MPhysiotherapie - Sport- en bewegingsgeneeskunde

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Dit nieuwe vierjarige programma is bedoeld voor studenten die kennis en vaardigheden willen ontwikkelen die specifiek relevant zijn voor sport- en bewegingsinstellingen, maar ook voor meer traditionele fysiotherapieomgevingen.

Afgestudeerden behalen een professionele masterkwalificatie op het gebied van fysiotherapie, waardoor er een reeks carrièremogelijkheden ontstaat als fysiotherapeut in de sectoren sport, beweging en gezondheid en welzijn. Het vormt ook de basis voor een verder onderzoek.

MPhysiotherapie Sport and Exercise Medicine bevat alle modules van het hoog aangeschreven BSc (Hons) fysiotherapieprogramma van de universiteit. Dit curriculum wordt uitgebreid met extra sport- en bewegingsspecifieke modules, uitgebreid onderzoek en de mogelijkheid om een EHBO-kwalificatie te behalen - het verbeteren van je kansen om te werken in een sportspecifieke omgeving.

Je zult verschillende stages in professionele en amateursportomgevingen uitvoeren, waaronder de Fysiotherapie- en Sportrevalidatiekliniek van de universiteit, evenals andere fysiotherapieomgevingen.

Professionele accreditatie

Deze cursus is goedgekeurd door de Chartered Society of Physiotherapy (CSP) en de Health and Care Professions Council (HCPC), de wettelijke instantie voor Allied Health Professionals. Tegen het einde van je studie kom je in aanmerking om registratie bij de HCPC aan te vragen en kom je in aanmerking voor een volledig lidmaatschap van de Chartered Society of Physiotherapy (CSP).

107994_physiologos.png

rankings

We staan op de 8e plaats in het VK voor fysiotherapie in de Complete University Guide 2020.

Het team Fysiotherapie en Sportrehabilitatie van de University of Bradford is nationaal erkend met een Collaborative Award for Teaching Excellence (CATE) van AdvanceHE, de meest prestigieuze teamprijs die beschikbaar is voor leren en onderwijzen in het hoger onderwijs.129565_Untitled1.png

Toelatingseisen

A-Levels

 • 136 UCAS-tariefpunten van drie volledige A-niveaus met een minimum cijfer B in biologie, menselijke biologie, sportwetenschap of PE. Algemene Studies wordt niet geaccepteerd.

Houd er rekening mee dat wanneer een wetenschaps A-niveau wordt afgelegd, de universiteit vereist dat de aanvragers het praktische element doorgeven (voor A-niveaus toegekend vanaf augustus 2017).

BTEC Extended Diploma

 • DDD in een relevant onderwerp voor gezondheid, wetenschap of sport. Applied Science BTEC Extended Diploma-aanvragers hebben minimaal één Biology-eenheid op Distinction nodig.

Aanvragers van toegangsprogramma's

 • 136 UCAS-tariefpunten van een toegang tot hoger onderwijsdiploma in gezondheidsberoepen of -wetenschap - ten minste 12 studiepunten in de biologie moeten van het laagste niveau zijn Onderscheid.

Internationale baccalaureaatvereisten

 • 136 UCAS-tariefpunten van 3 HL-vakken op 7,6,5 om HL Biology op te nemen in groep 6. Plus HL 3 of SL 4 in wiskunde en Engelse taal en literatuur A of Engels B.

Plus een minimum aan GCSE's met graad C of graad 4, waaronder Engelse taal, wiskunde en biologie, gecombineerde wetenschap of lichamelijke opvoeding. Equivalenties van niveau 2 worden geaccepteerd.

Degenen die solliciteren met een Access-cursus hoeven alleen GCSE English Language and Mathematics te hebben in graad C of klasse 4. Niveau 2-equivalenten worden geaccepteerd in plaats van GCSE English Language and Mathematics.

Aanvullende toelatingseisen

 • Als onderdeel van het selectieproces interviewen we kandidaten op de shortlist voordat ze aanbiedingen doen.
 • Alle plaatsen worden aangeboden onder voorbehoud van een bevredigende screening van de gezondheid van het werk, een tweede referentie en een controle op de openbaarmaking en de blokkering (DBS).
 • Bewijs van recent relevant onderzoek in de afgelopen 5 jaar is vereist. Als u niet aan deze vereiste voldoet, moet u de module Human Biology for Practice aanvragen.

De screening van de gezondheid op het werk

Alle plaatsen worden aangeboden onder voorbehoud van bevredigende arbo-screening. Dit omvat het invullen van een online vragenlijst over gezondheid op het werk en aanwezigheid bij een medische afspraak is vereist.

Studenten in zorgprogramma's moeten kunnen voldoen aan de Gezondheids- en zorgberoepen van de Council Standards of Proficiency (2013). Bij de screening en beoordeling van de gezondheid van werknemers wordt rekening gehouden met de gezondheid en het welzijn van de studenten en met hun geschiktheid om te studeren en te oefenen. De voortgang van de cursus is afhankelijk van uw blijvende fitheid.

