voor de cursus en / of een laptop te kopen. Studenten moeten mogelijk ook hun opdrachten en andere documenten afdrukken. De afdrukkosten op de campus beginnen vanaf 5 p per pagina. Geschatte kosten zijn £ 300 voor een laptop tot £ 100 voor boeken en afdrukken. Totale optionele kosten: £ 400

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Manchester Met has a proud heritage dating back to 1824. We are also one of the largest universities in the UK with over 38,000 students. We have over 3,500 international students from more than 140 c ... Lees meer

Manchester Met has a proud heritage dating back to 1824. We are also one of the largest universities in the UK with over 38,000 students. We have over 3,500 international students from more than 140 countries. We are ranked amongst the world’s top 200 universities under 50 years old according to the Times Higher Education Young University Rankings 2019 which is a measure of our commitment to delivering and supporting quality research and teaching. Lees Minder