Dit screeningproces voldoet aan de vereisten van Public Health England voor de bescherming van het publiek en studenten en medewerkers die werkzaam zijn in de gezondheidszorg en sociale zorg.

Alle aanbiedingen van plaatsen worden afhankelijk gesteld van een bevredigende gezondheidsklaring en een overeenkomst om passende bloedtests en immunisaties te ondergaan.

De universiteit is verplicht om redelijke aanpassingen aan te brengen voor studenten met een handicap om hen in staat te stellen de vereiste competenties van het programma te vervullen. Kandidaten die zich zorgen maken over gezondheidskwesties, worden ten zeerste geadviseerd om contact met ons op te nemen voordat ze een aanvraag indienen.

De Disclosure and Barring Service (DBS) -controle

Alle plaatsen worden ook aangeboden onder voorbehoud van een bevredigende verbeterde Disclosure and Barring Service (DBS) (voorheen bekend als CRB-controle) openbaarmaking. Dit is te wijten aan het feit dat u mogelijk moet werken met kinderen of kwetsbare volwassenen op uw klinische plaatsing, en moet aantonen dat u veilig met deze groepen kunt werken na de registratie van HCPC.

Engelse taalvereisten

Minimaal IELTS 6,5 zonder een subtest van minder dan 6,0.

Als u niet voldoet aan de IELTS-vereisten, kunt u een cursus Engels voor de University of Bradford voor de sessie volgen.

CIFS-toegangsvereiste

 • Als je een internationale student bent en niet voldoet aan de toelatingseisen voor directe toegang tot deze cursus, ben je misschien geïnteresseerd in ons certificaat van internationale funderingsstudies.
 • 80 UCAS-punten of gelijkwaardig (bekijk de afzonderlijke landenpagina's voor meer informatie) plus wiskunde en biologie of gecombineerde wetenschapskwalificaties gelijk aan GCSE Grade C.
 • UKVI keurde IELTS van 5,5 algemeen goed zonder een sub-test van minder dan 5,5.
 • Daarnaast moeten aanvragers slagen in het selectie- / interviewproces voor de opleiding.

CIFS-modules moeten worden genomen

Studenten bestuderen de vier kernmodules plus:

 • Foundation in Human Biology

En een extra module uit de volgende:

 • Stichting in de chemie
 • Inleiding tot de sociale wetenschappen
 • Wereldwijde bedrijfsomgeving
 • Stichting Wiskunde 2

Voortgangseisen voor de opleiding

Een algemeen gemiddelde van ten minste 70% en ten minste 60% in Foundation in Human Biology en ten minste 50% in de Engelse taal voor specifieke academische doeleinden met aanvullende subtestvereisten.

Let op: deze cursus heeft aanvullende toelatingseisen voor onthulling en blokkering van de servicecontrole en een gezondheidscontrole.

Wat ga je studeren

Houd er rekening mee dat voor het invoeren van 2020 de module-informatie kan worden gewijzigd.

Eerste jaar

Kern

 • Neuromusculoskeletal- Perifeer (PAR4009-E)
 • Gezondheid en welzijn ontwikkelen en promoten (PAR4008-B)
 • Soft Tissue and Exercise Principles (MPhysiotherapie) (PAR4007-D)

Tweede jaar

Kern

 • Neuromusculoskeletal Spinal (PAR5010-B)
 • Neurologische praktijk (PAR5008-B)
 • Werkgebaseerd leren 1 (MPhysiotherapie) (PAR5015-B)
 • Bewijs van revalidatie in sport en gezondheid (PAR5013-B)
 • Mensenpopulaties en hedendaagse kinesitherapie (PAR5009-D)

Derde jaar

Kern

 • Cardiovasculaire ademhalingsoefening (PAR5012-B)
 • Sport Trauma Management (MPhysiotherapie) (PAR6009-B)
 • Onderzoeksmethoden in gezondheid en sport (mfysiotherapie) (PAR6012-B)
 • Evidence-based practice (HEA6002-B)
 • Work-Based Learning 2 (MPhysiotherapie) (PAR6006-D)

Laatste jaar

Kern

 • Inzetbaarheid en professionele ontwikkeling (MPhysiotherapie) (PAR7012-C)
 • Verbetering van sportprestaties (MPhysiotherapie) (PAR7011-C)

Keuze

 • Systematisch literatuuronderzoek (MPhysiotherapie) (PAR7010-E)
 • Primair onderzoeksproject (MPhysiotherapie) (RES7012-E)
 • Servicelevering evalueren (MPhysiotherapie) (HEA7002-E)

Plaatsing

Er zijn 1000 uren professionele plaatsing ingebouwd in het programma, die voldoen aan de HCPC-vereisten (Health and Care Professions Council).

Van de vijf klinische oefenplaatsingen die u tijdens het programma zult ondernemen, zullen er ten minste twee in niet-musculoskeletale settings zijn.

Dit moet ervoor zorgen dat de breedte van fysiotherapeutische stages kan worden behandeld als onderdeel van uw stageprofiel en om ervoor te zorgen dat u de relevante leerresultaten behaalt.

Over het hele programma voltooi je een plaatsingportfolio waarmee je ervaringen kunt registreren en demonstreren over de breedte van fysiotherapie-instellingen.

Leren en beoordelen

Tijdens je studie word je onderwezen door een team van professionele fysiotherapeuten, ondersteund door experts uit een aantal verschillende klinische gebieden van de Faculteit der Gezondheidsstudies. Je wordt onderwezen in lezingen, seminars, tutorials en in kleine groepen.

Modules worden beoordeeld met behulp van een reeks verschillende methoden, waaronder schriftelijke examens, praktische beoordelingen, posterpresentaties en casestudy's. De beoordeling van de klinische praktijk vindt grotendeels plaats in de klinische omgeving door klinisch personeel en universitaire docenten.

uitrusting

De speciaal gebouwde faculteit voor gezondheidswetenschappen vertegenwoordigt een investering van £ 10 miljoen in gezondheid in Bradford.

Onze ultramoderne faciliteiten bieden leeromgevingen en simulatie-apparatuur die een afspiegeling is van die in de NHS.

Ze zijn ontworpen om een zo praktisch mogelijke praktijkervaring te bieden, onder begeleiding en supervisie van ons academisch team van ervaren zorgprofessionals, waardoor studenten hun klinische vaardigheden kunnen ontwikkelen in de aanloop naar stageplaatsen en werkgelegenheid in de gezondheidssector.

Honoraria, financiën en beurzen

Collegegeld

 • Home / EU: £ 9,250 *
 • Internationaal: £ 18,901

* De kosten voor de toekomst zijn in oktober 2017 door de regering afgetopt op £ 9.250.

Beurzen

Elk jaar reiken we talloze niet-terugbetaalbare studiebeurzen uit aan Britse, EU- en internationale studenten op basis van academische excellentie, persoonlijke omstandigheden of economische tegenspoed. Ga voor volledige informatie naar onze beurzenwebsite.

Loopbaanondersteuning

De universiteit zet zich in om studenten te helpen bij het ontwikkelen en verbeteren van hun inzetbaarheid en dit is een integraal onderdeel van veel programma's. Gespecialiseerde ondersteuning is beschikbaar gedurende de cursus van Career and Employability Services, inclusief hulp om deeltijds werk te vinden tijdens studeren, stages, vakantiewerk en afgestudeerde vacatures. Studenten worden aangemoedigd om deze ondersteuning in een vroeg stadium te gebruiken en om de uitgebreide bronnen op de website van Careers te gebruiken.

Het bespreken van opties met gespecialiseerde adviseurs helpt om plannen te verduidelijken door opties te onderzoeken en vaardigheden voor het zoeken naar een baan te verfijnen. In de meeste van onze programma's is er directe inbreng van Career Development Advisers in het curriculum of via speciaal ingerichte workshops.

Carriere vooruitzichten

Werkgelegenheidsstatistieken

Hoewel dit programma nieuw was voor 2017, vond 100% van onze BSc (Hons) fysiotherapie-afgestudeerden in 2017 een baan of ging verder studeren binnen zes maanden na het afstuderen. *

Salaris verwachtingen

Het gemiddelde beginsalaris voor onze afgestudeerden in de BSc (Hons) fysiotherapie van 2017 was £ 21,938. *

* Deze DLHE-statistieken zijn afgeleid van jaarlijks gepubliceerde gegevens door het HESA (Hoger Onderwijs Statistieken Agentschap), gebaseerd op de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde afgestudeerden die beschikbaar zijn voor werk of verdere studie en wiens bestemmingen bekend zijn.

Studieondersteuning

De Faculteit der Gezondheidsstudies heeft een speciaal studentenondersteuningsbureau. MyBradford, gevestigd in ons hoofdgebouw van Richmond, kan ook advies geven over cursusgelden en onderhoudssubsidies / leningen van de Student Loans Company.

Als student aan de Faculteit der Gezondheidswetenschappen heb je ook toegang tot de andere faciliteiten voor studentenondersteuning van de universiteit, waaronder de adviesraad voor academische vaardigheden, de begeleidingsdienst en de gehandicaptendienst.

Onderzoek

Er is een groeiende onderzoeksbasis binnen de Faculteit der Gezondheidsstudies. Veel van degenen die les zullen geven in het programma zijn onderzoek actief, publiceren en presenteren internationaal.

Er zijn mogelijkheden voor studenten om deel te nemen aan dit onderzoek. De onderzoeksmodules zijn specifiek ontworpen voor studenten om samen met academisch personeel beroepsgericht onderzoek te ontwikkelen dat de praktijk in het veld kan beïnvloeden en ontwikkelen, en studenten in de voorhoede van kennisontdekking plaatst.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are ... Lees meer

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are shaping the future of their sectors in world-class facilities. We’ve invested millions of pounds in high-tech learning environments, such as our motion capture studio and new School of Management facilities. During your time with us, you can become the very best version of yourself. The University is a place where you can expand your mind and make lifelong friends; where you can grow, learn, experience. Where you can belong, and where we support you every step of the way. Lees Minder